Blogiarhiiv

reede, 27. jaanuar 2012

TALVE ILU JA VALU RAUDTEEL

Talv toob nii valu kui ka ilu. Ka raudteel sõites. Seepärast sõitke ikka rongiga! Seda enam, et ka lumetõrjega tegeldakse tänavu usinamalt ja nii on vähem ka rongide hilinemisi.












Ettevaatlik peaks ikka olema, kuigi vahel mõnigi neiuke üritab nui neljaks rongi eest läbi joosta, isegi siis kui kõrvalteel kaubarong liigub ja sellest küll läbi joosta ei saa...


Ootetingimustega on nagu on. Ootesaali asemel läheks või restorani "Pärnu"! Kuid ajastu märk on et omamaise restorani asemel võib olla võõramaine kaltsukas.




Loodetavasti jõutakse lähitulevikus ka erinevate ühistranspordiliikide sõbraliku koostööni integreerumise vallas...


Lillekülas on äärmiselt suur rongide liiklussagedus ja ohutusprobleemid väga teravad. Seega ülioluline, et ühispeatuse ehitamisel oleks primaarne võimalus ühelt ooteplatvormilt (ümber)istuda kolme suuna rongidele - Keila saabuv, Rapla ja Aegviidu!








Kiviõlis vist värvilistes unenägudes nähakse juba uut peatust uues kohas. Alati on muidugi oht, et see vaid värviliseks unenäoks jääbki nagu ammulubatud ajutine ootekodagi! Aga lubada ikka võib!





Ja kuigi tekib kujutelm, et raudteed enam polegi siis võib tegemist olla paranähtusega


*******************************


6 kommentaari:

  1. Kuhu on kadunud tuntud filosoof?

    Podolski vanamees
    18.11.2005 14:26
    Ma pean mainima ,et tegemist on äärmiselt kahetsusväärse juhtumiga.Õnneks ei puuduta see kuidagi minu poega ,kes on edelaraudteel äärmiselt tubli inseneer-vedurijuht.Tänu oma suurepärastele teadmistele ei puuduta koondamine teda kohe kindlasti.Inseneer-vedurijuhte on alati tarvis igas depoos.Kahjuks ei ole temal enam abiks tublit Orloovipoissi.Seda ,keda mehed kutsusid lihtsalt Gonniks.Ta on nüüd julemus.Ta on vestkeidi depoos veegalonka vahetuse julemus.Kui ta töötaks veel edelaraudteel ,siis ei puudutaks koondamine ka teda ,sest ta on samuti inseneeri haridusega intellekt.Ma ise töötan juhinenud depoos ja mind ei saa ka koondada.Seda seetõttu ,et ma panen kompressoritesse plastiinasid sisse ja kui mind koondatakse pole inimest kes seda teeks.Kui depoos midagi kahtlast märkan ,siis räägin sellest julemusele.Julemuse nimi on Gunnar.Teda ei koonda ka keegi ,sest ta on juhinenud depoo pealik.Ta on ka väga hea mees ,sest ta annab tööd paljudele oma sugulastele.Kõik ta sugulased on edelaraudtee juhinenud depoodes julemused.Peaenergeetikud ja muud asjamehed.Tahan veel rääkida seda ,et 22 detsember toimub Salme kultuurimajas meie nääripuu.See on kommunistlikus stiilis ,sest joulud on ju alguse saanud nõukogudeaegsetest nääridest.Õigel jõululaual peabki olema viin ja apukurk , mitte apukapsas ja verivorst.Lähen sinna nääripuule kindlasti kooserdama ,ehk teeb keegi midagi kurja ja saan sellest julemusele rääkida.Eelmisel aastal oli nääripuul ka minu poeg koos Orloovi-hobusega.Minu julemuski oli kohal ja tundis ennast vabalt.Ta lõhkus ära mitu tualetipotti ja magas peadpidi taldrikus.See oli väga naljakas ja me pojaga naersime hirmsasti.Hobune hirnus ka.Õhtul toimus veel vägev ljooming ,ning mitmel vedurijuhil ljoodi morda siniseks.Sellel aastal on kiirabi ja politsei pidevas valves ,kui edelaraudtee ja juhinenud depoo hakkab salme kultuurikeskuses nääripuud pidama.Vist tuleb tuletorje ka ,sest saljarkast läbiimbunud lukusepad võivad isesjuttida kuumadest nääripuu emotsioonidest.Tahan veel rääkida ,aga ma ei jõua ,sestpean veel mõned plastiinad jule vaatama.

    VastaKustuta
  2. Tänud, Anonüümus!

    Vat ei teagi! Pinsile ehk läinud!?
    Oli jah omal ajal kõva tegija ja poleks paha kui taas kirjutaks. Peakski otsima, mis veel tema plärast kuskil alles.

    VastaKustuta
  3. Oli alles lahe teeme:D:D naera end puruks mis tekst kommentaaris:D:D
    Talvepildid super raudteel ja mujal jaamadest-rong ikka läbi aegade vöimas asi maamunal!!!

    VastaKustuta
  4. Tänud, Pirtsu!
    Endalgi hea nautida, kui mõni pilt enam-vähem välja kukub. Mulle meeldivadki rohkem rongipildid "olukorras", mitte lihtsalt vedur ja rohkem ei midagi.

    VastaKustuta
  5. Eks ma pärast otsin veel Podolski vanameest.

    VastaKustuta