Blogiarhiiv

esmaspäev, 27. veebruar 2012

TÄNAN! SULLE SAMUTI!


Lühike kokkuvõte, aga väga kenasti kirjutatud. Isegi toob tagasi tahtmise naeratada. Muide, hiljuti näidati "Moskva Balti ketti". Väga silmatorkav oli see, et ketisseisjad naeratasid väga palju. Isegi reporter mainis, et ta polegi korraga nii palju naeratavaid inimesi näinud.

 http://arvamus.postimees.ee/752196/anvar-samost-palju-onne-argipaevaks/

Millest see tuleb, et meie Balti ketis naeratasime ja Moskvas sama lugu? Näidatud Putini toetajad olid aga vastupidi, tõsised ja mornid. Küllap läheb ka Moskvas samamoodi. Naeratatakse, lõpuks (kas võidu või kaotuse järel) taas argipäev ja näod tõmbuvad morniks. Kui isegi peaminister väsib. Kas me pole liiga sügavalt töösse sukeldunud? Liiga vähe oskame või tahame midagi ilusat enda ümber märgata? Oodata ja olla rõõmsad kaaslase või lähedalseisja naeratuse üle?
Peaks vist ikka presidendi kõnega tutvuma.

http://arvamus.postimees.ee/750756/president-ilves-moelgem-ja-moistkem-tana-mis-on-see-meie-eesti-elu/

Mnjah. Ilusasti öeldud kohati, tõepoolest.Aga on see siiras? Pean silmas seda, et veidi jääb mulje just nimelt kantslist manitsemisele. Mis ei pannud kedagi mõtlema. Või pani? Kas mõni inimene hakkab mõtlema oma panuse üle? Tööpanuse? Kas mõni tööandja tuleb ja ütleb: "oleme liiga teinud ja nüüd tõstame palka"? Kas Swedpank toob pangaautomaadid tagasi? Kas mõni poliitik paneb käima lubatud apteegibussid? Kas keegi mõistab, et Põlva poole sõitjad vajavad ka laup õhtul rongi? Kas keegi tuleb vaatab maani mahapõlenud maja varemeid ja lubab päästekomando taastada.

President küsis, kas oleme nõus ise valima oma tuleviku ja maksma rohkem makse!? Ja, mina olen. Kuid mitte astmelise tulumaksu kaudu, vaid tulumaksu tõstmise teel. 25 %-ni näiteks. Ja võrdse kohtlemise printsiipi järgides. Mitte nii, et keegi saab kütuseostmiseks sama palju kui teine palgaks. Kuigi palk niigi oluliselt ja PIISAVALT kõrgem! Või ei ole piisav?

Kreekas tõmmatakse inimeste tulusid koomale. Kas ka Brüsselis? Või ollakse Brüsselis ikka väga ära teeninud oma ülisuure palga koos koduigatsusetasuga? Kas olete mõelnud, et paljud elavad kodus ja paraku tasuta? Tasuta, see tähendab põhimõtteliselt rahata! Ma pole kade Brüsselis töötavate inimeste peale. Ometi, kas EL juhtorganisatsioonid pole ise liig suurte ampsudega maksumaksja raha ampsamas? Kui palju seal kulusid koomale tõmmatakse?

Peaks olema kriitilised, aga mitte õelad. Täpselt selline olengi.
Ülo Ennuste arvab:
http://yloennuste.wordpress.com/2012/02/26/sine-ira-et-studio-2/

Hääl rahva hulgast:

Ann Varr 27.02.2012 14:00
Samost, Sa ei pea pada panema. Tunnista ausalt,et Ilvese kõne oli möggga.Kui rahvas pole rahul valitsejatega, pole ta siis rahulolematu riigiga ega tee seda maha. Demokraatlik ühiskonds ei jagune orjapidajateks ja orjadeks, vaid ses valitseb tööjaotus võrdsete inimeste vahel: ühed künnavad põldu, teised juhivad riigiaparaati. Seisuste vahet olla ei tohiks. Toompea seltskond on rahvaesindus, mitte Jumala poolt ametisse kutsutud ülikud. Pole mingeid DASA-sid vaja, et poliitjobud poliitpäevadel rahva raha eest kõnepuldist seletaksid demokraatiat. Demokraatia ongi see kui rahvas oma esindajatega räägib ja üksteisega arvestavad. Nii lihtne see ongi!


Lapiti 27.02.2012 11:16


Rahulolematus Eestis (mitte Eesti riigiga!) on praegu enneolematult kõrge, on nagu midagi oodata, tulekul.
Rahvas ootab ja tahab muutusi, kuid president seda EI ADU. Ta ei saa sellest aru. Ta konstanteerib, jääb eemalseisjaks ... ta ei ole üks meie hulgast. Rääkimata sellest, et rahvas ei ole soovinud, tahtnud sellist VALITSEJAT.
Ei sõnakestki õpetajate palga ja streigi teemal. Samuti vaikis president konfliktist ametiühingute ja valitsejate vahel. mahavaikimine on üks klassikalisi demagoogiavõtteid, valetamisega samaväärne.

Ja muidugi Samost, ei ole miskit isegi öelda söötva käe omanikule (REF)!

4 kommentaari:

  1. Olete Teie alles sitke kuju, ennem jonni ei jäta kui saate oma tahtmise-imestan Teie tugevust et suudate paljudele asjadele vastu astuda, muuta asju paremaks ja edasi liikuda!!!

    VastaKustuta
  2. Tänud, Pirtsu!

    Mõned ütlevad, et kiuslik, imelik ja palju muud...

    Aga ma rohkem sinu arvamusega nõus! Järelikult jagad asja rohkem kui paljud teised.

    VastaKustuta
  3. Ma pean ka nõustuma Pirtsuga , pluss veel väga asjalikud teemaarendused , oleks rohkem selliseid meie seas :)

    Õnne!!!

    VastaKustuta
  4. Tänud!

    Tahaks ka, et rohkem inimesi tegeleksid millegi kasulikuga meie endi jaoks.

    VastaKustuta