Blogiarhiiv

teisipäev, 1. veebruar 2022

Aitäh Teile, tänu kellele on Paljassaare linnuhoiuala! Märts`20.

 

Pühapäev, 22. märts 2020

Aitäh Teile, tänu kellele on Paljassaare linnuhoiuala!




Õnn, et meil Linda Metsaorg, kelle jaoks olnud see kant kauaaegseks "lapseks" ja õnneks tal ka olnud palju toetajaid. Nüüd ehk on lootust, et elurajooni siia ei tule. Kopli poolsaarel on küllaga ruumi uute majade ehitamiseks, selleks ei pea looduselt jälle lisa võtma! Peab arvestama ka elanike arvu tulvikus kogu piirkonnas ja sedagi, et sellega kaasneb niigi suur transpordivoogude kasv, Paljassaare "asustamine" tähendaks veelgi suuremaid ummistusi!
Et see on oluline, näitab ka praegune koroonaviiruse aeg. Me vajame kohti, kus värskes õhus jalutada ja kindlasti on see abiks ka viiruse puhul!


Muidugi, ettevaatus üle kõige! Ma ei tea, kas ja kuidas asjalood TLT bussides, aga see, et rongides mingit desinfitseerimist ei tehta, on teada. Isegi Kasahstanis tehakse, aga meie oleme jälle targemad!? Või lollimad? Või on meil juhtkondades palgad liiga kõrged ja töötegemine ammu pole in? Igal juhul, sosku kaasa! Nagu rongiski!




Paljassaare muutub, niidetud ja puhastatud rannaniitu. Muidugi, lindude pesitsemisajal eriti ei ole massiline  häiring hea, aga tullakse siia nagunii. Olulisem rohkem tähistust ja ka kontrolli, et keeluajal piire ei ületataks, samas oleks mõnevõrra killustikku teedele siiski mõttekas?


Väga erinevad vaated on siin aga olemas ka siis, kui loodus veel kevadiselt vähemvärvikas. Samas saab vaid lehtedeta puude puhul suure osa vaatest kätte. Põnev muidugi näha, kuidas ümberkorraldused tulevikus linnustikku mõjutavad.






Laevad ootavad reidil.




Kuigi Paljassaare on eelkõige linnuhoiala, on siin kindlasti ka muid olulisi kasvukohti.





Märgata võib ka kuidas puudel olevad samblikud vallutavad ka betooni!


Näha oli sõtkaid ja väikekosklaid.





Ja kuigi kevadlõhna veel polnud, olid esimesed kevadekuulutajad.



Hm, see nüüd kadakas küll pole?


See rööbas aga kindlasti ammusest ajast!
















Mitmel pool on ka kallas varisenud.


Tore aga vana head tuttavat näha!


























Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar