Blogiarhiiv

laupäev, 21. jaanuar 2012

KESK-EESTI TALUTURG

Minu jaoks arusaamatu otsus! Ma ei tea, milline Mäo nüüd välja näeb, aga loomulikult on sinna raske midagi teha, kui "visionäärid" selle võimalikust uhke ristmiku planeerimisel ette ei osanud näha, ehk koostöö absoluutselt lonkab! Tallinnas võib muidugi teha Järvamaa päevi, kuid Tartu maantee on sellise liiklusega, et kindlasti oleks möödasõitjate arvelt võimalik päris uhket turgu pidada. Olgu siis tavapäevadel tavaturg, periooditi aga midagi hoopis suuremat!

Selle asemel, et lihtsama vastupanu teed minna ja sellega kaudselt pigem talundusele "auku kaevata", võiks mõelda ikkagi aastaringse tegutsemise võimaluse peale . Tehes paaripäevase ürituse Tallinnas, panevad organisaatorid taskusse kena papi, müügikohtade hinnad aetakse taas taevasse ja kannatajateks just talupidajad ja käsitööga tegelejad. Sest talunik või käsitööline peab elama aasta ringi ja toodangut on vaja samuti aastaringi müüa!! Kas sellest "visionäärid" aru ei saa?

Minu arust tasuks leida siiski üks sobiv koht, ehk Mäo lähedal, kuhu oleks võimalik rajada mahasõidud, parklad ja müügikohad. Nii, et tavaturg tegutseks võimalikult maantee lähedal ja suuremate ürituste toimumiskoht "veniks" kaugemale!? ja leida koostöövõimalusi nii, et oleks ka korralik söögikoht, veidi eemal majutus ja puhkamisvõimalused jne.

Väga mage värk, JAP!!! Väga mage! Kui ikka midagi teha, siis teha hästi. Või "Sitta kah!?"




http://www.jt.ee/703052/kesk-eesti-taluturg-kesk-eestisse-ei-tule/

shagal
15.01.2012 14:49
Järjekordne näide sellest ,et kardedatkse raskusi ja soovitakse kohe ja kiiresti ratsarikkaks saada. ning ei olda kuigi tugev ei korraldamises ega natuke kaugemale ulatuva visiooni töölepanekuga Huvitav mida on ühist Tallinna suvalisel kaubanduskeskusel ja Järvamaal. Vast mõni inimene ja kõik. Ehk võiks siiski selle ürituse korraldada Järvamaal ja seejuures kaasata veel teisigi kohalike asutusi nt. muuseomid, kohalikud tippkoolid ja kutsekad ja proovida teha sellest siiski mingi keskmist sorti 2 päevane rahvaüritus... ja see on täielik jura et rahvas ei tule... Paunvere suur väljanäitus ja on veelgi neid üritusi mis on ka kunagi alustatud pm. tühjast kohast... on vaja vaid head ideed, häid korraldajaid ja vedureid etteotsa...
vasta_kommentaarile teata ebasobivast kommentaarist -3 -1  +1 +29

ellu
15.01.2012 16:32
Jah, laatasid ja turge on tehtud väga väikestes kohtades ja rahvas tuleb! Jätkub inimesi nii Palamusele, Kallastele kui Iisakusse. Ja veel paljudesse kohtadesse. Mäo asub keset Eestit, ühe sõidetavama maantee ääres - miks siis rahvast ei peaks tulema, kui on varakult reklaamitud. Rerklaamiks on ertinevaid võimalusi - kasdutage oma Facebooki, kodulehti, ja igasugu foporumeid-portaale. Suust-suhu info on veel kõige tõhusam!
Mis ei tähyenda, et miski turgu ka Tallinnas võib korraldada - miks mitte. Aga promoge ikka oma kodukanti kodukandis ka!
vasta_kommentaarile teata ebasobivast kommentaarist -0 -1  +1 +15
Kagu-eestlane
15.01.2012 16:53
Kesk-eestlased! Oppige meilt! Tulge vaadake, kuidas Polvamaa korraldab igal aastal Okofestivali!! Ja rahvast murdu, selleks ei pea Tallinnasse minema.
vasta_kommentaarile teata ebasobivast kommentaarist -2 -1  +1 +14

jaaa
16.01.2012 16:55
ja vaadake ka Lindora laada fenomeni.
teata ebasobivast kommentaarist -0 -1  +1 +3
Kole lugu
15.01.2012 23:04
et JAP-i juhatus on pehmelt öeldes "mögga". Lähevad kergemat teed mööda. Enda nimi on ju ...Järva Arengu..., mis siin siis on pistmist Tallinnaga, ikka Järvat peaks arendama ja kohapeal. Tsitaat pr. Anspalilt: "Meie võimuses pole sinna(Kesk-Eesti taluturgu) inimesi kokku meelitada"...
Hallo-hallo, kelle võimuses see siis peaks olema, kullakesed Järva Arendajad?
vasta_kommentaarile teata ebasobivast kommentaarist -1 -1  +1 +13

tere tore
16.01.2012 10:48
Muidugi läheme kõik Tallinnasse ja siis iga aastaselt Järvamaa visioonikonverentsil räägime mida soovime. S. Ansapal otsustab et nüüd ei tee taluturgu Mäosse, mis toimu? Samas maavanem igati püüab promoda Mäod... siin see iva ongi, et igaüks omas suunas paneb. Muidugi tuleb pingutada ja rahvas tuleb alati kohale kui on piisav reklaam ja on mida osta ja vaadata. Kurb et reklaamine läbi ajaleheteksti seda et Järvamaale ei tule midagi ja Mäos ei ole rahvas, ja läheme kõik Talllinnasse. Jõudu, mina jään Järvamaale ja püüan võimalikult palju oma oste teha just nimelt Järvamaal, ikka selleks et siin ka midagi püsiks. 
***********************

Ja tegelikult teeb see natuke kurvaks. Vanade piltide laadimise ajal ma selle teema üles tõstsin ning kui vanemad ja vanavanemad näeksid, mis praegu toimub...
Keegi püüab organiseerida ühte laata, taotleb veel toetustki... Kas ei võiks selle asemel tööd teha? Kasvasime

ja olime Balti ketis selleks, et elada päev korraga? Kui uhkesti siis JAP rinna kummi lööb, kui pealinnas paaripäevane, natuke pigem pokazuhha-üritus toimumas ja kümned telekanalid intervjueerivad? Noh, Tele1, 2 ja 3 ja EtsTv ka. Kas väike uhkusevarjund näol ka kuid hiljem, kui oma talunik tahaks Mäos ikka müüa? Oma talutoodangut!? Küll me ikka oskame palju planeerida, aga tegusid ei paista. Kas poleks aeg õppida, et lühinägelikkus ja ülikallid laada ei vii elu Eestimaal edasi, vaid täidavad paari "eduka" ärimehe kukrut vaid?

“Idee on praegu suhteliselt toores, esitame koos Lõuna-Järvamaa koostöökoguga ühisprojekti ja taotleme toetust, rahastusotsus tuleb aprillis, selleks ajaks peavad meil kaubanduskeskustelt hinnapakkumised olemas olema,” sõnas Anspal.

***********************


6 kommentaari:

  1. Väga armsad väiksed poisid!!! Kas vennad?? :D:D

    VastaKustuta
  2. Tänud Pirtsu!

    Ikka kirjutad mulle!? jah, vennad! Agaq on hea lugeda, kui kirjutad. Mina siin see noorem ja nolgim...

    VastaKustuta
  3. Mu meelest jumalast lahe vöte vennaga Teil see!!! Mulle igal juhul meeldib!!!

    VastaKustuta
  4. Väga lahe poisike sel juhul!!!

    VastaKustuta