Blogiarhiiv

laupäev, 1. jaanuar 2022

Tänu 4-päevasele töönädalale Kohilas ja Raplas. Aug 2019.

 Eestimaa Blogi 3. osast kopeeritud.

Laupäev, 31. august 2019

Rapla ja Kohila.


4-päevane töönädal võimaldab välja puhata. Ja muuhulgas võimaldab maale sõita ajal kui nv selliseid busse ei ole. Tublid, PEÜTK, et muudate sept busside sõiduplaane ja seni K ja R käigus olnud buss sõidab nüüd igal tööpäeval. Kuigi sõiduvõimalust vajatakse võib olla rohkem hoopis laupäeval? Aga teie jonn on nagu liivakastimäng - seegi buss peaks alustama siit. Siin, kus peaks olema ka bussijaam, ehk et kõik avalikud liinid peaks siin peatuma. See ei sega neil sõitmast endiselt läbi Rapla linna, praeguse bussijaamani või vallamajani vm. Halvemaks ei muutuks kellegi jaoks miski, kuid kõikidelt bussidelt saaks rongile ja vastupidi! Kui aeg sobib muidugi. Miks seistakse vastu sellele, mis nagunii tuleb? Aastaid venitatakse ja ei tehta seda, mida vaja, inimeste jaoks? Bussiliinide mõttekuse jaoks? On totakas istuda liigseid kordi ümber, aga autoga kulgedes te seda muidugi ei mõista! Maaliinid asendaks osaliselt ka linnaliini, kuigi siinkohal küsimuseks ühendused Aluga, ja lapsevankritega emmede ning ka vanurite (rulaatoritega) sõiduvõimalused.

Ja kaua Rapla vald veel mökutab bussipeatuste ümbernimetamisega?


Hea oli näha, et on palju P&S süsteemi ja ka ratastega tullakse. Meeldiv. 


Ja seega pole ka ime, et on ruumipuudus ja tore, et parkla ka teisel pool raudteed.



Miks aga siin autod seisavad? Siin peaks seisma liinibussid!?? Ikka veel ei suuda tänapäeva tulla?


Rapla aga ei ole mingi küla vaid üpris suure elanike arvuga linn. Seega, iga liin peakski sõitma läbi linna!? Mitte ainult osadelt suundadelt tulevad. Kui tahta, et autodest tuldaks ühistransporti, on see vaja teha heaks, mitte ligadi-logadi. Igalt suunalt peab saama töökohale ja kooli ukse ette nii palju kui võimalik. Ja iga Rapla elanik peab saama võimalikult kodulähedalt bussile! Vaidlete ikka vastu? Vaidlete ju kui muudatuste puhul sellega ei arvesta? Muidugi piisab osade busside puhul, et sõidavad otse raudteejaamast läbi linna, aga siiski, Mahlamäe taga on ka inimesed!?





Nagu mujalgi, on ka Raplas palju kordatehtud maju. Ja see on meeldiv tunne.


Tõsi, raha laristatakse ka väga kulukate postide jm peale. Mis on selle posti mõte?




Ohoo, näen nüüd ära ka linna keskväljaku! Iseenesest päris äge, kuid tüüpiline! Kivi ja betooni sadu tonne, aga haljastust?


Paar kribu tooli keset platsi? Ja see on inimlik? Nojah, soovite paraadüritusi? Kord-paar kümne aasta jooksul? Aga nauding?


Huvitav on aga infostendide kujundus ja hea, et keskväljakul selle peale mõeldud.


Aga miks on siin istutatud vaid paar puud? Ehk ikka istutaks platsi serva rohkem, planeeriks nende juurde istepingid, et saaks inimlikult ka palaval päeval siin jalga puhata?





Küll aga suur kummardus selle eest! Enamuses linnades ei tule see pähegi. Tõsi, peatänaval pole viitasid, mis annaks matkajatele jt teada, et siin saab joogivett ilma marketeid nuumamata!





Endine talupood on täna nadi kaubavalikuga.Tegelikult paneb üldse imestama, kuidas talunikud ja väiketootjad ei vaevu andma oma panust talupoodide arengusse? Harvad laada jm ei too teie kaupa inimestele igapäevaselt lähemale.




Autokeskne Raplamaa!




Mill või rohkem pandi keskväljaku alla, aga puitasju üle immutada ei mõista? Miks pole peremehetunnet?


Vigala (Konuvere) jõgi.







Meeldiv oli näha, et bussireisijaid tööpäeviti on. Puhkepäeviti vähe? Muidugi, kui pead tagasisõiduvõimalust ootama nt 6 tundi!?
Aga miks ka muudatuste järel ei sõida see Järlepa buss läbi Juuru? Ei huvita? Küll aga saab Raplast rongilt tulles linnaliiniga sellele bussile. Mitte nii nagu pakkusin, vaid ikka läbi linnaliini. ja muide, buss sõidab endiselt läbi Riia ehk et kerib kilomeetreid!. Kõrgelt hinnatud PEÜTK spetsialistide töö tulemuseks on aga, et buss saabud Kohila jaama 9 minutit peale Tallinna rongi väljumist!? Palk välja teenitud?  Rapla valda aga üldse asjad ei huvita?



Maal aga oli vahva näha seltsivat tindikut ja veel kedagi. Muide, kanakull elab mu kodukandis ja see rõõmustav. Kimbutab tuvisidki.
Rohkem pilte siin.
http://llooduseblogi.blogspot.com/2019/08/hobehaigur-kiil-jt.html



Koerliblikas.


Ohoo, kiilionu sai süüa!


Aitäh, tubli Armin, et vahvlit pakkusid!





Mulle meeldib alati jälgida uute metsade teket!





Kohilas Keila jõel nägin aga jääkosklat.


Ja hõbehaigrut, keda üle kümne aasta tagasi Eestis üldse polnud.






Kohila areneb ja kasvab.





Aga alevi sees on bussipeatus vaid ühel suunal ja kuigi inimesed väga vajavad ka teist, ei suuda Kohila vald selles suhtes midagi ära teha!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar