Blogiarhiiv

esmaspäev, 16. jaanuar 2012

RB MULGIMAAL

Raske on midagi Eestis inimeste heaks ära teha, kui mingid variandid isegi kaalumisele ei tule. Paljutki näha seda lausest:
«Rail Baltic pole olemuselt kohaliku tähtsusega projekt, mis peab lahendama ühe või teise linna transpordiprobleeme või mõjutama paikkonna arengut, vaid rahvusvahelise ja üle-euroopalise tähendusega projekt, kus mastaape on vaja vaadelda laiemalt kui ühe või teise omavalitsuse mätta otsast,» kirjutas ta.

Muidugi pole see kohaliku tähtsusega! Kuid kui mastaapse projekti raames unustatakse kohalik elu üldse ära või ütleme teisiti, lükatakse kõrvale, siis palju mastaapsesemais asju saab teha ehk Jordaanias, Pärsias, Aafrikas jne. Parem jätke ka teiste rahad alles targemate asjade jaoks, ärge laristage mõttetult. Ja siin pole küsimus mitte RB-s vaid mõtlemismallides. Ja oma inimeste märkamises! Keda ikka veel üle Eesti elab väljaspool Tallinna. Ja kui oleks väikegi lootus, et meil kaob Fred Jüssi poolt märgitud ahnus (elame ju ka Euroopas!?), siis saaksime aru, et võiksime peagi olla pea ainsad, kuhu turist tuleks mürast-kärast puhkama. Ja mitte ainult Moskvast. Ja see pole ainult regionaalpoliitiline mõõde! Pigem võib seda tembeldada lühinägelikkuseks, hoolimatuseks või mida iganes veel, kuid tembeldamise jätan seekord ära.

http://www.sakala.ajaleht.ee/703626/varssavi-rong-ei-hakka-regionaalpoliitikat-tegema/

Ja aitäh Postimehele, et see artikkel ikkagi siia ka ilmus.

Aga mäletate seda lugu?

http://www.youtube.com/watch?v=gbIb7KkFh2k

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar