Blogiarhiiv

kolmapäev, 25. jaanuar 2012

TALLINN AITAB! - TEID EI UNUSTATA!


Eelnevas ühes teemas panin pildi üles, kuidas Tallinn aitab, et midagi pole muutunud mõne päeva jooksul, on parim pilt selle teema juures seesama. Tegelikult muidugi vabandan, et liiga teen, sest nad on oma jää lõhkumisega palju kaugemale jõudnud. Parandavad linnaametnike tegemata tööd. Muidugi ükski linnaametnik seda ei tunnista, nad on piisavalt õppinud rinna kummiajamist ja tähtsa jutu ajamist, vajadusel viitavad kliima külmenemisele...

Sõitsin rattaga koju ja kõnniteel sellel lõigul vaid jäämuhud. Kus on muponaudid? Kus olid need "Tallinn Aitab" kirjaga mehed enne, kui lihtsalt sadas ilusat laia lund ja töö effektiivsus oleks olnud ka väikse luuakesega kordi suurem? Kas tõesti ametnikud ei tea, et lund on võimalik rookida? Mitte pole vaja vaid (tegematajätmiste) tagajärgi kangiga lõhkuda?

Eks rattaga sõit ole suht ekstreemne, aga samas on naelkummid turvalisemad kui suvalise jalanõuga neil libedatel tänavatel ukerdada. Eks mul väike kiiks ole, aga vähemalt pole ma ükskõikne ega upita ka oma ego kõrgemale.  Õnneks on ka tööl tööjõukadu veel minimaalne võrreldes eelmise talvega, seega ei pea niipea tööle minema. Ja kui vaja, siis võib ka lihtsalt keelduda.

Vahel kolab peas uitmõte ja vahel tundub see olema ainuõige variant. Pealinna peaks ümber kolima. Seda tehtud Venemaal ja Kasahstanis ja mujalgi, mis see meil siis teha oleks. Kindlasti tasuks selle koha leidmisel vaadata asju erinevate nurkade alt. Ehk viia kaevanduste aherainemägedele? Või sinna, kus pole pangaautomaate, postkontoreid, apteeke, külapoodi? Kuid kus oleks hea ühistransport. Väga hästi sobiks Rakke, suhteliselt Eesti keskel, kus ka rongid ei peatu eriti.

Muide, ma pole kuulnud MITTE ÜHTKI ametnikku sõna võtmas, et inimesed vajavad rongi. Just külades. S.t. sõiduvõimalust. Ehk vaid hr Blok kohapealt, aga ehk temagi seepärast, et ei pääsenud mäe otsa...Kui aga pealinn oleks seal... Siis oleks kindlasti õige kiiresti tagatud rongiliikluse tihenemine vastavalt poliitikute lubadustele ja peatuksid ka kõik rahvusvahelised reisirongid. Ja valitsusasutused ehitataks ehk majanduslikult mõeldes ja linnaplaneering oleks otstarbekas. Tehakse näiteks kõnniteed nii, et neid saab ökonoomse tehnikaga valutult puhastada. Pean silmas valu, mis tekib tavaliselt konarlikul jääl kukkudes...
Ja olen kindel, et kui kõnnitee ääres majades-asutustes uues kaasaegses pealinnas vaid ametnikud, siis kinnistuga piirnevate kõnniteede hooldus oleks raudselt mitte kinnistuomanike vaev...

Ega tegelikult polegi selle tegevuse kinnistuomanike kaela lükkamine päris õige ega ratsionaalne. Töö on tohutu, järelvalvele (mupo) ja muu kulutamine mõttetu. Pigem võiks olla maksukoormus pisut kõrgem, kuid see-eest tagatud inimväärne hoolitsus. Ja needsamad rohelistes vestides inimesed teeksid tööd ning saaks väärilise palga. Meditsiinis, politseis, päästeteenistuses, teedehoolduses jm. On ju praegu hirmutav ja samas masendav päästekomandode sulgemine. Jäärapäiselt taotakse vaid esile sõnu "elupäästevõimekus", "suitsusukeldumine" jne. No mida sa kurat, sukeldud sinna suitsu, kui enam majagi pole!? Oskus sellist hülge m ... juttu ajada on õpitav jah.
 

http://www.postimees.ee/712818/timberg-tulest-saab-inimesi-paasta-vaid-linnas/

http://www.maaleht.ee/news/uudised/elu/timberg-paastja-peab-istuma-inimese-korvade-vahel-mitte-komandos.d?id=63817510

No miks vaja ajad soga, kui maal pole inimeste tulest päästmine oluline? Püüdkem siis vähemalt aidata materiaalselt päästa, mis võimalik!?

 http://www.ohtuleht.ee/460605

Kahju, et VAID 200 inimest. Komando sulgemine võib olla oluline palju rohkemate inimeste jaoks. Ja mitte ainult! See on usaldusküsimus Eesti riigi vastu! Kriis tunnetamises, et me kõik olema Eesti Vabariigi kodanikud, ja mõned lausa riigiametnikud, on võtmeküsimus!!!

"Minugi süda tilgub verd ja ma ei taha komandot sulgeda," võttis rahva ees sõna päästeameti peadirektor Kalev Timberg, tuues põhjuseks just rahapuuduse ning selle, et riigikogu ja valitsus ei eraldanud lihtsalt rohkem raha, seega tuleb hakkama saada sama eelarvega.

Kas sa, kontra sõdid võimu vastu? Ma ei teagi kohe, kas uskuda ametnikku? Kui ta alles valetas ühel kohtumisel, öeldes, et asjad on KOV-ga kooskõlastatud. Ühe KOV-i ametniku küsimusele, et "oot-oot, kuidas nii..." Vastas Timberg, et veel pole jõutud, aga varsti tuleme. Tulevad põhimõtteliselt siiani...
Miks sa valetad? Kas loodads, et keegi pole asjaga kursis? No mis riik see on, kus ametnik pole kursis? Tuleb meelde turvamees Borodatsh. Kes ütles ka: "N...ja, ja ne v kurse..."

Nii et ikkagi, pealinn ja valitsusasutused Tallinnast minema, ääremaale või kolkasse, (sõna valige ise), ning mingil juhul ei tohi sinna politsei, päästeametnikud ega muu teenus jõuda enne poolt tundi!!! Ja et kuluhüvitisi kokku hoida (maksumaksja arvelt!), siis kuluhüvitised peavad üldse kaduma! Vaid nii saab midagigi toimima!

Ah, väsitav on. Spetsialistid teevad rongide sõiduplaane, kus konkurentsivõimekuse nime all ollakse toeks vaid kiirusejumalale. See, et oled kabiinis hädas, et kellegi tegematajätmise tõttu (kiirusepiirangud kevadeni) kuidagi plaanis püsida ja paned mõnest peatusest mööda, nii et silm ka ei pilgu... Kõrvaltvaataja ei saagi aru sama kui suur pinge ajtu kontrolleri taga on! Ja aina räägitav "rong hakkab sinna ja tänna jõudma n min kiiremini..." toob endaga kaasa kindlustundekadumise. Nii ohutuse koha pealt kui ka selles, et jõuad kohale märgitud ajal.

No on väsitav! Aga ei väsi mõni jutupaumik, põimides kauni eestimaa rahvamustri vahel ilusad sõnad ja samas teenides kannuseid ka pääsemiseks marjamaale. On`s nüüd marjamaa ju euroopamaal... Oleme ju eurooplased... Mõni sammub lausa esimese viie seas...

 http://www.e24.ee/691220/riigikogu-liikmed-on-maailma-rikkaima-1-protsendi-hulgas/

Riigikogu liikmed on maailma rikkaima 1 protsendi hulgas (65)

04.01.2012 16:27

Maailma rikkaima 1 protsendi hulka pääsemiseks piisab Forbesi kinnitusel ainult 2166 euro suurusest netokuupalgast pereliikme kohta, sellest aastast on riigikogulase palk aga 3380 eurot kuus.


« 1 2 3 »

Sorteeri esimestena:

04.01.2012 16:34
ets :
Sellised uudised tugevdavad ühtekuuluvustunnet ja ligimesearmastust.
vasta_kommentaarile teata ebasobivast kommentaarist
-4 -1  +1 +147

04.01.2012 16:56
Sipsik sipsikule(at)yahoo.co.uk:
Jah, laseme ullikestel ühte kuuluda ja ligimesi armastada ja võtame raha edasi, las teised kõngevad, peaasi et meil on hea, ja mitte midagi ei muutuks ja tool ei kõiguks kogu suguvõsale ja parteisõpradele, eks?
Keelame sellised uudised ära, kahjustavad "heaolu" ja "mainet"?
teata ebasobivast kommentaarist
-6 -1  +1 +80

04.01.2012 17:36
ask :
Viiekordne median?!!! Pole paha olla "valitud" Eestis)))
teata ebasobivast kommentaarist
-3 -1  +1 +53

04.01.2012 18:36
loogikaviga :
Riigikogulased oleks 1% hulgas, kui neil poleks ülalpeetavaid, aga üldjuhul on neil siiski lapsed, mis viib neid valdavalt 1% välja.
teata ebasobivast kommentaarist
-46 -1  +1 +22

04.01.2012 19:21
Teeline :
Sellele tulevad veel juurde kuluhüvitised ja esindustasu, millede pealt makse ei makste.
teata ebasobivast kommentaarist
-4 -1  +1 +60

04.01.2012 21:45
loogikavigale :
Mitu last on Ojulandil? Mitu Pentusel? Mitu ülalpeetavat on Kalev Kallol või Rait Marustel? Ülalpeetavad on ju alaealised lapsed või invaliidist abikaasa. Või on Kägu ja Rosimannus invaliidid?
teata ebasobivast kommentaarist
-2 -1  +1 +44

04.01.2012 23:18
noo :
"Maailma rikkaima 1 protsendi hulka pääsemiseks piisab Forbesi kinnitusel ainult 2166 euro suurusest netokuupalgast pereliikme kohta"

Palju neid lastetuid või/ja üksi elavaid riigikogu liikmeid on?
teata ebasobivast kommentaarist
-0 -1  +1 +8

05.01.2012 01:10
Veyron :
Artikli pealkiri on veidi eksitav, sest neid 1% sisse kuuluvad rikkad pole mingid rikkad tegelikult. Suvaline Soome riigi arst on siis maailma rikkaimaid inimesi, rääkimata Šveitsist, kus see on tavalise töötaja palk, isegi koristaja teenib seal juhul nii palju. Kui jutt läheb superrikastele, siis on tegemist naljanubriga. Superrikaste sissetulekud algavad umbes miljonist eurost aastas ja neid on maailmas väga arvestatv hulk. isegi Eestis on selliseid inimesi päris mitmeid. See 30 000 eurone aastapalk on ikka väga naeruväärne, et liigitada seda maailma rikkaimate hulka. Rikas inimene ostab omale silmagi pilgutamata mõne sportauto (Bugatti Veyron, 135 000 eurot), maja (1 000 000 eurot) või lennuki 10 000 000 eurot). 2500 euro eest saab heal juhul ööbida ühe öö mõnes suurlinnahotelli sviidis, sedagi mitte igal pool, sest sviidi hind võib küündida ka 10 000 euroni ühe öö eest.
teata ebasobivast kommentaarist
-7 -1  +1 +9

05.01.2012 06:03
loogika :
No ülalpeetavaid on vähe,enamus soojale kohale sokutatud.Ja kui mõni on koduperenaine neil,mis kategoorija see on.
Nii vanadel riigikogulaste lastel on ka kõva lastetoetus ja sünnitoetus.
teata ebasobivast kommentaarist
-2 -1  +1 +3

05.01.2012 11:07
kk :
Teeeegelt?
Ah ma ei viitsi ülikooli minnagi siis...riigikogusse saavad ju igast lambad, hakkan ka siis sellist palka saama. PLUSS on see, et tööd ei pea seal tegema.
teata ebasobivast kommentaarist
-0 -1  +1 +4

05.01.2012 15:07
wtf.. kui ainult 2166 euroga :
oled 1%seas siis ega neid laus rikkaid palju polegi ja pole midagi imestada et nad omavad võimu enamus riikides.
teata ebasobivast kommentaarist
-1 -1  +1 +1

04.01.2012 16:38
Conan :
Forbesi loogika järgi olen ka mina 1% siis. Ainult et ei tunne kuidagi, et ma oleks sama palju 1% kui näiteks Rupert Murdoch.
vasta_kommentaarile teata ebasobivast kommentaarist
-20 -1  +1 +32

04.01.2012 17:25
@ Conan :
Ega Eesti ehitaja Soomes ei saagi tunda ennast Rupert Murdochina
teata ebasobivast kommentaarist
-7 -1  +1 +44

04.01.2012 18:39
Enso :
To: @ Conan

Selleks et 2100€ kuus teenida, ei pea olema ehitaja Soomes. Hea haridusega teenib selle raha eestis lihtsalt. Ei ole vaja habiseda, vaid koolis õppida
teata ebasobivast kommentaarist
-54 -1  +1 +23

04.01.2012 18:55
irw :
Arvad, et oled andnud ühiskonda sama suure panuse kui härra Murdoch? Oled selle millegiga ära teeninud?
teata ebasobivast kommentaarist
-10 -1  +1 +17

05.01.2012 15:48
Kristjan :
Nähes plusside-miinuste (53 miinust, 22 plussi) arvu Enso kommentaaril meenub kohe üks tüüpiline Eestlane.
Viriseb selle üle, et tema ei saa ja kui öeldakse, et peaks ka midagi reaalselt tegema selle tarvis saadab lihtsalt pikalt ja leiab kellegi teise keda oma lolluses süüdistada.
Kui 75'st hindajast 53 on mittemidagi tegevad lontrused siis mida siit riigist üldse oodata?!?
teata ebasobivast kommentaarist
-0 -1  +1 +3

Ja enne kui Rahva hääl pläralast kaob, toon alguse siia üle...

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar