Blogiarhiiv

teisipäev, 21. veebruar 2012

MAALT LINNA...

Mida parem liinide sidusus, seda rohkem ootaks perroonil inimesed rongi. Praegune olukord on pigem selline...

Sõidaks kah?
Võtsin peatus.ee ette ja sõidan Hagerist Laagrisse. Mõned ümberistumised ja juba 2 h 33 min pärast olen kohal.
Kasemetsast on muidugi lihtsam, istud rongi, sõidad Liivale ja bussiga tagasi. Just nimelt ikka tagasi. Sest kuigi Kasemetsast Laagrisse on vast kümmekond kilomeetrit, tuleb kohalesaamiseks suur ring teha, umbes nii kolmveerand tundi. Olen kunagi nii tööl käinud ja minu sõit võttis ligi poolteist tundi. Lisaks pool tundi rongile jalutamine. Pääskülla umbes sama aeg, ainult, et kohati näitab mitmekordset ümberistumist.
Isegi Sakust otse Laagrisse ei saa!?
Paar aastat tagasi tehti uuringuid mobiilpositsioneeringu järgi, see vist ei õnnestunud. Ühtki uut infot polegi lugenud kui ehk välja arvata Harku-Laagri bussiliini käivitamisest.

Nii jääb minu jaoks siiani arusaamatuks, miks ei saa mitmeid bussiliine kokku panna ja käivitada Hageri suunalt liiklus läbi Saku linna, olgu siis Nõmmele või Harkusse. Tegelikult usun, et Nõmme (Mustamäe) suund on oluline nii Kiisa, Kohila, kui Rapla inimeste jaoks. Rääkimata Laagri tööstuspargist. Seotuna rongidega lühimat ja kiireimat teed pidi on sellel potentsiaali ja mitte ainult linna sõiduks. Kindlasti sõidetaks ka Nõmmelt kiiremini  Türile, Viljandisse ja mujale.

Muidugi oleks vaja ka vastav info liinile jäävates peatustes. Ehk on seda palju oodata, sest paljudes kohtades, kus rongipeatus lähedal, pole isegi bussijaamadesse suudetud rongide sõiduplaane üles panna.Olgu siis Raplas ja tõenäoliselt sama ka Viljandis, Pärnus ja mujal. Kui paljud muide Pärnus ja Viljandis teavad, et rongiga päris mugav Vembu-Tembumaale sõita?

****************************

Aga kes teab kui mugav on valla bussiga Vembu-Tembumaast kaugemale sõita? Nagu tellitult skandaal teisest kandist, kus ka omad probleemid bussiliiklusega. Kindlasti on teatud mõttes õigem vallaametnikel puhkama minna valla bussiga, kui see kohtade arvu järgi vajalik ja kõige eest ka makstakse. Ja kui selle tõttu sihtrühm, ehk antud juhul vanurid ei kannata. Kui aga kahe nädala jooksul vanuritel bussi vaja ei lähe, siis järelikult läheb seda vaja üliharva või lihtsalt jäetakse vanurid rohkem ise enda eest seisma? Need muidugi meelevaldsed järeldused. Ometi, kas siis bussi vallal üldse vaja kui seda ei kasuatat sihtotstarbeliselt?

Minu jaoks kipub aga Otepää vald olema üks sellistest, kes kuidagi ei saa kirjadele vastatud. Ja kuidagi ei paista ka huvitundmist, et Paluperast saaks rongi pealt liinibussiga Otepääle. Kuigi seda sooviksid Kuutsemäe suusakeskus ja kindlasti ka majutusasutused. Kas üks põhjus see, et valla bussiga ringitõmbamise ja pitsaäri tõttu jääb vähe aega ühiskondlike probleemidega tegelemiseks või polegi väga suurt huvi vallaelanike murede vastu?

Koka koha pealt võiks eeldada, et vanurite toidu kasutamine mõeldamatu pitsavalmistamisel. Tundes aga eestlaste oskust segi ajada isiklik ja "mõisa" vara (mis korduvalt ka artikli sisust välja paistab), võib olla täiesti kindel, et suurte toidukoguste korral ikka natuke asjad segi lähevad. Kallutatult muidugi...

http://www.postimees.ee/746592/skandaal-otepaal-pitsaari-ja-vallajuhid-vanurite-bussiga-puhkusel/

Arrogantsus on valitseja NIMI
21.02.2012 10:44
Otepää lajatab jälle täiega.ARROGANTSUS Pühajärve kooli asjus ARROGANTSUS kaevanduse naabrite asjus ja ARROGANTSUS Otepää valla tavakodanike õiglustunde asjus-SEE ON TÄNASE OTEPÄÄ VALITSEJA NIMI!
teata ebasobivast kommentaarist -0 -1  +1 +67
Samasugused kui kuluhüvitised
21.02.2012 11:03
Riigikogus ja presidendi abikaasade tasud.

Igasugused mittetöised ja maksuvabad varjatud palgalisad tuleb kaotada! "Raha ei ole" õpetajate palgatõusuks, samuti üldisemalt, et toetada oma lapsi ise kasvatavaid inimesi. Riigi finantsjuhtimine on väga nõrgal alusel olnud eriti 1992.a. saati.

Riigi finantsjuhtimine tahab parandamist sedasi, et toetada Põhiseaduse mõtet riigi ülesandest eesti kultuuri püsimisest
bzzz
21.02.2012 11:03
....ja suhtumine on sama mis oli nõuka-ajal ehk siis mõisa(riigi) köis,las lohiseb....Eesti talupoegliku mõistuse jaoks ongi jäänud riik ikka selliseks moodustiseks mida tuleb lüpsta ja peabki lüpsma ja loll oled kui sellega ei tegele....

2 kommentaari: