Blogiarhiiv

pühapäev, 6. märts 2022

Kasemetsa Jaam - puuduv bussipeatus, lilled ja grill. Juuni 2021.

 

Esmaspäev, 14. juuni 2021

Kasemetsa Jaam - puuduv bussipeatus, lilled ja grill!

 

 
 
Mass läks Tartu rongile, hea seegi! Küll aga saab ise ÜT kasutades aimu, kui populaarne see ikkagi on ja eriti siis, kui liiklus ehk valikud piisavalt tihedad.


 





 
Nüüd siis sellest, mis piltidel. Kümne aasta jooksul pole Saku vald teinud mitte midagi siin vajaliku bussiliikluse tingimuste tagamiseks.Perroone hakatigi ehitama ja varsti ongi sellest 10 aastat. Vallavalitsus ei saa väita, et "meil pole aimugi, mida peaks tegema", seda on neile korduvalt selgitatud.

Kui vaadata maa suunalt peatuse poole, siis praegune parkla on muutunud rohkem Jaama Grilli külastajate poolt kasutatavaks, seega on parkla laiendamine üks selge vajadus ka täna. Teiseks, perrooni trepi juures on koht, kus peaks asuma bussipeatus (ümberpööramisvõimalusega), mis peaks mahutma minimaalselt 3 bussi. Tulevikuperspektiivis. "Maa" poole sõitvate busside jaoks võib peatuse ka teisele poole teed ehitada, kui on võimalust, kuigi inimeste suunamisse teeületusse tuleb suhtuda kui vältimatusse varianti. Bussipeatusesse (perrooni trepi juures) on vaja ka hea lahendusega inimsõbralikku ootekoda.

Hea oleks kui P&S parkla saaks teha üldse teisele poole teed (alumisel pildil) ja muidugi nii, et säiliks või loodaks see koos haljastusega nii, et autod saab varjulisse kohta parkida. Kui vähegi võimalik. Tõenäoliselt eeldaks see siin ka ülekäigu rajamist, seda enam, et Sakust tulles siia poole keerates hakatakse igasuguse vastutundeta "hagu andma", möödasõidud kaasa arvatud. Kuni perrooni lõpuni peaks olema möödasõidud keelatud!

Siiapoole teha parkimisvõimalus vaid S&S ehk mõneminutilise peatumise jaoks + parkimiskohad Jaama Grilli klientidele. Igal juhul tuleks kergteed nihutada perrooni poole ja kahe auto laiune (peatumiseks ning teiste vahelt ka väljasõitmiseks ruumi tagamiseks) parklaala mahutada puude ning kergtee vahele.

Millal Saku vald koostöös Edelaraudteega kavatseb seda teha? Ükskõiksus ja viitsimatus pole piisavaks põhjenduseks.

 
 
Parklaala peab olema selline, mis välistaks sellised olukorrad.


 
Niisuguseid kurekelli näen aga esmakordselt! Kas need pärit kellegi aiast? Imeilusad on need küll! Mulle on kurekellad alati olnud lemmikute hulgas, nii ilusaid pole aga kunagi näinud!




 
Rohuküla raudtee on raudtee, kus on võimalik hõlpsamini teha midagi kaasaegselt. Ometi lähevad poliitikutel ja ametnikel kõrvad lukku, kui sellest rääkida. Miks küll? Ei taga piisavalt toetushääli?

Siinkandis on see ääretult populaarne. Küll aga pole siiani mingeidki puid siia istuatud. Ma ei pea silmas kõrghaljastust, vaid muid sobivaid varjupakkuvaid võimalusi. Ka pinke ei ole, kus (varjus) istuda. Saku vallavalitsus peab oluliseks vaid teatud asju, mitte kõike?


 
Peaks olema harilik põisrohi.
(Minu määrangutes võite julgesti KAHELDA!)



 
Ma ei saanud aga ära minna neid kurekellasid veel kord pildistamata.


 
Keegi hiirhernestest vist.

 
Kui kõht tühi, tuleb süüa. Töö vajab tegemist. Kuid kas üldse on kellegi asi, et parkla väike?


 
Tore, et sellinegi rattahoidla. Rohkem kinnitusvõimalusi siin ei ole, kui perrooni piirdetorud välja arvata. Täituvuse piir on käes?

 
Jäätmaal, mille hulka kuuluvad ka raudteeääred, on taimestik, mis igas suvalises kohas kasvada ei saa. Midagi kasvab siingi, hoolimata ka mürgitamisest. Selle nime taas ei suuda meenutada, olengi seepärast väga vilets määraja.

 
Peaks olema üheksavägine.


 
Keegi kibuvitsalistest.

 
Põldmari. raudteeäärne sage taim.


 
Määramata.


 
Suurem üheksavägine.

 
Ussikeel.



 
Moonid (unimagun) katavad vahel silmatorkavalt suure ala ja torkavad kirevusega silma.


 
Kõiki määrata mul ei jätku oskusi.



 
Kurerehadest keegi.










 
Kollane karikakar ka ei kasva igalpool, aga on taas üks ilusamaid.


 
Bussid on, aga sõidavad tühjemalt kui võiks, sest valda ei huvita ja ÜTK ei saa oma tööga hakkama. Sõiduplaan on küll valmis!

 
Keegi vaksikutest.



 
Hinnatud koht!

 
Aus hind ja tasemel toidud! Paprika palusin välja jätta (seedimine ei tellinud), ka lehtrohelise, selle asemel aga rohkem sibulat! Kui sõit ees, tasub ette tellida, jääb ooteaeg ära.


 
Edelaraudtee peaks teadma, et siin on pinke vähe. Ka vallavalitsus peaks olema teadlik, et kergtee ääres siingi pole üldse pinke. 



 
See ka ei peatunud.

 
Puudub ka infotahvlid. Isegi seda ei suuda vallavalitsus siin tagada! Rääkimata kaevust, kasvõi käsipumbaga.

 
Siinne maastik on ca 50 aasta jooksul pea muutumatu. Vaid puud-põõsad kasvavad ja kaovad, väetiseküün on uueks tehtud ja päris uus asi on päikesepatareid. Muidu on see sisuliselt üks ja sama vaade kõik need aastad. Lapsepõlvest tuttav.

 
RB tulevase trassi kohal paistsid miskid juba noolimas?

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar