Blogiarhiiv

teisipäev, 10. jaanuar 2012

VENELASED - ÄRGE PAKKUGE ÜLE!



http://www.ohtuleht.ee/459380

Ja nende ühine sõnum on: inimesi on igasuguseid ning igas rahvuses võib leida "tiblasid" ning Lasnamäe on erinevalt levinud arvamusest täiesti elamisväärne koht.

Absoluutselt õigus!

Kuid teatud mõttes õigus ka prl Järvel.

"Isiklikult ma ei näe selles suurt probleemi, kui üks andekas inimene ostab endale elamisloa, kes tegelikult reaalselt toob Eestile palju rohkem kasu kui - vabandust väga - mingi suvaline Lasnamäe koll, kes elab aastaid Eestis, ei tee mitte midagi ega õpi isegi eesti keelt selgeks," oli Margret saates resoluutne.

Muidugi ei näe mingi meikar probleemi, kui ta tundub, et asjadest eriti ei jaga. Aga õigus tal just selle koha pealt, et inimene, kes elab aastaid Eestimaal ja ei suuda oma kaasmaalasele Maximas elementaarseid vastuseid anda - see on hukkamõistu väärt! Kui tema lauset ikka hoolega lugeda, siis on absoluutselt selge, et ta pole silmas pidanud Igorit, Aleksandrit, Maiat ega Denisi! Kes midagi teevad, kes ei pea halvaks tooniks osata eesti keelt ja kes oskavad kaasmaalastest lugu pidada, olgu too eestlane, venelane või sakslane.

Siiski eksib Maia - üheski riigis pole oluline inimene, kes ei huvitu töötegemisest, kultuurist, ega oska olla ka lugupidav teise inimese vastu. Olgu too siis jällegi eestlane või venelane.

Lasnamäel liikudes tekib kuvand just silmatorkavast elemendist, olgu too siis tibla või mis iganes nimega. Aga mõnel korral Lasnamäel viibides on ikka häirivalt silma torganud just lärmavad, tatistavad, joovad venelased. Vahel seda vist tehaksegi meelega, näidates "vot olen kõva kutt...". Siin pole midagi solvuda, kui seda välja öeldakse, sest süüdi just need mõttetud kujud.

Den za dnjom kustutas teema plärala.

Siin aga on. Ja nagu kirjutatakse, et venekeelses Delfis plära väga räige. Eks võrrelgem üldiselt kahte pläralat ja vaadakem, kes rohkem viha õhutab!?


elli, 14:47, 9. jaanuar 2012
olen ka alati arvanud, et lasnamäel elavad tiblad kes ei oska oma lapsi kasvatada, sest vaadates nende majade trepikodasid, jääb küll täiesti mõistetamatuks,kudias saab inimene lagastada ära oma kodu, oma elamispaiga,just seetõttu ma suhtun neisse väga halvasti, olen palju käinud Lasnamäel ja paljudes majades ja kõik need trepikojad on nagu õudukad, nüüd on tõesti tehtud ka osad korda, aga need liftid... ja ikkagi...kultuur algab ju kodust,kusjuures isegi praegused noored usuvad seda vaneamte iniemste juttu, et just neamd on toonud kultuuri Eestimaale, et enne oelvat siin elanud kirjaoskamatud eestlased jne... pole siis ime, et me ei salli inimesi,kes sellist juttu ajavad....

Jou, 14:49, 9. jaanuar 2012
Mõttetu video, täiesti. Margret ei pidanud silmas neid toredaid venelasi, vaid neid vastikuid sovjette, kes ei suuda ega tahagi keelt ära õppida ja käib võimaluse korral Tõnismäel märatsemas. 

15:00, 9. jaanuar 2012
Tibi on ise loomulikult täiesti mõttetu olevus. Aga mis venelastesse puutub, siis on loomulikult tuhandete hulgast võimalk leida eesti keele oskajaid. Meie asutuses on venelasi kahekümne inimese hulgas kaheksa ja ainult üks neist võtab vaevaks vastata eestikeelse tervituse peale midagi, mis kaudselt meenutab eesti keelt. Teised seitse seda ei suuda. Aga see hommikune tervitus jääb ka selle ainsa "keeleoskaja" jaoks saavutuste tipuks. 


heh, 15:13, 9. jaanuar 2012
Ma ei saa üldse aru, miks arvatakse, et Lasnamäel elavad ainult venelased...? See kant, kus mina elan....siin ma julgen pakkuda, et pooled on eestlased. Hoolimata sellest, et ma ei oska sõnagi vene keelt, saan ma siin täitsa vabalt hakkama. Isegi maximas teenindatakse mind eesti keeles! Võin ka julgelt väita, et ükski venelane pole mulle kallale kipunud... ja õhtul väljas käimist ma ei karda.
Ajudeta inimesi on igast rahvusest... kahjuks tõusis esile jälle üks ajudeta eestlanna M. 

Vot nii!

ask

09.01.2012 16:42

Ребята, вы молодцы,
но не мечите бисер перед свиньями, свини этого не поймут, а тем более не оценят,
эту шлюшку надо бы отправить в солдатский бордель, где получив по полной она уж и не вякнула бы...


79 plussi, mitte ühtegi miinust sellele kommentaarile!?

Ja järgnevale 230 +, 0 miinust

хмм...

09.01.2012 16:45
какая лядь пёрнула мозгом.... порядочные люди оправдываются... смысл? лядь один пень не поймёт.. ибо нечем... а оправдания перед ней выглядят жалко... было правильным просто проигнорировать или действительно засудить за оскорбление... хотя осуждённые местные ляди у нас прекрасно себя чувствуют... и даже позволяют мебе праздновать новый год в австралии...

Kas venelased ei mõista, et just selline eestikeelne pöördumine näitab Igori, Aleksandri, Maia ja Denisi üleolekut prl Järvest!???

Прочитал случайно

09.01.2012 17:33

Вот девушка из линдакиви что то в оправдание промямлила...
Я тут раз в автобусе проехал и вижу рекламу на стекле - Сергей МААСИН приглашает
на свой концерт... а раньше был просто Мазин. Может сами мы им зад то лижим...
Может пора бы и вспомнить кто мы...
А то жиреют они на налоги с минималок ласномяевских... 
Maasinini või Mazinini on sul kauge maa! Kas olla hea inimene võ teistega arvestamine tähendab p... lakkumist? Tead, räägin vene keeles ikka kui vaja ja ei tähenda selle pärast, et seda lakkumiseks pean...

Nii et ärge pöörake igasugusele madalale kontingendile tähelepanu. Muide, "Õhtusöök viiele" tihti päris huvitavate inimestega. Aga eks skandaalimaias telekanal tee ikka mõne saate ka sellistest... noh teise taseme inimestest. Oli mulluselgi hooajal vähemalt üks saade, kus paraku inteligentsuse lõhna eriti ei olnud...

http://www.ohtuleht.ee/459545

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar