Blogiarhiiv

pühapäev, 6. märts 2022

Aseri - Raudteejaam - Tallinn. Juuni 2021.

 

Esmaspäev, 7. juuni 2021

Aseri - Raudteejaam - Tallinn

 




 
Maastik bussiaknast ei olnudki nii väga huvitav, kuidagi üheülbaline. Võib olla aga mõjutas kõrgel olev päike, mis kõike veidi ühetooniliseks muutis?
Tuugenid maal on vast täiesti mõttekad, kui pole elamute lähedal. Visuaalselt vaadet mõjutavad ja eks mingil määral ka rikuvad. Kui palju, on igaühe enda tunne.
Merele aga meil neid teha ei tohiks, sest seal on mõju lindudele hoopis suurem ja surmavam.



 
Sõitjaid veidi ikka oli. 


 
Kuulus Padaorg!

 
Vaatamisväärsusi piirkonnas tõepoolest on.













 
Vaat see on hea! Puud kahel pool kergteed. Rakvere kaart küll tundub olevat suvalisse kohta lajatatud, autoga siin ju peatuda ei saa. Aga tehtud ja linnuke jälle kirjas!







 
Kuna buss rongiga pole seotud, siis tegin bussijaama ümbruses aega parajaks. Õnneks saab ka maakonnaliinidega linna sees sõita, seega plaanisin raudteejaama minna sellega. Tõsi, see võinukski väljuda veidi hiljem 18. 30 nt, raudteejaama jõuda 18.38, oodata ära mõlemalt suunalt rongid ja siis sõita Kundasse. Aga no ei saa ju....
Minul polnud midagi, saan ka jaamas kõõluda ja pildistada, aga maksumaksja raha otstarbeka kasutamise huvides ootaks ikka töötegemist!




 
Keskväljak, nagu igal pool, on liigselt kivikõrb. Haljastust vähe ja varjulisi pinke leida ei õnnestu.







 
Ka Rakveres on näha, et parkla rajamisel natuke targemad oldud. Kultuurpihlakas varjuandjana jääb lahjaks, aga pärn on väga hea valik!

 
Buss uhab tööpäeva lõppedes siin palju, kuid on selge, et bussijaam saab olla valdavalt vaid vahepeatus, mitte alg- või lõpp-peatus. Linnaliiklus on nadi ja seda parandaks just linnaläbivad maakonnaliinid.






 
Võidu peatusest pole rongile enam kauge minna, kuid ristümberistumiste ja üldse mugavuse huvides on oluline sõita jaama.


 
Ning ruumi oleks siin ka uue bussijaama ehitamiseks. Tõsi, raudteejaama hoonet enam vist kasutada ei anna, aga saab ka uue ehitada. Kui maakonnaliinid läbivad linna, pole ka enam vahet, kus bussijaam kui selline on. Ehk et enam-vähem kõik bussid peaks siia ka suunama.









 
Rongidel maha tuli mass sõitjaid!




 
 
Ülevaade bussiliiklusest jm tehtud. Ainuke maksumaksja, kellele see kulusid põhjustas, olen ma ise. Bussi jooke ka ei tellinud. Toitlustusarve oli 5 eurot söögikohas ja hot-dog R-Kioskist ehk alla 10 euro! Või esitaksin siiski tshekid Riigikantseleile? MKM-le? Puhata ju nagu ei saanudki, pigem töö!?

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar