Blogiarhiiv

laupäev, 1. jaanuar 2022

Võhma Jaam - Suure-Jaani - Võhma Jaam. Juuli 2019.

 

Pühapäev, 7. juuli 2019

Võhma Jaam - Suure-Jaani - Võhma Jaam


Rongiga on imeline sõita.


Käru. Ühel pool peatust terviserada ja mänguplats, teisel pool laululava jm.





Türil.








Võhma. Sõitjaid on ja nagu näha, siis ... oleks ka bussisõitjaid?



Bussipeatus Võhma Jaam. Sildil küll algne nimi.
OLGE AGA TÄHELEPANELIKUD, TEISEL POOL TEED SILTI EI OLE! No aga vähemalt tänu sellele on odavam mõlemad uuena tellida....

Aga tore, et ühes kohas jälle asjad paremaks muutunud. Kui nüüd ka busside sõiduplaanid siin paika saaks ja eriti nii, et Suure-Jaani - Põltsamaa busside jt puhul saaks MÕLEMATPIDI ümber istuda, oleks toredamgi veel.
Üks neist bussidest on liin 52 Suure-Jaani - Võhma - Pilistvere - Põltsamaa. Mis tegelikult peaks olema Suure-Jaani - Võhma Jaam - Pilistvere - Põltsamaa - Jõgeva. Juba ainuüksi Puhu risti pärast peaks Põltsamaalt kaugemale sõitma ja seda enam Jõgevani, et ümberistumised ei taha kuidagi klappida. Ja ka seepärast, et Jõgeva maakonnas kipub pühade puhul üldse sõiduvõimalus puuduma, mis on äärmiselt ebanormaalne.
Hommikul saabub buss Võhmasse 8.44 ja väljub 9. 00, jõudes jaama juurde 9. 01. ÜKS MINUT peale Tallinna rongi ärasõitu!!! Jah, võib ka bussijaamast jala rongile tulla, aega on küll, aga miks? Ja miks ei võiks buss ikkagi paar minutit oodata, et tagada kindlustunne Viljandist ümberistumiseks? Pole ju sel ajal ka teisi busse, et peaks bussijaamas seisma?
Muidugi on üllatav, et pea samal ajal on käigus kommertsliin 352 Pärnu - Jõgeva? Oleks ju mitmeid võimalusi teistmoodi teha? Näiteks 52 sõidab Põltsamaale nagu ikka, 352, aga Suure-Jaanist alates väheste peatustega, ja jõuaks Põltsamaale veidi peale maakonnaliini, et vajadusel sealt ümberistujad peale võtta? Maakonnaliin jõuab 9. 45, liin 352 aga 20 min hiljem. Kas see polegi see, kus eeltasutud buss reisijaid ära võtab? Nii aga annaks hoopis juurde?
Või peaks kommertsliin hoopis varem sõitma? Või hiljem? Nii, et jõuaks Jõgeva Jaam peatuses Tartu rongile 11. 33 istuda? Rongi ära oodates 3-4 peatusega Mustveeni? Praegu ju rongilt Mustveesse sel ajal sõita ei saa, aga kiirliiniga põrutaks küll?

Bussiliinide muudatused seoses uue peatusega alates 17. juuni. Head ja vead.


(lisainfo grupis postituse kommentaarides)
ALATES 17. JUUNI.
Minu märkused!
Liin 37 Põltsamaalt peatub jaama juures, Tallinna rongi ooteaeg siiski väga pikk, 26 min.
Bussiliinide 37, 52 ja 59 nimikirjelduses puudub nimi VÕHMA JAAM, mis annaks reisijale selge info, et tegu liinidega, mis võivad olla seotud rongidele ümberistumisega.
Ümber on nimetamata ka teised peatused, sh rongipeatusest hoopis eemal asuv Sürgavere Raudteejaama peatus ning Olustvere Jaam Raudteejaama asemel.
Liin 50 puhul peatus.ee ei näitagi Võhma Jaam peatust, buss varasemaks muutmata, seega Kõosse sõiduks rongilt ei sobi.
Hea, et hommikul KÕOST tulev liin 59 jõuab jaama 6.41, Tallinna rongini aega 6 min.
Kõosse jaamast 16. 23 buss sõidab ära 9 min ENNE TALLINNAST SAABUVAT RONGI? Ka tagasiteel Kõost saabub peale Viljandisse väljuvat rongi? Ei saa Tallinnast rongilt Kõosse ega saa ka Kõost Viljandi rongile? Ühe asja, mis olulisem, saaks ju tagada?
Liin 37 Suure-Jaani - Põltsamaa saabub jaama 6. 46 ehk 1 min ENNE TALLINNA RONGI? JA LISAKS EI OOTA ÄRA VILJANDIST TULEVA RONGI SAABUMIST? Et saaks vajadusel mõlemat pidi ümber istuda!?
Liin 59 Suure-Jaanist saabub jaama 9. 01 ehk 1 min PEALE TALLINNA RONGI VÄLJUMIST? Heal juhul Viljandist tulles rongilt saab Põltsamaale sõiduks ümber istuda, aga bussilt rongile ei saa?
L saab Viljandist rongiga tulles istuda Pilistvere bussile välj 9. 06.
Liin 59 (nv Tääksi kaudu) väljub Võhmast 9.45, aga ei alusta jaamast, et saaks rongilt ümber istuda?
Põltsamaalt bussil
erinev sõiduplaan tööp ja puhkepäevadel. Puhkepäevadel välj 12. 55 bussile saab Võhmas rongilt istuda, aga rongile ei saa Viljandisse, tööpäeviti saab istuda Viljandi rongile, aga rongilt bussile ei saa!???
KAS SEE ON MINGI NALI?
Põltsamaalt saabub jaama 19. 29, rongile Viljandisse istuda ei saa, aga vähemalt rongilt saab bussile Suure - Jaani. Kas ei võiks Võhma Jaam aeg olla 19. 20 - 19. 28?
MÕISTETAMATU ON, MIKS õhtuse KÕO LIINI PUHUL ON NÕUDEPEATUSED ALATES VÕHMA, MITTE VÕHMA JAAM PEATUSEST? Et ehk kui tuledki rongilt, siis buss sind ei oota? Kuidas peab reisija andma sõidusoovist teada bussijaamas seisvale bussi juhile? Tõsi, vaevalt, et reisijaid tulebki sest õhtul oleks ooteaeg ju üle poole tunni!? Aga ometi on teada soovijaid, kes nt Türilt töölt tulevad.



Muide, Imaveresse hakatakse uut tehast ehitama, aga Imavere bussiliiklus ikka sama halb kui viimased kuud. Millal suudetakse siit rongidega seotuna liinid käima panna Võhma Jaam - Imavere - Paide - Türi?

Aga seekord läks mu sõit siiski Suure-Jaani poole.



Küll aga peaks bussipeatus tähendama seda, et siia ei pargita? Kas aga tulevikus peakski bussijaam siin asuma? Usun küll. Nagunii oleks ju vaja paljude busside puhul ristümberistumine tagada? Ning nii saaks auto või ratta ka siia jätta, minnes siis KAS rongile või bussile?

MUIDUGI EI TÄHENDA BUSSIJAAMA SIIA ÜLE TOOMINE, ET LINNA SEES ENDISELT PEATUDA EI VÕIKS!?









Muidugi saab osade busside puhul ka siin ümber istuda, aga eks Tallinna poolt vaja ka Navesti Kool vm peatustesse sõita?




Olustvere - Suure-Jaani teel on bussidel üpris kibe sõiduplaan. Põltsamaalt Võhmasse aga vastupidi. Millal need paika saavad? Bussijuhid ei tohi ju eksida ka, kuskilt varem väljudes võib kergesti jälle trahvi saada?


Aga kena, et siinkandis palju häid rattateid!




Suure-Jaani ilus ja puhas.




Vana Postimaja. Sümpaatne majutus.









Oh, raamatud!





Mõtlesin, et kas minna hommikul Viljandisse või jääda siia. Laat otsustas.




Tõsi, ilm polnud parim ja laat oli väga pisike. Loodan, et kliente siiski jagus ja asi ära tasus.













See-eest aga mõnulesin paar tundi Tervisekojas. Väga äge ikka, et nii väikses kohas selline asi. Ja pea kõiges on siin päris mõnus! Vaid "juga" asub otse liutoru all ja pole ime kui keegi võib seal pea lõhki lüüa, polsterdust ei ole, on vaid toruühenduse metallrant. Ja madalama lasteabasseini puhul trepp ühes otsas, teises pole. Nägin ise kuidas vanem härra eeldas seal trepi olemasolu, astus sammu ja oligi maoli vees!....Ehk peaks ses otsas ikka tõke ees olema? Ja trepi puhul olema käepide? Vette ja veest välja ikka trepist?
Väike "jõgi" oli ka, aga see nii järsk ja tugeva vooluga, et sageli ei saadud sealt välja! Ehk peaks sealgi nurga peal käepidemetoru olema, millest kinni haarata?
Muidu aga igati mõnus! Tõsi, kohviku valik siiski vist nadivõitu?








Väga palju vesiroose.


Ohoh, valge sinikael-part!












Porru-hakkliha supp oli väga maitsev!




Hakkbiifsteek aga mitte nii väga. Puudus see nii omane biifstegi maitse. Sai ka morssi, aga üpris kallilt ja see polnud Rõngu kontsentraadist vaid mingist siirupist nagu aru sain. Samal ajal nt Mustvees suudetakse Rõngu oma lausa 30 sendiga pakkuda!



Ringi käies sai aga kinnitust ilu ja puhtus.



Eriilmelised ägedad hooned ja nostalgia hõng!









Ja bussijaam tõesti lahe!




Bussiliinide kirjelduses aga puudub veel Võhma Jaam.
















Navesti jõgi.


Millest siin nii tihti ikka busside sõidutee kinni pannakse?






Nagu buss, eilsest saati seisab peatuses?






Ülekäiku Võhmas tehtud ei ole.


Ooteruum ka muidugi kinni.


Rapla.




Raplas aga pole siia bussipeatuste silte ja parkimist keelavaid märke (tagasi) pandud.



On hoopis parkla märk!?


Busside "kodu" raudteejaama lähedal, nii et bussijaama kui sellise ehk siis kõikide busside jaama toomine sobiv.


Mina pidin siiski linnaliiniga eraldi bussijaama sõitma.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar