Blogiarhiiv

esmaspäev, 7. märts 2022

Kallaste. Okt 21.

  Siia nüüd kopeeritud ka Eestimaa Blogi 3. osa (vaatamisi 132 889) postitused, aastast 2020 ja paar postitust Eestimaa Looduse Blogist (vaatamisi 112 021). Blogi külastuste arv tänase päeva seisuga ehk 05.03.2022. Aga kui juba siis juba, kopeerin siia nüüd ka kõik 2021. aasta postitused, et järgmisest kuust nendega teid rohkem ei tüütaks.

Siinse osa külastuste arv, justkui kingitusena juubeliks, on jõudnud järgmise ümmarguse numbrini - 400 083!

Saan teid järjekordselt vaid tänada ja loodan ka, et vahel olen olnud kirjutistega abiks, olgu siis info jagamise poolest, tutvustades meie vaatamisväärsusi ja vahvaid üritusi vms!


Alates oktoobrist 2021 on iga kuu viimane postitus selle kuu pealkirjad linkidena. Klikates lingile, jõuate otse teemani.
Blogis on paremal  pool SILDID. Kui leiate teile huvipakkuva kohanime, teema, valdkonna vm, siis sellele klikates avaneb nendega seotu. Leidmaks kõiki seotuid postitusi, tuleb kerida postitus lõpuni ja klikata VANEMAD POSTITUSED. Kõikide viimaste kuude jooksul, kus olen kopeerinud postitusi 2. ja 3. osast, on kuu viimane postitus just see  - pealkirjad linkidena.

Laupäev, 2. oktoober 2021

Kallaste.

 

 
Kallastel tasub puhata küll. Igaühe jaoks pole see oluline, aga suhteliselt väikse linnakese puhul on võimalused vaikuseks ja rahuks hoopis suuremad ning seda ei tohi unustada! Muidugi siin omaette vastuolu, kui soovides rohkem elanikke ja maksumaksjaid, väheneb ka vaikus, aga kindlasti saab sellele mõelda. Hea ju seegi, et suur maantee siin linna ei läbi.
 
 
Mõnus park on ise juba väärtus omaette.


 
Siin on tegelikult potentsiaali hoopis rohkem kui välja paistab, on ju ka hooneid, kus saaks majutust pakkuda. Muidugi oleks selleks vajalik ka midagi rohkemat pakkuda. On räägitud isegi spa ehitamisest Peipsi äärde, ma usun, et Kallaste oleks selleks parim koht. Või vähemalt mullivannide jm tasemel majutus.




 
Mingid kaubanduskeskused sellistes linnades aga sellisena enam ellu ei ärkagi, sest elanike arvu ja kaubavalikut ei õnnestu kuidagi sobitada. Kuigi vähegi võimalik, tuleb püüda leida hoonetele uus otstarve.






 
Mulle aga meeldis möödunud korral Kallaste Apartement. Puuküttega korter, kena ja mugav ning mõnusalt köetud. Selline mõnus kodune tunne.

 
Ruumi siin kahes toas ka suuremale seltskonnale.





 
Tõenäoliselt ka Kallastel teenitakse veidi lisaraha talvel, kalameeste pealt. Mõnel pool ka suuri kelke näha, millega saab Peipsile karakatitsate taga sõita.


 
Kaabeltelevisiooni siin vist pole, taldrikud suurel osal majadest.




 
Suure tee ääres võinuks aga külaturg tegutseda küll. Siin polnud ühtegi müüjat ja need mõned väravad, kust kala müüakse, jäävad enamusele möödasõitjatele nägemata. Aga ju siis teenitakse piisavalt ka oma väravas müües.



 
Veevärki on kaasajastatud, kuid ühtegi avalikku joogiveekraani ma ei näinud.




 
 
Ja õnneks siin selline tore kohvik ka olemas. Tellisin kalasuppi loomulikult.


















 
Selle trepi aeg on aga täis, vaja on uut. kui oleks omal ajal üle immutatud, siis kestnuks vast kauem.













 
 
Selliseid hetki alati hea näha, vana maja saab uue kuue.


 
Väga hea kalasupp! Oli ka metsaseenega toite, aga seekord võtsin vaid supi.




























 
Jalutada saab muidugi palju kaugemale.






 
Ehk saab mõnes vanas majas kõik kardinaalselt ümber teha? Mullivannid, raviprotseduurid? Ah et keegi ei tuleks siia? Kuidas seda teada, kui isegi ei mõtle, millised mõnusad teenused siin võiks saadaval olla? Ka talvel, olemist nautida?
 





 
Omaette elamus on tohutu valik telekanaleid, mida muidu ei näe.








 

Õhtul tundus aga olema palju pimedaid aknaid. Kui on säästlikud pirnid, siis vastupidi, ärge kustutage neid kõikjal. Ka hoovis ukseesise valgustus oluline, nagu ka tänaval liikudes. Valgus on elu! Vahel lausa ilu! Eriti kui tuled majadel-väravatel, mitte need külmad suured valgustid.




 
Aga aeg taas bussile. Tõsi, kui igapäev sellist müra tekitavate Ivecodega sõita, võib see päris karm olla.

 
Varahommikune buss Rakvere jaama ja õhtul tagasi on muidugi tore. Praegu küll õhtused ajad ei klapi. Ja rakvere pole suutnud isegi peatuse nime muuta Rakvere Jaam ja otse loomulikult pole seda nime ka bussiliini nimes. POle ime, kui tänaseni liinil veel neid, kes ei teagi, et kuskilt saab nii rakveres rongile.

Bussid Jõgevale vähemalt 4 korda päevas, tegelikult isegi 6 tööpäeviti oleks aga väga olulised!





 
Sellised müügikohad aga väga rõõmustavad. Mõelge, äkki isegi kala- ja seenepirukat?

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar