Blogiarhiiv

esmaspäev, 7. märts 2022

Kase park ja Kopli Kalmistupark. Aug 2021.

  Siia nüüd kopeeritud ka Eestimaa Blogi 3. osa (vaatamisi 132 889) postitused, aastast 2020 ja paar postitust Eestimaa Looduse Blogist (vaatamisi 112 021). Blogi külastuste arv tänase päeva seisuga ehk 05.03.2022. Aga kui juba siis juba, kopeerin siia nüüd ka kõik 2021. aasta postitused, et järgmisest kuust nendega teid rohkem ei tüütaks.

Siinse osa külastuste arv, justkui kingitusena juubeliks, on jõudnud järgmise ümmarguse numbrini - 400 083!

Saan teid järjekordselt vaid tänada ja loodan ka, et vahel olen olnud kirjutistega abiks, olgu siis info jagamise poolest, tutvustades meie vaatamisväärsusi ja vahvaid üritusi vms!


Alates oktoobrist 2021 on iga kuu viimane postitus selle kuu pealkirjad linkidena. Klikates lingile, jõuate otse teemani.
Blogis on paremal  pool SILDID. Kui leiate teile huvipakkuva kohanime, teema, valdkonna vm, siis sellele klikates avaneb nendega seotu. Leidmaks kõiki seotuid postitusi, tuleb kerida postitus lõpuni ja klikata VANEMAD POSTITUSED. Kõikide viimaste kuude jooksul, kus olen kopeerinud postitusi 2. ja 3. osast, on kuu viimane postitus just see  - pealkirjad linkidena.

Reede, 6. august 2021

Kopli Kasepark ja Kopli Kalmistupark

 

 
 
Et enne valimisi armastavad meil poliitikud postitada lõustaraamatus infot tehtu kohta, siis on sellest infost kasu. Mis siis, et hõiskamine käib ka siis, kui vehklejaneiud võidavad või ise olla kaugel sellest, mis teiste poolt tehtud. Vähemalt saavad inimesed rohkem infot niimoodi kätte. Kase park pidi olema tasemel!

 
Ei-ei, see pole veel Kase park. See on see, kuhu rehvid tahtsid vist uusi elumaju ehitada ja küsimusele, kas siin ei peaks osal alal Elroni depoo olema, nad vastata ei suutnud. Nende linnapea kandidaadilt (ÜT "ekspert") ei saa küsida, sest see kardab nagu välku! Pidi äikese ajalgi kössitama peakorteri nurgas.


 
Jah, on küll vägev park! Mulle tõsiselt imponeeris just see tohutu rändrahnude hulk ja see, et nad nähtaval. Ka istepinke väga tublisti pandud! Müra tänavatelt siia väga ei kosta, ehk siiski võiks pargi servades olla ka põõsastikuvöönd?

Kõige ägeda kõrval siiski - Tallinna Vesi ei taha kuuldagi, et nad peaks kasvõi ühe veetorugi parki tooma, et joogivesi olemas oleks. Seda saaks teha ehk trammipeatuse juures pargi servas vm. Peatuse juures olekski kasutajate arv veelgi suurem!

 
Lindudelegi paistis meeldivat, vähemalt varblased ja linavästrikud olid aktiivsed.


 
Imestatakse pargi nime üle, kaski ju pole!? Või siiski, mõne leiab! Nime üle vaidlemist oli üksjagu. Ehk olnukd Kopli Kivipark isegi parem? Või Rändrahnupark? Väidetavalt kutsuti seda sama nimega ka ammu varem tsaariaja lõpul, kui suur osa oli maha raiutud, vene inimeste jaoks olla olnud kasutusel muidugi muud nimed, nt Malaja Zemlja.










 
Teid on siin nii asfaldikattega kui ka kiviklibu. Väga mõttekas.



 
Väga tore seegi, et prügikastid eri sodi jaoks ja tahaks loota, et natukenegi seda järgitakse.









 
Rändrahnud ja kogu kivikülv iga nurga alt annab aimu vägevusest! 

Omaette teema on niitmine. Praegu niidetud ja hekseldatud, kohati aga peaks laskma rohul kasvada? Niita ongi siin kivide ja ebatasasuse pärast keeruline võib olla seda ei plaanitag? Kui jah, siis ometi, mingid rajad ka rohu sees peaks kindlasti tagama!?



 
Salamisi on vist isegi Kopli raudtee valmis tehtud, sest keegi poliitikutest ju seda ideed levitab? Porgandeid ma küll ei näinud hetkel.



 
Isegi üks tualett pargi servas. Küll aga võiks pargis ka paar viita selle kohta olla? Muidugi leiab ka pargis ehk kohti, kus "väetada"....


 
Paljassaar paistab.







 
 


 
Veidi üllatav oli see vaatepilt.


 
Nii varjulises kohas liblikaid palju ei näe, admiral siiski jäi silma.



















 
















 
 
Nii kaugel kesklinnast on trammid üpris tühjad. 

 
Bussid peatuvad trammiga sama platvormi ääres. Huvitav, raudteel teivaspeatustes seda kuidagi tehtud ei saa!

 
Lapsed on uljust täis liikluses!

 
Siin vist bussipeatus lühike, kahe bussi korraga peatumisel ülekäik hõivatud.

 
Kui juba, siis juba. Kopli Kalmistupark.


 
Loomulikult hõredam kui Kasepark.















 
Veekunsti siin on, joogiveekraani vist aga ka siin mitte. Keskerakond küll kiitleb, et nemad on kliimavõitluses esirinnas!

 














 

 Eesti terviserajad ja õnneks on ka tervissportlastel kohta, kus puhata.


 
Tänavusest kinnisvaraturul hinnas eluasemed, kus olemas jahutus. Vari on üks jahutus, mis raha ei kuluta.

















Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar