Blogiarhiiv

teisipäev, 24. jaanuar 2012

LOLLUSE TIPP

Kollektiivlepingute ühepoolse ülesütlemisvõimaluse puhul võib olla täiesti kindel, et töötajad paljudes kohtades tambitakse mutta! Hr Randpere arusaam asjadest on ikka väga vildakas ja sellist juttu saab ajada kas täielik küünik või kinnimakstud, südametunnistuseta poliitik!

http://www.ohtuleht.ee/461486

"Kui siis esitada see klassikaline klassivõitluse retooriline küsimus, et kas see on kasulik tööandjatele või kahjulik töötajatele, siis ma arvan, et küsija ei ole ise aru saanud, et me ei ela enam sellel ajal, kui töötajad olid ühel pool barrikaadi ja tulistasid tööandjate pihta ja vastupidi," kostis Randpere.

Paraku see aeg kipub armutu järjekindlusega tulema! Lihtsaim näide ongi, et masu ajal üritati kõikidest torudest tuld anda, tööandjate poolt. Kuigi ka paljud kulutused vähenesid, huvitas tööandajaid vaid raha. Aga rahata ei saa hakkama ka töötajad, ilma kelleta poleks raha ka tööandjatel!!! Sellised põhitõed võiks endale selgeks teha!  Muidugi, Riigikogus ehk pole kollektiivleping vajalik, seal töötatakse nagunii seadust rikkudes 24/7 ja 365 päeva aastas! Isegi kui tööandjate kasumi vähenemises oli süüdi riskantsetes projektides osalemine vms, osutuvad kannatajaks tihti just töötajad. Töölepinguseadusega keerati juba käkki, aga ju ahnus ajab upakile! Vähe, ikka vähe... Nüüdki näha, et kuigi paljudele aladel olukord paraneb, siis kaotatud lisatasusid (läbimüügi eest vm) teps mitte tagasi ei panda! Näiteks Konsum või ehk ka mõni teine kett! Mis lisaks kõrgetasemelisel hinnarallil eesotsas.

Normaalsete läbirääkimiste puhul saab ikka kompromissile minna, olen seda ise kogenud. Kui aga häbiväärse palga puhul üritatakse taas kotti pähe tõmmata (mis see muu on kui lahing?), on muidugi loomulik, et tööandjate pooldajad lõva lobby teevad.  Ahjaa, eestlased pole ju orjarahvas!? Või ikka on?

Swedpank, tohtute kasumitega ettevõte, korjab ära rahaautomaate isegi küllaltki suurtes kohtades, selle asemel, et neid juurde panna. Nii istutakse inimestele pähe igal võimalikul juhul ja kohas.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar