Blogiarhiiv

pühapäev, 22. jaanuar 2012

ÄRGE HÜPAKE LIIKUVALE RONGILE...



Vaikselt ikka tilgub infot, kuidas uued rongid sõidavad ja kuhu ja kuidas. Enamuse peab küll ridade vahelt välja lugema või natuke nuputama.
http://blog.elektriraudtee.ee/2011/08/kes-koostab-remonttoode-aegseid.html

Ktna. Tulen mina peatusesse. Vinge tuul ja ootekoda pole. Varem ka ei tohi tulla, pole see ju mingi ajaviitmispaik. Kui aga buss tuli tunnikese varem, passin metsas. Kui metsaärikad pole metsa maha müünud. Poen 3 minutit enne rongi perroonile. Sest nii näeb ette UNIVERSAALNE REEGEL! Fantastiline! Kuskohast on tulnud selline reegel??? Vanasti sai vahel perroonil istudes lehtegi loetud! Ahjaa, Universaalne reegel  nr 2 ütleb, et perroonil pole istepinke. Ega see pole mingi ajaveetmiskoht! Vinge tuul endiselt. Poen pleksiklaasist seinakese varju. Saan üheks külma metallpostiga. Oled dieedil ja kas visuaalselt ikka nähakse mind?
Rong läkski mööda, sest visuaalselt ei nähtud. Sest sellist lolli juttu saab ajada vaid see, kes rongiliiklusest midagi ei jaga.
Lähen perroonilt ära. Metsa. Kui mets alles. Ootama järgmist rongi. Kui see muidugi olemas on.

Aga siit leiab muidki pärleid. Minu arust peaks siinne olema kohustuslik lugemisvara kõikidele poliitikutele.

http://blog.elektriraudtee.ee/search/label/uued%20rongid

No nüüd võib küll öelda, et täna on langetatud Eestis ajalooline otsus. Sest uute rongide soetamisega kaob Eestis sisuliselt ääreala kui selline ning kõigil eestimaalastel on võimalik edaspidi reisida viisil, mis ületab nii oma kiiruselt kui mugavuselt kõiki teisi liiklusvahendeid. Ei usu? Proovime siis 2013 järele.

Maakera ON ümmargune, nii et äärealasid pole juba praegu! Veidi nuputamist ja võib arvata, etegemist ääremaaga ehk perifeeriaga. Ja selge ka see, et kõik need muretsemised ääremaastumise pärast on alusetud. Sest alates 2013 ei ole meil enam ääremaid! Istud kiiresse rongi ja tuled Tallinna, kus on pangaautomaadid, apteegid, gümnaasiumid, turg, kauplused, lasteaiad..... Ja ehk enam ei tahagi tagasi maale...

Eriti kui tegemist mugavate istmetega, mida kuidagi ei taheta vaatamiseks välja tuua...

http://blog.elektriraudtee.ee/2011/05/riisipere-paldiski-rongide-soiduaeg.html

Kiirrongid on muidugi ajuti väga vajalikud. Peaasi, et reisijaga arvestataks eelkõige ja ei nähtaks kiiruses ainukest võimalust.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar