Blogiarhiiv

teisipäev, 1. veebruar 2022

Paljassaares rannaniitude taastamine. Veebr`20.

 

Olen alates oktoobrikuust kopeerinud postitusi Eestimaa Blogi 2. ja 3. osast siia, seepärast vabandan, et neid nii palju.
 
Kuidas midagi leida?
 
1. Blogi avalehel on paremal pool SILDID ja nendega seotus postituste arv. Klikates vajalikule, näete neid seotud postitusi järjest, kerides allaserva välja ja vajutades "vanemad postitused".
 
2. Alates 2021 oktoobrist leiab esimese postitusena (ajaliselt see siis iga kuu viimane postitus) vastava kuu postituste pealkirjad linkidena. Piisab sobivale pealkirjale klikkamisest, mis viibki otse postituseni. Need nimekirjas postitusaja järgi reastatud.
 
3. Paremal olemas ka otsingumootor, aga suure mahu tõttu ei pruugi üldsõnaline otsing head tulemust anda.
 
Vabandan veel kord! Ümbertõstmised sõltuvad aegade jooksul toimunud muudatustest, nii näiteks ei osanud omal ajal mõista blogspot süsteemiga kaasnevaid piiranguid mahu osas jms.

Esmaspäev, 24. veebruar 2020

Paljassaares rannaniitude taastamine.


Paraadi vaatama? Oh, parem massidest seekord kaugemale kiigata ja minna üksildasele rännakule Paljassaarde!? Kena kevadiseks kiskuv ilm ka veel, kuigi üpris kõva tuulega.


Säh Sulle veebruari! Kuid lumesadude puudumine ei tähenda, et sadusid pole olnud. Kõik see võimalik lumi hoopis vihmana alla sadanud!


Ohoo, esimest korda näen siit vaadet ilma pilliroota!


Vahepeal aga RMK FB lehel postitus ühest väikesest sillakesest ühel matkarajal. Seltskond tänuväärse teo ette võtnud, kuid siiski kommenteerisin seda RMK suhtumise koha pealt. Kus tehakse küll midagi, matkateid, vaatetorne vm, kuid ei armastata neist ühtegi hiljem üle immutada. Kas ikka tõesti ei ole kauakestvus oluline või ei aita immutamine nii palju, et sellele kulutada?
Sellisel puhul peaks kasutama üldse immutamata puitu, sest immutatud puitu ju näiteks põletada ei tohi ega ole hea ka selle looduisesse jäämine lagunedes? Eks vast olegi nii, et mõningatel puhkudel immutatud puit kindlasti õigustatud, eriti vaatetornide puhul ja neis ka üleimmutamine (rahaliselt) mõttekas? RMK-lt aga paraku vastust ei saa....



Luiged tundsin end vist aga vägagi mõnusalt. Küll ka uus pilliroog varsti kasvama hakkab!






Harjumatu vaade oli muidugi küll.








Loodetavasti aga saavad ka oksajäänused jm praht ära koristatud, nii et ka niita saaks. Niit ju!? Või mädaneb puupraht piisavalt kiiresti siin ära.











Kibuvitsa siiski välja rookima ei hakata?


Tasapiosi sai aga selgeks, et ei ole see Paljassaare nii inimtühi midagi! Hoopis väga palju inimesi tuli vastu ja näha neid ka igal pool eemal!













Jääkosklaid oli siiski ka näha.














Viimasest tormist vast näha ka kalda varisemise värskeid jälgi.



















Talisuplejad - 102 sekundit vees!



Ja nende saunad....




Nii ilusal päeval Pikakarile üks buss ja mitusada autot tunnis. Vähemalt tipphetkedel. ja nii suures osas päevadest aastas. Kõik ikka pididki autoga tulema? Tõsi, siiski oli ka pealelõunases bussis juba palju sõitjaid, hea näha.





Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar