Blogiarhiiv

teisipäev, 10. jaanuar 2012

VB RAEKÜLAS



Millest lähtuvalt tehakse sellised lahendused, mis on lausa liiklusohtlikud?
Uked foorid ja ülekäigud, aga täiesti jalakäijavaenulikud! Kui ka autodele põleb punane, siis jalakäijatele roheline ei sütti. Miks??? Tuleb iga ülekäigu ees nuppe vajutada ja tohutult oodata. Pealegi, viimane, bussiraja ülekäigu roheline põleb paar sekundit nii et vanamemm ei jõua liikumagi hakata!
Nii ongi loomulik, et autosid seismas nähes lähevad inimesed punasega üle tänava. Mina ka. Kuigi see ülimalt ohtlik.

Kes on sellise idee peale tulnud?

4 kommentaari:

  1. Eelmine nädal tegin ise ka reisi söbranna juurde ja Raekülast hakkasin üle foori rongile tulema kui olin nuppu vajutand, et üle saada siis see foor ei läinudki roheliseks, alles peale teist katset miskipärast??
    Natukene kummaline tunne oli autod muudkui vurasid ja mul punane pidevalt ja ei saagi üle tee enam!!:D:D
    Löpuks sain ikka rongile ja önnelikult koju!

    VastaKustuta
  2. Tänud Pirtsu!

    See peaks olema see point, et nupuvajutus ai aita, kui just on autod seismas vaid too reageerib alles järgmisele punasele, mis autodele tuleb. Ja see ongi jama, sest nii tuleb iga nupu juures pikalt oodata kulub hirmus aeg ja inimene ei viitsi oodata. Ta vaatab, et autod seisavad ja läheb punasega, sel ajal tuleb aga auto teisest suunast, mida inimene ei oska oodata!
    Nii et kui sõbranna juurde lähed, ole ettevaatlik ja hoia ennast!

    VastaKustuta
  3. Ega jah siin peab ette vaatama ka ülekäigurajal, pole vahet kas on foori vöi mite!!! Söbranna harva seda ülekäiku külastab!! Ma eelmine kord jooksin ka punasega üle ja siis auto tuli ja signaali lasi:D aga muudmoodi ma poleks üle saand!!

    VastaKustuta
  4. Saab ikka! Kahju vaid, et tegijad pole mõelnud jalakäija mugavuse peale (eks seegi näitab, et paljude jaoks eksisteerib vaid autojuht ja kiirusekummardamine moes!). ja muidugi süüdi kiirustamise pärast ikka jalakäija ise, kuigi kaudses mõttes lausa sunnitakse poolikute lahenduste kaudu inimesi ennast ohtu seadma ja eeskirju rikkuma.

    Mis juhtuks kui lahenduse väljatöötajaid panna igapäevaselt seda ristmikku ületama?? Äkki peaks ettepaneku tegema?

    VastaKustuta