Blogiarhiiv

esmaspäev, 7. märts 2022

Haapsalu rongi kadumise 26. aastapäev ilma Ratta-ta-taa ja rongiootamisi läbi aegade. Sept 2021.

 

Neljapäev, 23. september 2021

Haapsalu rongi 26. aastapäev

 

 
 
Rongiootajate õhtuni on veel mõnevõrra aega. Bussiliiklusr siinkandis on aga üksjagu. Tõsi, kohalik liinivõrk on ajast ja arust ning sellega kahjuks ei tegeleta. Sellest kirjutan aga pikemalt üle-eelmises teemas.

 
Kohal on ka "Liiprid, mis võiksid kõnelda"!










 
Rongiootajaid pole palju, vahel tullakse aga täiesti omaette.






 
Aita Mölder muidugi kohal ja nii see vaid saabki olla.

 
Pildiülevaade varasematest kordadest, üldiselt on aga häid iseloomustavaid pilte rohkemgi.



 








 
Nii tavapärane! Ikka kui kokku sattusime, siis esimesed pildid olid meil üksteisest. Mul oli väga hea tunne Tiiut taas näha.










 






 
Paar sõna ütles ka Innar Mäesalu.
Mida aga välja ei öeldud on see, et asi on jäänud venima. Mitte niivõrd Keskerakonna süül, pigem ikkagi Reformierakonna, kes pole seda kunagi pooldanud. Ometi, tegu pole mingi pisikese projektiga, mille puhul edasilükkamine olulist rolli ei mängiks. Kõige olulisema projekti puhul suurele osale Eestimaast on aga lood teised ja seetõttu ei saa mitte kedagi siinkohal kiita! Otse öeldes on see puhas ükskõiksus!










 
Praeguses jaamas on aga reisijatelgi muresid. Varahommikul pole uksed avatud, nii ei saa tualettigi. Probleemi on korduvalt tõstatatud, aga ametnikud hakkama ei saa! Bussijuhtidele mõeldud välitualett pole aga selline, mis "külastama" kutsuks, keegi ei laena ka lõhnastatud ninaklambreid...
Linnal tuleks aga mõelda bussijuhtide töötingimustele pauside ajal mujalgi. Kuna bussiliinid tuleks suures osas kokku panna, peaks sobivad kohad olema ka Uuemõisas jm. Arvestama peaks võimalusega külastada ka poodi.
 


 
Aitäh, Tiiu! Sinuga kohtumist ootasin kaua!

 












 
 Uskumatu on aga, mis toimub raudtee planeerimisel. Keegi "asjatundja" on liikuma lükanud mõtte, et Haapsalust Rohukülani sõidaks eraldi rongike. Ehk et veel kord ümberistumine. 
Selgus muudki, mis näitab, et keegi hallide ajurakkudeta võib hea asja äragi rikkuda. Nagu mõte, et rongide väljumisajad sõltuvad Tallinna jaamast ja praamid ei ole see, millega saaks siduda. Hoidku taevas Eestit selliste inimeste eest!  Rongid just peavadki OTSE olema Rohukülas praamiaegadega seotud ja seda Tallinna jaama läbilaskevõime ei piira mitte kuidagi! Ajaliselt saab ikka asju nihutada nii, et sobituks.
Muidugi, jaam ainult Ristil ja/või Paliveres ei ole piisav, vaja on ka Taeblas. Eriti kui mõeldakse ka võimalikule lähiliiklusele Haapsalu ümber. Kuid nagu teada, pole ka Eesti raudtee tase suurem asi, ikka ja jälle tehakse asju vigaselt ja parimal juhul aastate pärast siis ümbertegemine.

Haapsalus on poliitikutel kõvasti vaja enda kallal töötada, et tulla reaalsusesse ja mitte uskuda selliseid inimesi. Sests sellised väited on täiesti asjatundmatud ja ilma igasuguse tõepõhjata! Et selliseid asju suudab aga keegi üldse välja mõelda ja soovitada, näitab kui vilets on meil ikkagi planeerijate tase!


 Ja ärge te rehvidele häält andke!

 

 

Reede, 24. september 2021

Haapsalu rongiootajad läbi aegade.

 





 

 
2013.
Fotod: mina.


















 
2014.
Fotod: mina. 












 
 2015.
Fotod: mina.
 











 
2019, fotod: Tiiu Kammiste 



 
2020, fotod: Tiiu
 











2021.
Fotod: Tiiu 











 
2021.
Fotod: mina. 


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar