Blogiarhiiv

neljapäev, 26. jaanuar 2012

26. jaan. 10225


Varahommikul läks uni ära ja panin korra arvuti tööle. Ja ei tea, kas elu üle mõtiskledes ikka uni tuleb kiiresti tagasi? Eilset Pealtnägijat ma ei vaadanud, nüüd loen siin uudist.

 http://www.postimees.ee/716366/err-eesti-ainsas-jaamurdjas-kaarib-palgaintriig/

Karl Marx
26.01.2012 02:52
30 päeva tööl ja sellest 2/3 lihtsalt magatakse? 10 päeva eest 700 eurot?
Ma arvasin et õpetajad on nahaalsed aqa see lumpen ületab isegi neid.
Kui nad terve kuu tööd teeks siis peak neile lausa 2100 eurot maksma?
Saage aru, Eesti riigis on inimesi, kes töötavad miinimumpalga eest ja peavad 300 euro eest üleval ka oma peret! Maksumaksja raha eest ei peaks selliseid väljapressijaid nüüd küll toetama. 
Erinevus rikastab?

Pole sugugi kindel! Vahel loesd mingit plära ja tekib tunne, et tegemist on napakatega. Jah, KAHJUKS saavad praegu veel paljud 300 eurot palka. Ja ma pole kindel, et sellise palga maksjad praegu unetuse küüsis oleks. Küll aga on võimalik, et sellise palga saajad mõtlevad paaniliselt, mis saab edasi!
Raha on alati vähe, kuigi olen nõus hõikega "Õnn ei seisne rahas!". On palju tähtsamaid asju, kuid kahjuks ilma rahata ikka päris ei saa. Ja kui annad enda panuse, siis ei tee mulle keegi selgeks, et minu panus on ...

mõistlik
25.01.2012 22:52
ei kääri seal tegelikult midagi. Mehepojad tahavad riigil nahka üle kõrvade tõmmata ja rahva kõhna rahakotti pulstida.
Olge ikka aumehed seal jää-lõhkujal. 700 euri kuus on Eesti tingimustes üüratu raha isegi 30 tööpäeva eest. Riik hoiab kokku,veeretades iga eurot mitu korda pihus . Isegi lapsetoetustjõutakse vaid 19 euri kuus maksta ja mingid poldid siin virisevad ,et vähe ja vähe.Vaadaku peeglisse ,siis häbenevad siniseks.
teata ebasobivast kommentaarist -77 -1  +1 +7

to: mõistlik
25.01.2012 23:14
Ometi on riigi kõhna rahakoti juures võimalik maksta näiteks riigikoguliikmetele 3400 eurot kuus + kuluhüvitised, aga näiteks Sandor Liivele tervelt 13 000 eurot kuus. Tooks siia veel juurde lapsetoetuse 19 eurot.

Mis puutub meremeestesse, siis nagu aru saan, on probleemiks puhkepäevade tasu arvestus, mitte palganumber ise.
...u 5 korda väiksem Riigikogu liikme omast ja 15 Liivest. Küsimus polegi teglikult niivõrd palgavahes, vaid selles, et paarikümne aasta järel, kui ikka oled lootnud, et jõuame vähegi euroopalikule tasemele, kas just nüüd 5 rikkama hulka, (millise hüüdlause tekitaja on reaalsest elust ikka väga kaugel), siis võib arusaamine sellest, et oleme arenguriigi tasemel, ikka päris suur pettumine olla. Ning saada töö eest, kus pinge on suur ja kojugi ei saa, palka vähem ja kordi, kui mitmedki teised...Mõni pläraja tundubki selle peale napakavõitu. Tõenäoliselt on tegemist inimestega, kellel puudub arusaam elust ja väärtustest. Ka enda panuse väärtusest! Ja kui keegi arvab, et riik hoiab kokku!! Kindlasti hoiab, kuid vaid teatud asjade pealt. Mingites asjades kulutatakse raha täiesti mõttetult ja vastutustundetult.

Õhtuleht tegi saadikutele ettepaneku palgatõus annetusteks anda. See muidugi populistlik üleskutse, aga pole ime, et sellel teemal saadikud eriti arvamust avaldada ei taha. Pigem praegu mõtlevad, mil moel järgmise koosseisu palku taas tõsta. Tundub nii. See, et kuskil keegi kodunt eemal ja saab selle eest 700 või lausa keegi peab elama 300 euroga, neid paraku ei huvita. Vaid Lenk pildil olemiseks püüdis kiirmakaronide peal elada, aga ega temagi taha millestki loobuda.

Kui ikkagi kuidagi ei suudeta maksta praegusel ajal vähegi talutavat palka, siis on ikka väga valesti majandatud ja arvestuis tehtud. Olgu see siis riigi või ettevõtjate puhul. On see normaalne kui turvafirma looja arvestab juba ette, et palgakulud on minimaalsed, see tähendab, et töötaja saab miinimumpalga. Kas peaks sellist tööandjat austama? Kes arvab, et näruste kopikate eest peaks ka tööd tegema?
Ja nimetada 700 eurot üüratuks rahaks!? Tõepoolest, siin küll ühtki ravi välja pakkuda ei oska!

Kahju, väga kahju...

 Tarmo kapteni Peedu Kassi arvates aga ei saagi elu olla õiglane ning kõik on läbirääkimiste küsimus. «Sa pead arvatavasti sellega leppima, millele sa oled alla kirjutanud. Või otsid mõne parema koha,» on tema seisukoht.

Kas esimesena paati läheb ka selline mees?

***********************
 http://www.maaleht.ee/news/uudised/eestiuudised/tulevad-tallu-toole-kilekott-kaes-ning-kulunud-sokid-ja-trussikud-kotis.d?id=43014043

Mõned lõigud.



 “See, et maal tööpuudus valitseb, on lausa vale jutt,” väidab ta. “Tööd on küll ja seda tasub teha ka siis, kui saaksid selle eest vaid peavarju ja söögi.”

Tingimused, mida Hiir Põlvamaal Valgjärve vallas Aiaste külas asuvas talus pakub, on järgmised: elamisvõimalus üürikorteris, 20 lehma lüpsmine arvestusliku ajakuluga viis tundi päevas, iga tunni tasuks veidi rohkem kui 3 eurot. Pealegi ei peaks iga päev tööd murdma.

Kuigi olen nõus, et mõned inimesed mugavaks läinud töötu abiraha peal, siis kas ikka läheks oma kodust ära, üürikorterisse ja saaks 300-400 eurot kuus? Millest ei jätkuks isegi kojusõiduks, olgu siis bensiini ostmiseks või ühistranspordiga, kui selline ikka olemas. 

*********************Kuni meil leidub piisavalt autojuhte, kes ei saa aru kõige lhtsamast loogikast ja mõte vaid üks - "Mööda, ainult mööda, teised kõik on süüdi ja koperdajad, tuleb ära keelata, seisku tee kõrval, sest ma pean saama mööda...", pole lootustki, et olukord teedel paremaks läheks. Ja ei aita siin ka kaheksarealine maantee...


ai ai
26.01.2012 14:00
Oi kui loll jutt. On ja kuidas veel on. Seda rekkade liikumist 24/7 ja nende põhjustatud liiklusõnnetusi ei jõua kokku lugeda. Kui nad sõidavad mitmekesi reas ja sõidavad alla piirkiiruse,siis seaduse järgi peaksid nad endale taha tekkinud sõidukid mööda laskma kasvõi seisma jäämisega, kuid seda nad ei tee.Ja siis hakataksegi tegema riskantseid möödasõite. Vähemalt laup-pühap peaks olema keeld nende liikumisele.
vasta_kommentaarile teata ebasobivast kommentaarist -66 -1  +1 +49
väike autosõitja
26.01.2012 14:24
Suured veokid on teedel probleemsed. Tänu nende rallile ja hoolimatusele ,kui mõni väikeauto tahab mõõda sõita ,ongi enamus liiklusõnnetusi juhtunud. 
Eriti ohtlik ongi just igasugune möödalaskmine, sest siis läheb andmiseks kogu kolonni poolt! Autoroolis oleks vaja mõistust! Oleks palju turvalisem.


 Ja muidugi võiks riigipoolne tegevus olla effektiivsem hoopiski ühistranspordi parandamisel. Pange koheselt Tallinna ja Tartu vahele igapäevaselt käima 5-6 kiirrongi ja 3 piimarongi. Autode arv langeb kõvasti. Muidugi vaja ka perepileti kõva soodustust. Ja hästi ühildatud ühistransporti! Rongide lisamine ei oleks ülemäära kallis, niipalju peaks ikkagi raha leidma.

**********************

Ja ega riik nii vaene polegi.

http://majandus.delfi.ee/news/uudised/rmk-teenis-moodunud-aastal-319-miljonit-eurot-kasumit.d?id=63824042

http://majandus.delfi.ee/news/uudised/lennuliiklusteeninduse-puhaskasum-kerkis-mullu-veerandi-vorra.d?id=63824392


9 kommentaari:

  1. Nii see elukene on et vahel ei jää elamiseks midagi alles, eks köik kallineb ja palgad väiksemaks jäänud ilmselt.
    Suvine pilt siin äge-kohe tuleb suve igatsus peale:D:D et saaks vette ja päikest nautida!!!

    VastaKustuta
  2. Tänud Pirtsu!
    Suvepuhkust tahaks küll. Ainult on vilets puhata, kui aina raha niisama elmisekski ei jätku. Inimlikul määral.

    Kas saad ise lahedalt puhata, või on ka puhkus enamasti ilma rahata? Kui nii siis mõistad neid mehi! Mina mõistan. Seda enam, et lihtsalt tõmmatakse haneks. Ränga töö puhul.

    VastaKustuta
  3. Tavaliselt pole kunagi puhkuste jaoks raha jagunud, sest eks me köik elame et maksudele enamus palk ära maksta aga mis teha selline see elukene juba on meil!!
    Suvel super puhata kuskile rattamatkale looduses hea olla ja saab vähesega hakkama. Talvel natukene teised lood sellise külmaga ei taha kuskile eriti minna vaid oma kodus rahatult istuda:D:D

    VastaKustuta
  4. Kahju Pirtsu!

    On rasked ajad ja halvem veel siis kui seda ei mõisteta. Ka siis kui pole oluline, kas teed tööd hästi või looderdad, palk enamati ikka üks.

    VastaKustuta
  5. Nii on tööd teeme ühtemoodi me köik, tuleb juurde aina lisakohtustusi mida ei osata kohati kuskil firmades isegi hinnata mitte! Lihtinimesena oleme vaid tööorjad nagu on eestlane olnud läbi aegade silmi kinni pigitades ja köike negatiivset alla neelates sest pole ju kuskile minna!!?

    VastaKustuta
  6. Paraku jah. Või kui minna siis Eestist minema. Aga mis saab kui kõik ära läheks?

    VastaKustuta
  7. Siis eestimaa kuivab kokku kui me köik lahkume ja iive niigi juba väheneb??!! Ega mujal parem pole igal pool omad ohud ka mujal maailmas ja polegi see elukene nii roosiline alati!!

    VastaKustuta
  8. Lootma peab alati!! Parimat Teilegi!!

    VastaKustuta