Blogiarhiiv

kolmapäev, 2. märts 2022

"Kadunud" bussiga olematust peatusest Vägeva Jaam Jõgevale. Dets 20.

 

Reede, 11. detsember 2020

"Kadunud" bussiga olematust peatusest Vägeva Jaam Jõgevale.

 

 
 
Tamsalust tagasi sõites mõtlesin, kas minna otse Jõgevale või proovida muul moel. Küll aga siin, kus kunagi algas Tamsalu - Türi raudtee, võiks see olla ka täna. Muuseumraudtee Tamsalu - Järva-Jaani oleks vägev!

 
Telefonis vaatasin kas Vägevalt on busse Jõgevale. Tõepoolest, Rakverest tulev buss poole tunni pärast!

 
Sellist maja omaks küll! Saaks vägevaid asju teha.


 
Hoolimata mitte just tihedast sõiduplaanist Vägeval on isegi siin P&S süsteem vahel kasutusel.


 
Muidugi võiks tolle taamaloleva käkerdise  asemel olla korralik ootekoda. Kas siinpool või siis ka praegusel asukohal, aga selline mis sobiks rongi ja bussi ootamiseks. Küllap aga lihtsam on tellida käkerdisi.


 
Peatus aga siingi ümber nimetamata. Peaks ju olema Vägeva Jaam? 





 
Ühes peatuses ma sõiduplaani ei näinudki, siin pool teed siiski olemas.

 
Hm, vana plaan? Või miks siin on veel üks buss kirjas, mida peatus.ee ei näita? Vaatasin igaks juhuks uuesti, ei midagi! Siin aga 15.45 kirjas liin 240.  No vaatame....




 
Siin on tehtud P&S parkla, aga ehk saanuks selle teha pikemaks ja jätta ka rekadele võimalus peatumiseks? Ühe hoobiga kaks kärbest? Miks meil selliste asjade peale ei tulda, on raske öelda. Rekasid sõidab siin aga väga palju!

 
Lahe on muidugi, et selline jupp müüri püsti jäetud! Vähemalt midagigi teistsugust. Ooteputka paraku aga selline, mis ilmastiku eest erilist kaitset ei paku, külma tuule puhul pole ka nurkapugemisest kasu.

Muide, selliste putkade puhul on mureks ka tulede peegeldumine pimedal ajal, seega on bussijuhtidel väga raske näha, kas keegi peatuses ootamas. Aga pakutud lahendustele Maanteeamet ei vasta. Kes siis ikka tahab endale rohkem tööd kaela tõmmata. Sama ka omavalitsustes.

Ruumi teisel pool teed korraliku ootekoja jaoks on küll ja veel ja meil on ka küllaga ettevõtteid, kes erinevaid puitkodasid suudavad teha. Kui vaja, ehk isegi koos müügileti jm vajalikuga.





 
Hm, Läänemaa värvides buss? Kas viimati avatud ka liin Mustvee - Haapsalu?


 
Ja ongi "kadunud" buss. Või salajane? 

Muidugi oleks hea, kui buss saabuks ka siia mõni minut enne rongi ja väljuks peale rongi. 13. dets. alates rong siin 14.38.
Veel parem oleks aga kui bussid siin planeeritaks nii, et maakonnapiirid jm poleks segamas ehk et näiteks Jõgeva Jaam - Vägeva Jaam - Koeru - Paide - Türi. Raske muidugi loota, aga lootus peab alati jääma!










 
Pimedas sõites aga näeb tõesti hästi ära, kui halvasti on meil projekteeritud bussipeatused. Nähtavust pole, ootetingimusi pole, ühesõnaga, käkk! Aga midagi pole teha, poliitikud ja ametnikud saavad ju ikka kiidelda, et on parandanud ootetingimusi jne. Vaevalt nad muidugi enda jaoks midagi samal tasemel teevad.

 
Ohoo, jaamas isegi elu sees?


 
Nii on bussijaam päris ilus hoone!


 
Rongid aga tulevad ja lähevad.







Ants Paju mälestuspink.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar