Blogiarhiiv

teisipäev, 3. jaanuar 2012

PETISTE MAAILM

Võib täiesti kindel olla, et petetakse pea igal pool. Sama teema puhul ei lubanud ajaleht möödunud korral isegi plärada!



http://www.sakala.ajaleht.ee/688482/maavalitsus-pinnib-bussifirmat/

Mr.Muki
02.01.2012 19:23
Maaliinidel mõned bussijuhid teevad omale musta raha.Eriti õhtustel liinidel mis maalt linna tulevad või sis viimasel maale mineval liinil.Selliseid juhte on nii Automenis kui ka MTGs.Nimesid ei hakka nimetama,aga naljakal kombel on üks selline juht MTG ametiühingu usaldusisik,kes lehes väitis et tema küll ühtegi piletita sõidu juhtumit ei tea ja juhid on ausad.No ei ole! Eile sõitsin linna maalt,juht lausa küsis kas 1 euriga tahad saada,ma ütlesin et than piletit ikka,siis andis pleti.Ka Mulgi Reisidega sõites on selliseid juhte olnud(Tartu suunal).Paljud inimesed sõidavad iga päev ja bussijuhid on tuttavad,neile antakse lihtsalt raha ja piletit vastu ei tahetagi.Peaks ju olema mingi võimalus kaamera või jälgimisseade bussidele panna mille abil jälgida kas juht annab pileti korralikult. Kui nii olukord jätkub,siis tõesti nii et varsti osa liine lihtsalt kinni pannakse ja maal bussiühenus olematuks muutub.
jäneselt karule
02.01.2012 17:57
ise sõitsin ühe piletiga linna ja teisega tagasi,mõlemal juhul komposteerisin,aga kodus prillidega talongi uurides polnud seal mingit märget komposteerimisest
Samalt IP-aadressilt on siin varem kommenteerinud ka jänes(16:20 02.01).
vasta_kommentaarile teata ebasobivast kommentaarist -0 -1  +1 +10


vasta_kommentaarile teata ebasobivast kommentaarist -2 -1  +1 +20

väga õige
03.01.2012 07:44
Mustla-Väluste-Viljandi liinil õhtuti kell 19.05 Verilaske peatusest sisenedes ilma nõudmata piletit ei saa. Hakkan edaspidi kuupäevi märkima, et juhte tuvastada. Ma ei soovi, et liin sõitjate vähesuse tõttu suletakse. Viimane juhus oli 23.12.2011. 
 
sõitsin
03.01.2012 07:42
läinud aasta alguses 6 korda erinevate bussidega,kuna auto oli remondis,piletit ei antud mulle kordagi.ei,valetan,linnaliinis sain paar korda juba augustatud piletid.järelduse võib igaüks ise teha,miks ametlikult sõitjaid polegi ja kes raha tegelikult tasku pani.
Või ehk ikka on pahatahtlikud plärajad need, kes ei raatsi bussijuhile jotsi visata? Seega tuleks koheselt kindlaks teha selliste plärajate isik ja karistada rangelt!!! Kasvõi juba selle eest, et nad seisavad vastu liinide sulgemisele! See ju hirmuäratav ülbus või kuidas?
On tegelikult täiesti kohutav, kuidas petetakse! Siin tuleb mul ikka meelde, et kui ühes kommis jutt sellest, et "nagu rahvas, nõnda riik", siis keegi nimetas sellist lähenemist õõvastavaks! Lugege presidendi kõnet!

 See annab meile moraalse õiguse mõista hukka neid, keda oleme valinud meie endi väärtuste hoidjaks, kuid kes on hakanud seda pidama oma isiklikuks vääringuks. Enamgi veel, kel on ülbust meie ühist väärtust enda kasuks müüa. Riigi peamine ülesanne on ju tagada, et meie kõikide elus kogutud väärtus säiliks ja kasvaks.

Kui jutuks maksupettused, varastamine vpm, olgu siis firmade või inimeste, sh ka firmaomanike poolt, siis on lausa selge, et oleme muutunumas hullemaks kui nõuka ajal. Ja siin pole enam mõtet süüdistada nõukaaegset mentaliteeti. Kuigi sellelgi oma osa, sest paljud praegused vargad ja petised, elamislubade müüjatest seebivarasteni, saanud kasvatuse nõukaaegsest kodust. Kuigi aega omal mõistus koju kutsuda justnagu piisavalt!? 


Iga too inimene, kes jätab pileti võtmata, või nõustub poole hinnaga, hoolimata sellest kui iganes raske ta elu ka pole, on süüdi liinide sulgemises. Ja ärgu tulgu pärast haukuma, et riik on...


Muidugi on ka selge, et mingi bussifirma röövkapitalistidest omanikud ei taha kulutada sentigi, et tagada mingit müstilist ausust ja tõepärasust! Järelikult peaks saama selle eest tasuks lepingu lõpetamise ja keelu tegeleda mingisugusegi äriga! Muidu pole ime kui meil Glaskek või paljud firmad pankrotis ja tehakse uus firma. Aga paljude inimeste makstud rahad jäävadki tagasi saamata. Mis sest, et firma omanik uhkelt edasi elab ja laristab! Hakka või nõustuma, mõne kirujaga, et "meie riik on niivõrd inimvaenulik"! Kohati kindlasti ongi!


Muidugi, presidendi kõne ilus, aga väga vähe kommenteeritakse ka endiga seotud skandaale. Vaevalt, et kõik laest võetud on! Nii et kas kõnegi puhtast südamest või...? Peame kahtlema siiruses?


Ja tunnistan ka seda, et kunagi samuti aasatkümneid tuttavatelt bussijuhtidelt pileti võtmata vahel jätsin. Nüüd seda ei tee!!! Sest mõistan, et minu heast südamest kavatsus võib osutuda kirveks mõnegi maainimese pea kohal! Ja kuni seda kõik mõistma ei hakka, pole ka lootust olukorra paranemisele.


Ja kui ikka keegi vargusega vahele jäänud, siis ei ole normaalne ka sellise inimese tööle tagasi võtmine! nagu siin-seal juhtub. See on juba tööandjate poolt ausatele inimestele näkku sülitamine...


Ja täna tuli meelde, kuis nõukaajal anti töö juures tõõriiete pesemiseks pesuseepi, 1 tk kuus vist. Et ma seda koju ei tassinud siis panin selle tavaliselt kraanikausile, et oleks hea käsi pesta. Enamasti kadus see sealt päeva jooksul. Nagu väga palju muudki!


Häbi kurat on!
****************************************
http://www.tallinnapostimees.ee/689078/tallinnas-on-piletita-reisijate-ja-valesti-parkijate-arv-vahenenud/


Trahve määrati lõppenud aastal summas 591 306 eurot, aasta varem oli trahvisumma 927 268,55 eurot. Ühistranspordis piletita sõitmise eest algatatud menetluste arv ja määratud trahvide summa on 2010. aasta omast oluliselt väiksem seetõttu, et lõppenud aasta esimesel poolel oli munitsipaalpolitseil kasutusel leebem taktika, kus suunati sõitjaid trahvimise asemel piletit ostma.
 Tunamullu ligi MILJON!?

Kusjuures jäneste arv siis kunstlikult alla viidud? Saadame pileti ostma ja ostma ja näe, ongi ausaid inimesi rohkem!? Tegelikkuses vist eriti hilisõhtul jäneseid mustmiljon.


mnjah 03.01.2012 01:41
No ma ei tea. Pole muposid üle poole aasta näinud, kuigi sõidan igapäev. Väga tühja on igatahes minu kuupiletid läinud. :S

vasta_kommentaarile teata ebasobivast kommentaarist
-4 -1  +1 +11

kiku 03.01.2012 13:10
Noh, iseenesest on ühistransport siiski tasuline teenus. Kui oled oma jala ikka bussi/trammi/trolli tõstnud, siis pole kuupilet ju "tühja" läinud. 

*********************
kukulind
03.01.2012 19:04
kui asjast huvitatud ka kütuse kulu ja kõrvale kantimist kontrolliks siis oleks selge kuidas suured kulud tekivad.eriti spetsid on veneaegsed roolikeerajad,kellele see lüpsmisoskus juba sellest ajast selge. Ja nii need liinid kinni pannaksegi.
teata ebasobivast kommentaarist -0 -1  +1 +0


*******************************

2 kommentaari:

  1. Linnaliidega söites on töesti ka endal kogemus olnud kuigi suht harva aastas korra söidetud-andsin raha ja piletit pole mulle vaja??!! Miks küll maailm selliseks muutunud meil??

    VastaKustuta
  2. Sest tead, Pirtsu, heatahtlikkus, abivalmidus jms pole enam in! Küüned enda poole on suhtumine, mida järeltulijatele õpetatakse.

    VastaKustuta