Blogiarhiiv

pühapäev, 6. märts 2022

Noblessneri päikeseloojangus. Juuni 2021.

 

Pühapäev, 27. juuni 2021

Noblessneri päikeseloojang.

 

 
Tahtmine kuhugi minan tuleb mul sageli ootamatult. Kuigi see võib tähendada ka päevi enne, aga ikka kuidagi ootamatult. Teatud määral. Ja sageli ju ei viitsigi minna, siis ootamatud mõtted polegi vahel nii head! Kuigi teame, ju et peab ennast liigutama. Peale üleeilset ehk siis neljapäevast spaas käiku sai pea terve reedene päev maha molutatud. Õigemini peale üle-üleeilset, sest täna on pühapäev ja see päikeseloojangukäik tähendab seda, et täna kuidagi väsinud nagu ront. Täna, ehk siis Noblessneris eile. Sassis nagu Kört-Pärtli särk....
 
 
Et Noblessnerisse või ükskõik kuhu jõuda, on vaja kõigepealt pääseda tõukside eest! Vahel on küll tunne, et kaigas tuleb kaasas kanda ja ringi vaadata. Nii kui keegi püüab sul külje maha sõita, võta ja lajata! Need pildil oleks siiski vast ilma jäänud, aga eelnev kuli saanuks siis täie rauaga! Kui ikka panna pauk, nii et lendaks kõrgemale kui pärnad siin tänaval, ehk lööb mõistuse paika?

Huvitav, räägitakse, et kui autodele liiklemisvõimalusi paremaks teha, siis pidi see veel suuremaks muutuma. Ehk sama juhtuks tõukside liiklusega kui Kalamajas oleks kõik teed nende päralt? Korda igatahes ei ole ratturitega ja seda ei püüa keegi ka muuta. Ohutus on keelegi jaoks tähtis vaid rääkimiseks, tegutsemist vajalikuks ei peeta.


 
Mineku mõte pole aga ainult päikeseloojang mere ääres ja isegi mitte Noblessner, vaid käimine ja pildistamine.  Põnevaim on vaadata ja otsida, leida ja mitte alla anda...

 
Kui istuks ühes kohas ja vaataks ajas muutusi, näeks paljutki. Ka peegeldusi akendes. Lilleilu rohkus igal juhul silmale ja hingele ilus. 
Praegugi pilte vaadates tekib tahtmine uuesti välja minna, aga palavus ei rõõmusta.

 
Ei tea, kas see müügis?

 
Pildistamisel naudin eelkõige "raamidesse" jäävat pilti ja õige tulemus selgub kodus.




 
Milline suurepärane värv!

 
Iga detail on ilus!





 
Selline majaderida sellise nurga alt väga huvitav. Ja taas, ei mingit vajadust postirea järgi.



 
Nurr.







 
Põhja-Tallinna LOV iga päev appi ei tõtta? Äge on tormata veetsisterniga valimiste häälte saamiseks joogivett jagama tõtata ja rääkida kraanivee joomise mõttekusest, kui linnaosas endas on vaid paar avalikku veekraani! Ehk siis ikka veel plaanis teeselda hoolimist, mitte tööd teha! Ja kui seni pole linnaosavalitsus tööga hakkama saanud, siis on aeg nad pikalt saata?

 
Muide, kui joogivesi ka oleks, siis see tähistatud ei oleks! Ma enam ei mäletagi, kus Lennusadamani minnes see kraan olemas oli....


 
Kalamaja grupis oli millalgi taas teemaks mingi pubi ja tümps, ma ei tea, kas seesama. Ega suurt vahet polegi, tümps jääb tümpsuks ja ebainimlikuks.
Huvitav, aga mis paneb pubis või kuidas iganes miskit nimetatakse, muusika asemel tümpsu laskma? Kellelegi meeldib siis klientidest või? No kui meeldib, siis ega iga vähemuse soovide järgi ei peaks talitama? Vähemalt vanasti teadis enamik inimesi, et oluline on muusika, positiivseid emotsioone saab ikka sellest!? Isegi ümberkaudsete majade elanikud võivad saada meeldiva(ma) emotsiooni?  Nüüd ma aga kedagi siin elavatest inimestest ei kadesta, sest kaugele kostab just tümps. Kuni mõjuni südametele välja. Mina paneks kohad kinni, kui kaebusi liiga palju laekub.






 
Palju, väga palju paekivi. Mida edasi, seda vähem rohelust, seepärast on park siinse kandi jaoks eriti oluline. Tõsi, kui sinna minnes saad "kivi" ka kõlaritest piki kolpa, siis .... ei, ei ostaks siia elamist.... Mis sest, et mere ääres oleks ju kena. Elukeskkond on natuke laiem mõiste kui lihtsalt uusarendus, vaade vm, park peaks eeldama suhtelist vaikust, sest sageli just müra eest parki minnaksegi.


 
Tore on seegi, et ka silla ehitamisel paekive kasutatud! Nii sulandub kõik paremini ühte.

 
Lahe postament!


 
Astmed aga pole kivist vaid tegu valatud plaatidega?



 
Ääretult põnev ja nauditav on kogu see pildistamisprotsess. Ja tegelikult seegi, kuidas inimesed naudivad siin olemist.






 
Nendegi maja fassaadid on üldiselt väga huvitavad. Olgugi paljuski tehismaterjalid, oluline on üldpilt.
















 
Elamist nautida siin aga vist ei saa, kui suvi läbi on lärm. Väike sumin vast ei häiriks, aga kui mingil meheraasukesel on kraadid õige kiiresti viimasegi mõistuse viinud ja "t... v... blj..." röökimiseni jõutakse? Või kui kohustus naerda on ikka täie häälega? Imelik tõesti mõelda, kuidas saab see sobida siin ja kuidas sellega lepitakse, kui eile ei lepitud vanalinnas, täna Kalamajas?
Abslottne enamus LOOMULIKULT ei käitu ebaloomulikult, aga see siiski väike lohutus. Teame ju tõrvatilga ja meepoti lugu.

Mina aga jätkuvalt nautisin olemist, sest viibin siin ju vaid hetke ja püüan ka mitte märgata asju, mis võivad naudingu rikkuda. Paraku mind häirib see ikkagi, kui ei osata teistest hoolida. Matslikkus ei ole asi, mida õigustada. Keri maale? miks? Mul ka praegu sageli akna all vähe kõvemaid hääli veinibaari tõttu, aga see on tase, mille kannatab ära. Ka liiklusmüra, sh trammide krigina, kannatab ära. See on osa loomulikust linnamürast. Üksikud "põrunud" aga seda ei ole, olgu siis pudel kaenlas või tsikli seljas.

 
Ja nautida oli siin olemist küll ja veel. Kuigi tulin harjumusest kõige õhema t-särgiga ja tuul(etõmme) majade vahel oli siin õhtuks üllatavalt külm viimaste päevade ilmaga võrreldes! Soojarohuni ma siiski ei jõudnud.


 
Vaata, kus suunas tahad, ikka on idüll! Isegi see, et kõrval vaid majad, ilma igasuguse roheluseta, on osa idüllist, sest need on siin omapärased, erinevad ja silmatorkavad. Ning kõikvõimalikud detailid muudavad iga pildi ja vaatenurga hoopis uueks, olgu siis okastraadiga võrkaed, jahtide purjede "mets" või miski muu. Inimestest rääkimata.

 
Liikluski merel üpris tihe.

 
siingi peaks avst ära käima. Pileti hind tundub normaalne, küll aga on perepileti hind väga kallis. See kipub Eestis kõikjal omane olevat, et peredele ei mõelda. Ainukesed, kes mõtlevad, on vist poliitikud enen valimisi?
Kui tavapilet 14 ja õpilasele 10, siis kas üks lapsevanem lapsega või ka kahe lapsega peaks ikka maksma 32 eurot? Ühega ju kindlasti ei maksaks, aga see "valem" on läbi ja lõhki vale. Loogiline oleks, et kuni kahe lapse puhul võrduks hind üksikpiletite hinnad kokkuliidetuna ja  - 50%? See, 2 täisk + 2 last oleks ka maksimaalseks perepileti hinnaks? Kui üks koht ei tundugi ehk nii röövimisena, siis kogu Eesti peale röövitakse külastuste korral peredelt üüratu summa raha!!! Nii 3, 7 või rohkema koha külastuse puhul!





 
Lennusadama hooned juba kapitaalremondis?


 
Omi pidusid pidada saab ka veidi privaatsemalt, nii et inimesed pole külg-külje kõrval ja seda võimalust kasutamata ei jäeta.


 
Iglupark ei olnud ikka veel avatud. Väga ägedad majad igatahes!

 
Ja ägedalt ära kasutatud olemasolevat.








 
Laevad on muidugi ühed minu lemmikud, mis sest, et meresõitu ei kannata. Need on lihtsalt midagi, mis inimesega koos olnud tuhandeid aastaid ja laevu tohutult palju erinevaid läbi aja. Juba lapsena olid kõige põnevamad lood Krusensternist, Cookist või Kapten Granti otsingutest.
























 
Ruumi on isegi privaatsema kontserdi jaoks.





 
Austria kahjuks kaotas Itaaliale...


 
Patarei juures suur osa vanast müürist maha lõhutud ja vaade merele avatud. Ühelt poolt igavikuline meri, teisel pool väga sünged müürid. Kuid võimas ehitis igal juhul.









 
Ohoo, jupike promenaadi juba valmis! Väga tore! Loodetavasti ka sellele lõigule paar pingikest tekib.



 
Sii aga ehk lausa mõni rida pingikesi?





 
See maja mulle meeldib, siin elaks küll.












 
Kas selle omanik pole mõelnud oma hoone ilusamaks tegemisele?
 




 
Lõpuks ometi saavad inimesed normaalselt väljas istuda ja aega veeta, pandeemia on raugenud. Loodetavasti kauaks, kuigi kardan loota.








 
Veel üks maja saab varsti ilusaks tehtud....

 

2 kommentaari:

  1. Tänud!

    Oli küll tore. Hea kui laiskusest üle saab olla.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar