Blogiarhiiv

laupäev, 14. jaanuar 2012

MAA TULEB TÄITA LASTEGA



Vaid lastetegemine ei aita. Neist tuleb ka inimesed kasvatada. Selles oleme paljuski oskused kaotanud ja kirjutada võiks sellest vägagi palju. Samas aitaks kindlasti enda panuse suurendamine.Xiil kirjutab, et oksale jõudnud pole valmis makse maksma. Ahnus? Lühinägelikkus? Aga olgem valmis, eesotsas peaministriga!? Ja olgem valmis iga kodanik, k.a. feministid, omasooiharad, kassikasvatajad, häbelikud...?
Esmalt võiks hr Ansip tõsta tulumaks tagasi sinna kus ta oli ja mille langetamiseks polnud mingit reaalset põhjust. Et tekiks natuke raha lastele, lasteaedadele jne?

Teiseks peaks tõesti vist taastama lastetusmaksu!? Ülipalju inimesi, kes ei kavatsegi lapsi saada, vanaduspõlve pensioni osalt maksavad aga kinni teised. Võib ju jahuda inimvaenulikust riigist, aga kui harjunud kasutama neid väheseidki hüvesid, midagi vastu andmata... Muidugi, õelusesse ja kibestumisse kalduvad inimesed ehk kasvatavadki samasugused järeltulijad ja kas neist just siis rõõmu või kasu saab olema...

Jah, eks lapsi võiks rohkem olla. Ka mul. Polügaamia muidugi mingil moel targem lahendus. Kuigi ega teagi, kas oleks kerge nii, vastutus ju suurem... Aga alati tuleb läheneda sellele targalt, mõnedki vead võivad kaasa tuua järgmisi vigu. Ja tõepoolest, lastest on tihti palju rõõmu. Kui oskus hellust jagada ja ennast pühendada tulevad  varakult. Ja selle oskuse tekkimise eest peavad seisma nii vanemad, kool kui riik! 

Ja artiklis paljugi õiget!

http://www.ohtuleht.ee/460070

Eugen Veges, 09:14, 14. jaanuar 2012
Probleemid algavad väärtushinnangutest. Kui need pole paigas, siis pole ka probleeme. Eestil lähebki võimuladviku arvates hästi.
Poliitiline kultuur Eestis ei erine palju Venemaa omast: valetamine ja varastamine võimukoridorides on pigem tava kui haruldus. Valimissüsteem ja erakondade rahastamine (sh DASA) soosib seda.

axel, 09:25, 14. jaanuar 2012
Riik on sama haige kui seda juhtivad poliitikud!! 
Ja selle riigi kodanikud!


xiil, 10:59, 14. jaanuar 2012
Ilmselt A. A. tunnetab piire ning seetõttu ei saagi midagi sisulist ette võtta. Oksale jõudnud pole mingi hinna eest valmis makse maksma, teistelt pole peagi midagi võttagi (alla elatusvõimalust siis). Asi tasapisi laguneb, kusagilt midagi leitakse, sest hinnad spurdivad. Seetõttu majandus veerebki sinnamaani, kui igaüks saab aru, et midagi PEAB tegema. Siis algab liikumine uue tasakaalupunkti suunas kuid nõuab olulisemalt suuremaid kulutusi (maaelu taastaminegi näiteks). Aga see saab olema teiste mure juba.
Maaelu suhtes on palju KURJA tehtud kuid vastutusele võtta eisaa (metsandus, põllundus, väikeettevõtted). Spiraal keerdub edasi (koolid, vallad jne...). Kahjuks seni, kuni toimub mingi läbimurre, kuid...


********************

Kurat küll! Lapsed annavad oma panuse, aga 4 AASTAT POLE KOOL SAANUD ÜHTKI RAAMATUT OSTA!? Kas see ON normaalne, hr Ansip!??? Või mida ütleb kultuuriminister? Millest peaks meil tekkima kultuuri hindav järelkasv?
http://www.postimees.ee/701662/lapsed-aitavad-taarat-kogudes-raamatuid-osta/


Muide, siit loeb välja veel ühe nüansi! Tundub, et koolisööklal on mugavam müüa väikseid pudeleid. Ja kindlasti mitte eriti odavalt. Õpilased, kes on harjunud jooke sööklas ostma (näha on, et mitte kodumaine toodang!), kulutavad nii küllaltki suure summa. Ehk oleks õigem kui jooke saab osta klaasikaupa (suurtest pudelitest)? Mitte ühekordsetest topsikutest muidugi.
Pudelid (suured) võiks kogumiskarpidese panna aga kasumile orienteeritud toitlustusettevõte!?

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar