Blogiarhiiv

laupäev, 22. jaanuar 2022

Kohila. 2022 jaan.

 

 
On talv! Ja ilm niiske- ja tuulisevõitu. Kes ennast hoiab, see tuleb ikka õue vastavalt talvistele oludele, eks? Näen, et sina ka? Tubli!
Väga õige, kutsa! Olen nõus!
 
 
Inimesed sõidavad.

 
Küll näeb ikka siin-seal valgustabloosid, millele kulutatud raha, aga ühel hetkel ei tööta ja ega nood sageli ka midagi olulist teada ei annagi. Aga oli ju ilus värviline, eks?
Pakiautomaat muidugi õige asi.

 
Endiselt aga Elronil sadu kilomeetreid sisuliselt tühisõite iga päev! Ning ei ole kuulda, et keegigi selle peale küsiks: MIKS ME RAISKAME?

 
Aga sõita on rongiga mõnus! Sipsti ja kohal! Muidugi on omajagu naljakas, kui juhtud vaatama aegu portaalist peatus.ee. Oletame, et kirjutad Kohila - Tallinn, üks siis mingi koht asulas, teine, Põhja-Tallinnas ja jääb mulje, et sõidabki kaua. Tegelikult mõlemas otsas osa "KÕNNI" all ja saadki vale esmamulje. Tegelikult on sõit nii kõigi peatustega kui kiirrongiga selline sipsti ja märkamatu.

 
Kohila puhul on aga pildistamisel mulle alati meeldinud majad ja puud. Maju erinevatest aegadest erineva arhitektuuriga ja puid erinevatest liikidest erineva väljanägemisega. Palju selliseid vanu puid, mille võra on kunstilisem kui tavaliselt kasel või mõnel muul liigil. Majade ja puude kooselu on asi, mida ma fotoka suumi liigutades püüan tabada ja just sellistes raamides, nagu esimese pilguga tundun nägevat. Ning üllatus küll, üldiselt siin enamasti nii välja kukubki, mu enda tunde järgi!


 
Mõned õunapuud tunduvad aga raagus olles üpriski naljakad, lausa veidrad. Aga seegi osa võlust!

 
Hm, siin tundub postidel otstarve olevat. Kuni on õhukaablid. Valgustid aga võiks ikka majadel-väravatel olla. Igal juhul sääst igas mõttes! Võib olla jätkub siis vallal ka rohkem raha lume lükkamisesks, sest seekordne vägev lumi tähendas äsja tööpäeva hommikul lagedat lumevälja, kus esimesel rongileminejal polnud ees ühtegi jälge, sumpamine lausa taevalik!

 
Mustrid.


 
Väiksemad sellid ei mäletagi sellist talve nagu talv olema peab. Kellelegi vaev lund lükata, kellelegi kuskil lust ja lillepidu!

 
See maja jääb alati silma.

 
Ja "kõhukas" roosa koos kõhnema oranzhi naabriga keskustelus.

 
Puud suudaks aga justnagu korvata selle, et neil pole lehti ja pakkuda ikkagi fantastilisi kujundeid.



 
See vaade minu jaoks alati ligitõmbav. Imeilus hoone, ajalugu ja puu!





 
Isegi sellised mustad (hallikad) hooned, mida ilmub kõikjal aina rohkem ja enamasti pärsi sobimatud, tunduvad siin ja hetkel värvidena sobivat.

 
Kohati lumi aga nii ühtlaselt valge, et võõras ei teagi, kas ja kus üldse on kõnniteed!


 
Huvitav, mis ajastust ja mis kivist on kõik seinad paberivabrikus? Kuuldavasti siin on sellega mingeid plaane ja oleks äge, kui seinad heas seisu, atraktiivsed ja õnnestuks siis ka säilitada!

 
Keila jõgi, raudteesild....

 
...ja maanteesild.

 
Ka tööstusobjektide varemetses on oma võlu ja poeetiliselt öeldes, ajastu kaja.
 

 
Kaugelt vaatasin, et kuused akendel!






 
Vist on kõnnitee. Lambid on, vaevalt, et niisama.

 
Erinevate ajastute arhitektuuris on alati midagi, mis silma torkab ja meeldib, olgu seda siis rohkem või vähem. Näiliselt lihtnegi hoone võib tunduda erilisem kui see on.


 
Iga detail ilmestab pilti ehk vaadet.


 
Aga tundub, et raam,atukogude surmast ikka vara rääkida!? Olgu nutikad ühes käes, teises võivad ikka olla raamatud!

 
Hm, ühel on purikad, teisel pole...

 
Kui meil nii palju igasuguseid eriilmelisi ja värvidega (puit)maju, siis kuidas tänapäevased arhitektid suudavad kohati teha tõelisi jubedusi?

 
Loodus valmistub alati kevadeks.








 
Jõe teine kallas on juba täna kasutusel vaba aja veetmiseks. Kuuldavasti ka midagi plaanitakse? Tõenäoliselt eeldaks see ka uut silda kuskilt Posti tänavalt?



Ja seal on kõvasti potentsiaali, sest on ka väga erilimelist haljastust, mis väärtust ainult juurde annab!

 


 
Väike kelgumägi jääb aga ikka lustimiseks? Ning siingi mõnus männitukk.

 
Üldse igasugused puudesalud annavad inimesele veel rohkem kui üksikud puud. Vallal tasubki vaadata Kohila üle selle pilguga, kas kuskil puude elu mööda saamas ning ehktasub erinevaid puuliike varakult veel mõned juurdegi istutada?

 
Mõelda, kui meil sekvoiad ilmatikule vastu peaks ja mõned kuskil kasvaks?


 
Ja kuigi mainisin enne, et kased ei pruugi alati olla "kunstilise" võraga, siis vahel nad seda siiski on ja eks neile ainuomane tüvi annab jälle omaette pildi ette.









 
Praeguste elektrihindade juures ongi mõttekas tablool vähem lambikesi põletada....











 
Mõni perroon tehti aga pea niisama, raha oli. Sest rööpaid enne kevadet nagunii ei näe...
Kena talvepäev!

 ***********************************
 
Infoks:
Blogi avalehel (arvutiversioonis) paremal näha SILDID.
Kasutasin nii teemasid, kohanimesid, erakondade nimesid kui muud.
Kahjuks ei tule sinna klikates esile mitte postituste nimekiri vaid postitus ise ja kui neid rohkem, tuleb kerida allapoole. Lõpus klikata VANEMAD POSTITUSED ja ilmub järgmine. Aga siiski loodan, et kellegi jaoks see lihtsustab teda huvitavate asjadeni jõudmine ja postituste leidmist.
Tänud Teile!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar