Blogiarhiiv

pühapäev, 6. märts 2022

Elroni uus juht ei jõua tööle, lühidalt ülekäikudest ja sotsid porganditega ministeeriumi ees. Juuli 2021.

 

Laupäev, 17. juuli 2021

Elroni uus juht pole veel tööle jõudnud.

 

 
Keset palavat suve peavad raudteelased tööd tegema, et tulevikus oleks Balti jaamas parem läbilaskevõime. Sel ja järgmisel nädalavahetusel ongi liiklus Balti jaamast ida- ja edelasuunal tagatud bussidega, kas siis Liivale või idasuunal Kitsekülla või Ülemistele. 
 
 
Kuuma päikese käes päeval ei olnud Balti jaamas Elroni ametnikke näha reisijaid juhendamas. Paberlehel stendidel oli kirjas, et bussid väljuvad posti nr 2 juurest, aga ei rohkem. Aga ega ei tohikski olla ju midagi arusaamatut?
Vagunisaatja ju tuleb ka ja nende palk ju ka nii häbemata suur, et las töötavad! Nad muretsevad, närv püsti ja ei tea iial, mis ja kuidas. Aga las olla, ise nad valinud sellise töö! Ametnikud on Stromkal vm valmis neid iga kell toetama!


 
Kui on palav oodata, siis Elron on paigaldanud uued ootekojad, kus saab päikese eest varjuda!
 
 
Pika päeva jooksul on tuhandeid rahulolevaid reisijaid, kes järsku avastavad, et rongi polegi. Paljudeni pole info jõudnud Elroni süül suuresti, aga see pole probleem. Enamasti läheb peagi või tundide pärast järgmine rong, pole põhjust paanitseda! Milleks nuriseda või viriseda? Kunagi Elroni üks boss soovitas shoppama minna. Miks mitte ka täna? Balti jaama turul saate süüa ja juua ja kaasagi osta!


 
Igasugu värvilisi busse sõidab ja ei peagi eeldama, et kõik oleks porgandikarva. Vaadake kirju ja küsige kui on, kellelt küsida. Kui ei ole, mis te siis ronite siia? Minge randa või istuge kodus!






 
Mõni, mis tundub õige olevat, tagurdab küll seisma. Ju on kopp ees ja ega bussijuhtidel pole lihtne sõita kui ei tea, kuhu ja miks sõidad. Aga võimas, kui külma närvi bussijuhid suudavad hoida!


 
Kui aga tuleb Kitseküla - Tallinn buss, ärge muretsege. Võib olla vahetab bussijuht sildi vastassuuna vastu ja sõidab jälle! Kui ei sõida, ärge ronige sellesse bussi! Mis te närvitsete?
Elroni vagunisaatjad on eriti suure pinge all, aga sellest ei tohi lasta ennast häirida, sest selle palavusega on Elroni ametnikud külmas merevees või kus iganes. Raske nädal on ju neid kurnanud. Raudse kogemusega vagunisaatjad on südamega ja muretsevad te pärast!



 
Näete, tehaksegi ju tööd!


 
Politseigi teeb oma tööd.


 
Mingit muret ei ole. Bussid sõitsid Ülemisteni ja need, kes ei suutnud Elroni infost aru saada, kas Narva või Valka saab siit või Ülemistelt, võiks rohkem süveneda! Mõni porgand sõidab nagunii siiani ja kui see pole teie oma, siis kellegi jaoks see ikka sobib. 

Oli neidk, kes bussist juba Kitsekülas maha tulid ja neid, kes ei taibanud, et kuigi pilet ostetud Kitsekülast, siis bussiga tuleb ikka Ülemisteni sõita.



 

 

 
Tehnika tänavalt läheb buss. Kus see on? Ka seda küsiti, sest ega võõras linna tunne.

 
Iroonia irooniaks, aga siin võib kahte pidi asju vaadata. Et reisijad peaks olema tähelepanelikumad, sest arvutis on kollasega märgitud peatused, milliseid sõidab buss ja kuskil sõiduplaanide all servas on ka midagigi kirjutatud jne.
Samas, nädalavahetusel sõidavad paljud, kes sõidavadki harva ja paljud neist tõepoolest ei tunne kohalikke olusid. Seega peaks Elroni töötajad olema kõikides peatustes, et vajadusel olla kohe valmis infot edastama.

Rohkem pidanuks/peaks ka meedias infot edastama, samuti rongide, ennetavalt ka enne järgmist nädalavahetust. Sest iga inimene ei vaata enne iga sõitu, kas ja kuidas võidakse kuskil remonti teha. Muidugi peaks seda infot edastama ka elektroonilistel ekraanidel, kuid paraku on tegu sellistega, mis operatiivse info edastamist ei võimalda. Ja nii veel aastaid?
 

Et midagigi raudteest aru saada, võiks uus Elroni juht ise väljas olema?

 

 

Esmaspäev, 19. juuli 2021

Lühike tõde raudteeülekäikudest.

 

 
Kaua on möödas ühest õnnetusest. Ja lubamatult kaua venitas Eesti Raudtee signalisatsiooni paigaldamisega. Veel lubamatum oli see, et ta vana signalisatsiooni maha kiskus. Aga see, nagu meile kiputakse näitama, uudne lahendus (LED tuled asfaldi sees lisaks foorile), ei ole piisav. Mõnikord see võib aidata, kuid nagu raudteelased teavad vana Lilleküla ülekäigu koht, et see ei takistanud kedagi. Torubarjäärid on üldjuhul saatanast, mis tähelepanu veelgi kõrvale tõmbavad. ma ei hakka siin spekuleerima kõrvaklappidest, mobiilidest jm.

 
Kõik vähegi suuremad ülekäigud, kus on vaba "voli" raudteed ületada, peavad saama ka füüsilised tõkkepuud, mis välistavad kõige ohtlikuma - võimaluse vabalt pääseda raudteed ületama ka signalisatsiooni töölehakkamisel. Signalisatsiooni töölehakkamisel peab järgnema füüsiline tõkkepuu. Selline, mis hoiab ära otsese sõidu või astumise võimaluse raudteele. Mis võimaldab küll rikk korral siiski liikumist ehk, mida saab välja lülitada. Kuid see peab saama tehtud.

Ei ole vaja hakata siin rääkima ka tunnelitest vm, sest neid me kümnete kaupa ehitada ei jõua ega peagi ehitama. Seda saab teha vaid üksikute puhul.
 

2 kommentaari:

Huvitav ihalus on ikka see, et kõik teised peavad nahast välja pugema, et inimese hooletut ja vastutustundetut käitumist kuidagi ära hoida, aga mitte inimene ise. Kurat, kui ikka tuleb raudtee ette ja pead sellest üle minema, kas äkki teeks silmad lahti ja keskenduks ise selle ohutule ületamisele või arvan, et lapsehoidja kohustus on mind sealt ohutult üle viia!

Vasta
Vastused

Tänud!

Teatud mõttes tõesti. Eriti markantne on selle asja juures see, kui soovitakse sadu tunneleid jm kogu liikluses, mõtlemata, et see on inimeste enda ELUkeskkonna hävitamine.

 

 

Neljapäev, 22. juuli 2021

Meeleavaldus porganditega.

 

 
Et ilm lubab nüüd mõnusamalt väljas olla, mõtlesin, et lähen vaatan ka sotside ja roheliste meeleavaldust porgandite vastu!
 
Kahjuks jäi see moblapilt mui ainukeseks pildiks, sest fotoaparaat ei soovinud vist nende erakondade poliitikuid jäädvustada. Ära tulles viskas järsku ette kirja "no memory card" ja... On seda ennegi mõne korra teinud ja koheselt ka errorit ei näita kahjuks, ju siis viskas kaardi pesast välja kohe algul akut vahetades.. Muidugi on piltidest kahju, aga ehk teab fotoaparaat paremini? Kartis, et mõni peab pildiseeriat veel roheliste ja sotside reklaamimiseks!

Ja ega seal midagi kuulata ka polnud. Jagati porgandeid, karjuti natukene (kuigi porgand suus segas), tehti tähtsat nägu ja kõik. Valimispropaganda, mitte hoolimine. Teemaks rattad ja porgandid. Muidugi võinuks nad lisaks kitsaskohti välja tuua ning kui rattavedu kallis (on küll jah), siis ei sõnagi sellest, miks perepiletit 50% soodustusega ikka pole. Sai seda ammu Ossinovskile jt sotsidele välja öeldud, aga paistab, et PERED pole nende jaoks olulised.

Aga superministeerium? Muidugi on neil puudusi küllja veel, sellistest asjadest arusaamine käib aga sotsidele ja rohelistele üle jõu. Olgu siis Balti jaamas uute teede vale lahendus, bussiliiklus üle Eesti vm.
Ministeerium aga näitabki eeskuju?
* maja ees kiviväljak ja purskkaevud kuid ei ühtegi joogiveekraani!
* mõni pingike õnneks ka varjulises kohas osa päevast.
* parkimiskohad, aga ei mingit rattaparklat?
 
 
Kogemata olin aga pildile jäänud. Pilt Tallinna sotside lehelt.

Tagasiteel pildistasin juba niisama. Porgandeid, aga mitte rattaid, neid ei näinud.


 
Siingi alles vana aja hõngu!






 
Ja väga erinevaid liike näha, mis siia-sinna haljastuseks sobivad.


 
Elroni rattaparklat küll Balti jaamas ei leidnud.

 
Ja see nadi joogiveekraan turul ei toimi. Kusjuures sobimatu variant, täitmaks ka pudelit.
 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar