Blogiarhiiv

kolmapäev, 18. jaanuar 2012

McDonalds - TOIT VÕI RÄMPSTOIT 2



Kõige ehtsam näide plämaajamisest! McDonalds või mitmed muud brändid on tegelikult ehedaim näide ahnusest ja kliendivaenulikkusest. Nii ongi mõned sõnad, mida asjamehed välja ütlevad, pigem naeruväärt.

"Kui vähegi võimalik, eelistame kasutada kohapeal toodetud toorainet," lisas Nawrokci ja kinnitas, et McDonald’s on avatud koostööettepanekutele ning koostööle Eesti tootjatega, kuid huvi toodete tarnimise võimaluste vastu Baltiriikides peab olema vastastikkune.

http://majandus.delfi.ee/news/tarbija/kohalik-mcdonalds-ei-kasuta-uhtegi-eesti-toiduainet.d?id=63787270

Kui vähegi võimalik, oleksite seda ammu teinud. Tegelikkuses on üks põhjustest ahnus. Saada ülodavalt mingi toode (veel parem, kõik koostisosad!), panna need hamburgeri vahele, venitada hamburger reklaampildil kõrgemaks laiusest, müüa tegelikult õhukest plönni... On küll suhteliselt maitsev, kui aus olla. Kuid tegelikult ülikallis.

Muide, ka jookidena müügil Coca-Cola joogid. Ei midagi kohalikku! Ning kuigi ka selle firma joogid on head, Nestea sari kaasa arvatud, siis nüüdseks ostan neid üliharva. Põhimõtteliselt! Just kalli hinna, tootmise Eestist väljaviimise jm pärast. Ja kutsuks teisigi üles sedasama tegema!

Muide, minu teada Coca-Cola ostis ära ka Linnuse kalja kaubamärgi, mis minu jaoks väga lääge jook. Nüüdseks. Ja oleks siis nii, et vähemalt eestimaise algupäraga jooki pakutaks üle Euroopa!? Kus sa sellega!

"Näiteks piim tarnitakse Lätist. Salatid, kurk, tomat ja marineeritud kurk Leedust. Kohvi tuuakse Soomest ja jäätis Taanist. Kana- ja sealiha, erinevad kastmed ja juust tarnitakse Saksamaalt ning veiseliha ja kuklid Poolast."

Kas veiseliha ja kuklid tuuakse värskelt? Nii kõva firma, nagu McDonalds võiks tegelikult kõik oma tooted tarnida jahutatult, teha neid ehk lausa ise (pean silmas mõnda koostisosa) ja oleks kõikide poolt hinnatum firma. Selle asemel üritatakse tonne pakendeid lükata mõne odavama prügitöötleja kaela. Et taas seekleid kokku hoida, tagajärjeks, et keegi vastutustundetu "prügitöötleja" need lihtsalt metsa alla veab. Nagu hiljuti selgus ja ei ole siin süüst puhas McDonalds ise ka mitte. Just oma mõttenallide, suhtumise ja ahnuse tõttu.

Kui palju kütust, inimtunde ja muud kulutatakse, et komponente kaugelt vedada?

Oh oleks kodumaiseid häid kiirtoidufirmasid. Ja muidugi mitte pelgalt hamburgeipakkujaid...

****************************

http://www.maaleht.ee/news/tarbija/tarbijauudised/kohaliku-toidu-temaatika-kogub-joudu.d?id=63789692

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar