Blogiarhiiv

pühapäev, 6. märts 2022

Rongid, puud, koerad, inimesed. Aug 2021.

 

Reede, 6. august 2021

Rongid, puud ja koerad.

 

 
Siiski ka muust, mis teele jäi. Vorstiabist seekord veel sülti ei saanud, head, väga head sinki aga küll. Ja paistis, et kuulsus kaugemalegi jõudnud!
 
 
Muidugi teen ikka pilte ka raudteest ja muutustsest. Balti jaama lisandub see, mida ammu rõhutasin - lisateed. Vahetatakse ka pööranguid, kuid siiski, nagu ikka, on Eesti raudtee nõrk. Pööranguid ja uusi perroone on vaja ka Lilleküla, aga mis parata. Nad ei suuda mõista.





 
Teenused ühispeatuses.



 

 
Haapsalu ja nüüd ka Viljandi "arenguid" silmas pidades kasutasin võimalust siin käies ka haljastust pildistada. Huvitaval kombel on see teema, mis FB-s igati kirgi kütab, kuid taas jagunevad kommenteerijad üpris kindlatesse gruppidesse. Üks neist on inimesed, kellele sa võid kui tahes palju pilte näidata, muid põhjendusi tuua, rääkida varjulisuse olulisusest muude aspektide kõrval - mitte miski kaitsemüürist läbi ei tungi ja kohale ei jõua.
Postitus Viljandi kandist:

Kommentaar:
Ma ei saa neid noppeid tänasest Sakalast jagamata jätta (intervjuust Viljandi abilinnapea Kalvi Märtiniga).
"Arusaamad ongi erinevad, aga ma märgin, et looduskaitsjad on väga vajalik, ent siiski üsna väike ja valjuhäälne seltskond.
-----
Mis aga tulevikku puutub ... See ei pruugi päris õige olla, et sellised suved, nagu meil praegu oli, jäävadki korduma. Ma ei julgeks seda küll väga kindlalt väita.
-----
Ega detailplaneering peagi iga projektiga kooskõlas olema.
-----
Kuskile on vaja need autod ju tõepoolest mahutada.
-----
Minu arvates on varjulisus tähtis Londonis, Pariisis, ehk ka Tallinnas, kus on suured laiad tänavad ja palju inimesi. Viljandis aga pole see vahest nii oluline."
Mul tekkis kohe mitu kommentaari:
kõigepealt - kas Viljandi linnaruumi õnnelikud kasutajad võiksid olla ikkagi inimesed, või siiski autod?
Teiseks - oot, mis selle kliimasoojenemisesse "uskumisega" linnavalitsuses ikkagi on? Teadlased, meedia ei vaiki vist enam hetkekski ja ometi oleme veel sealmaal, et aga äkki ikkagi....? Soovitame, palun:
Kolmandaks varjulisuse vajalikkuse kohta - ei ole olemas linna, kus inimene ei tahaks varju. Kui ta just konditsioneeriga autoga ringi ei vura või oma jahutatud kontoris ja kodus ei veeda oma ilusaid rahulikke päevi.
Detailplaneeringute osas - milleks neid üldse vaja on, kui projektidega saab neist "üle sõita"?
Aga viide looduskaitsjate suunal pani mu lõbusalt naerma. Aitäh selle eest.
Ja aitäh ajakirjanikule see avav intervjuu kirjutamast.

 
On nii pildistades hea ülevaade võimalik kokku panna, milliseid puid on istutatud. Muidugi pole alati kõik täisjõus ja -vanuses, aga aimu saab. Ja Lillekülas kõnnitee ning koerteväljakute piirkonnast on juba täna üpris hea mulje. Kui need pajud/remmelgad kasvavad sama uhkeks kui Paljassaares, on vägev küll! Muidugi sõltub palju sellest, kas ka pinkidest osa varjulisse kohta "satuvad".


 
Sellised põõsad muidugi varju ei anna, kuid igal juhul on need väärtus, mida alati ehk isegi istudes ei märka.


 
Ronge uhas mööda mis kole, isegi Pääsküla ekspress Ka topeltkoosseisu juhtusin nägema



 
Väga äge on põõsarida koerte aedikute ees.










 
Vari.




 
Mida siin aga pole, on joogivesi.





 
Varjude mäng


 
Siin oleks hea võimalus ka ümberistumisteks ühelt suunalt teistele, aga nii see paraku on.




 
Siingi pandi teede konfiguratsiooniga puusse.


 

Peaks trammiga sõitma minema? 

 

 

Pühapäev, 8. august 2021

Keda kiidad, keda laidad - see näitab ära, kes oled!

 

 
Hoolimine on sõna, mille tähendust sageli ei mõisteta! 
 
Mulle meeldis üks kommentaar, mis käib kõige kohta, kuigi jätsin selle poolikuks, sest ülejäänu on just ühe teema kohta. Mõte loeb!
 
 
Viimasel ajal lugedes postituste ( mitte ainult antud postituse) all kommentaare, on hakanud silma eesti rahva üksmeel teisi kaitstes. Aga kurb on see, et eriti kaitstakse just seda, kui midagi on valesti tehtud , pihuks ja põrmuks tehakse just see, kes on postitusega julgenud sellele valele tähelepanu juhtida. Siis leitakse sada vabandust, millega seda valesti käitumist ikka õigustada. Kahju, et väga vähe kiitvaid kommentaare on lugeda ja kahju, et keegi ei paku omalt poolt lahendust kuidas paremini saaks. ... Eesti rahvas: tulge mõistusele...
 
Ja väga hea, aga samas kurvavõitu lugeda seda!
 



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar