Blogiarhiiv

teisipäev, 1. märts 2022

Lõunale sõit ning mõtteid Tamsalu - Rakvere liinist. Nov 2020.

 

Kolmapäev, 18. november 2020

Lõunalesõit.

 

 
Kui rongi pole, siis võtab lõunalesõit õige palju aega. Ekspressiga jõuaks kohale tunniga, nüüd sõitsin Laagrisse ja sealt bussile. Bussile siis peatusest, mille puhul siiani pole keegi püüdnud nimesid koossobitada. Bussipeatus on Vana-Pääsküla, rongipeatuseks Laagri. Tegu ühispeatusega, mille puhul peaks nimed kokku klappima, nt Vana-Pääsküla rongipeatus ja Vana-Pääsküla Jaam.

 
Peatustega on aga väikesed mured ja ükski ametnik ei saa aru, millest need tekivad! Ometi, nad ju tellivad ootekojad, mille eesmärk peaks olema halvema ilmaga kaitsta ühistranspordi reisijaid ja annavad sellega endast ju kõik? Aga ehk on nad lihtsalt nõrgad? Muide, siiani pole neis ootekodades ka sõiduplaanide aluseid! Äsja keegi FB-s küsis, miks pole sõiduplaanidel valgustust, aga see on vaid asja üks osa!

 
Istuda ei saa. Ja üheks põhjuseks on seegi, et nende putkade katusealune metallsõrestik (ja metall üldse) on se, mis korjab niiskust ja laseb sellel siis vabalt pika aja jooksul tilkuda. Aga ju pole otstarve üldse olulinegi....


 
Sõbrale, kes kohale ilmus, polnud mul kahjuks midagi anda...



 
Muide, pildi keskel puidust post konksudega - mis selle ostarve on?

 
Aga esimene buss polnud mulle, sõitis Pärnusse. Üpris tühi. Tühi oli muidugi ka Haapsalu buss, kurb küll. Eks bussifirmadel ole praegu tõesti väga keeruline!


 
Kanama viadukti taga on nüüd tunnel ja bussipeatus. Reisijaid on siin muidugi raske loota, eriti kui ka bussid ei peatu. Eks sauekate jaoks oleks siiatulemine üpris keeruline. Kui isegi autoga toodaks, siis ei saa ju auto enam tagasigi?



 
Ellamaa saab ka oma rongipeatuse. Kõikidel rongidel siin peatuda pole mõtet, aga 5-6 rongi päevas võiks peatuda küll.

 
Ristil plaanitakse bussipeatust ümber teha. Paarisaja meetri kaugusele siit peaks tulema rongipeatus.

 
Õigem oleks teha see peatus muidugi siiapoole ülesõitu, aga ega vaielda pole suhteliselt mõtetki. Siin oleks plussiks vahetult kõrvuti asuvad rongi-ja bussipeatused, ühine ooteala, parkla jm.

 
Ristil on tehtud mõnevõrra teede remonti ja see tore. Platsi kõrvale isegi laud pinkidega ilmunud, tõsi küll, katuseta. Taga paistab vana raudteehoone.

 
Ristigi muutub aina ilusamaks.

 
Taamal paistab vana jaamahoone, veetorn ja ka mälestusmärk küüditatutele.

 
Paljude bussipeatuste juurde on tehtud vajalik asi - valgustus päikeseenergial. Paraku, taas on raha kulutatud, aga asjast pole asja...

 
Küll aga onj hea näha, et teeäärsesse parklasse on tehtud väike talukiosk. Talvel vist küll mittetöötav? Loodetavasti ka Maanteeamet hakkab parklat veidi rohkem arendama, mitte piirdudes välitualeti ja prügikastiga?


 
Siinsamas siis ristmik, kuskohast pääseb kõige otsemini Noarootsi suunas.

 
Kuna aga Nigula (Leediküla) peatust vist ei taastata, pole siitpoolt ka reisijaid tulevikus tulemas. 

 
Ristmiku lähedalt algab ka kergtee.


 
Rattahoidla Taeblas.

 
Ning söögikoht.


 
Kohalikku bussiliiklust on siin ka, aga siiani pole ühtegi bussiliini pikendatud Turba jaamani.



 
Uuemõisa.


 
 

Pühapäev, 22. november 2020

Tamsalu Jaam - Rakvere Jaam

 

 
Ennetavalt ütlen, et ma ei eeldagi alati nagu saaks ja peaks busse ainult rongide järgi sättima, aga püüdma selleni peaks. Vähegi kui bussi sõiduplaanil pole mingit väga kindlat põhjust, et olema peab just nii (õpilaste vm tõttu). Aga Rakvere jaamast Tamsalu jaama sõitvad bussid tuleks sobitada (ja pikendada võimalusel Põhjakeskuseni).
 
Liin 51 Tamsalu - Rakvere E-L Tamsalust 7.42 klapib rongidega, Rakveresse jõuab 8.20, jaama ei sõida, rong Tallinna väljub 8.35.

Liin 20 Tamsalu - Assamalla - Rakvere L-P võiks võimalusel väljuda varem, Tamsalust 11.20 ja nii jõuaks see Rakveres 12.09 Narva rongi ajaks kohale.

Liin 32 - Rakvere - Järva-Jaani on hästi paigas, jõuab Tamsallu enne rongi ja ootab selle ära.

Liin 39 Rakvere - Väike-Maarja - Tamsalu ei jõua napilt Tartu rongile v15.00, buss saabub 15.02 
 
Liin 32 Järva-Jaani - Rakvere on päeval probleemne, ajaliselt kahe rongi vahel Tamsalus ning Rakveres ei sõida jaama. VÕIMALUSEL peab kaaluma väljumist Järva-Jaanist varem või uue liini lisamist. Tamsalu v. 14.50, saab Rakvere Jaama 15.30 (rongid mõlemas suunas). 

Liin 20 Rakverest L-P on hästi paigas, jõuab Tamsalus rongile.
 
Liin 32 Rakverest 16.00, Tamsalus ei jõua rongile, veerand tundi jääb puudu.

Liin 52 16.50 Rakverest E-R ei välju jaamast, aga peaks (rongid 15.37).

 
Igal juhul on siingi mõtetainet. Ronge on käigus juba üsna palju, aga ametnikud uinuvad ka siin.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar