Blogiarhiiv

neljapäev, 16. veebruar 2012

PALJU TOREDAID HÜVITISI...

Nojah!
Mis siin ikka nii väga öelda! Mina ka kohe ei saa aru, mida need töötajad kardavad? Loomulikult ei kahjusta hüvitise ära jäämine nende töötajate huve, kes sunnitud tööadja surve tõttu töölt lahkuma. Kui sul on migid huvid või tegeled mingite hobidega, kuidas siis saab hüvitisest ilma jätmine seda kahjustada?
Kahjustab see hoopiski toimetulekut, aga sellest saab üle,  sest lähed lihtsalt teise kohta tööle! Näe, peaministergi kiitis, et riiki tulnud palju välisinvesteeringuid ja muudkui vali töökohti, üks parem kui teine!

Kui enne valimisi kiruti poliitikuid/parteisid, kes eelkõige eelistavad tööandjat, siis sellele andsid needsamad poliitikud väärilise vastulöögi. Tegemist ju ässitajatega ja ega ometi sellel tõepõhja all ole! Nüüdki kõik kohad ässitajaid täis, kes üritavad töötajaid hullutada väljamõeldistega, et kaovad mingid garantiid, tulevik on tume nagu taevas venepoolsel küljel kadunud viiekroonisel. Kus ta siis on? Stalini ajal oleks siuksed kontrad kohe paika pandud! Nüüd aga tahavad veel tänavale tulla! Ehk peaks kõik teed hästi libedajaks ajama, siis ei saa streikijad käiagi, tore kohe vaadata, kui oma plakatitega aina p...eli käivad.... Nalja rohkem kui rubla eest!

http://www.postimees.ee/741988/voimuliit-soi-nelja-aastaga-ara-tootajatele-lubatud-boonused/

Ja tundub, et ajakirjanik samuti ära ullutatud! No kuidas sai võimuliit boonuseid ära süüa? See ju puha populistlik pealkiri, ajaleht võiks ikka vaadata, millist kollast ajakirjanikku ta palgal peab...

Tegelikkuses teeb ikka kurvaks küll kui pole enam niigi palju austust töötajate vastu, et vähemalt teeseldagi hoolivust. Täna käisin koosolekul ja kurb oli, et valitsusasutuse esindaja ei saanudki midagi mõistlikku öelda. Raudteegi pidi olema ülioluline majandusaru kogu riigi jaoks, samas plaanitakse lihtsalt üle sõita neist, kes kogu haru aitavad majandada ja riigile kasu tuua. Ah, ega sest jutust nagunii karvavõrdki kasu ole.

Tekkis aga hoopis ketserlik mõte. Võimuliidul vist hoopiski viimase aja populaarseim nakkus kallal. Kõik ideed, millega rahul ei olda, tuleb igal juhul, kiusu pärast, läbi viia täpselt nii, nagu mõeldud! Olgu selleks siis ERM, EKA, Kollektiivlepingu Seadus, hüvitiste vähendamine, pangaautomaatide kinnipanek, päästekomandode likvideerimised jne. Ja kui ikka veel vingutakse, siis küllap mõeldakse veel midagi välja. Mis siis taas kindlasti läbi viia. Pööbel peab aru saama, kelle käes on võim ja mõistma, kus on tema koht!

Järgmisi uudiseid võib vist oodata taas pangandusvaldkonnast. Miks? Sest peaminister aktiivselt kohtu pangajuhtidega. Ei tea, kas sularaha väljavõtt läheb tasuliseks või kaotatakse riigis sularaha üldse ära? Või veelgi mõni palju geniaalsem ide, mis ka kindlasti muidugi läbi viiakse. Nagu ühel rikkaimate hulka pürgival riigi kombeks.

Parandage kui eksin!

http://www.e24.ee/741784/ansip-kohtus-swedbanki-balti-panganduse-juhiga/

Või saab pangast preemiapunkte ja nänni Kollektiivlepingu Seaduse muutmise eest?

**********************

Ja äärmiselt põnev on muidugi hr Pomerantsi jutt!

http://www.postimees.ee/740232/oiguskomisjon-tahab-tuhistada-tootajatele-plaanitud-huvitise/

«Eks iga asi tekib mingis poliitilises olukorras. Rõhutada tuleb, et praeguse eelnõu puhul ei ole tegu millegi äravõtmisega, vaid sellega, et uut hüvitise liiki ei tekiks. Me oleme saanud keerukad olukorrad ilma selle toetuseta üle elada,» põhjendas Pomerants.
Hüvitise tühistamine soodustaks tema sõnul seda, et tööst ilma jäänud inimesed asuksid endale kiiremini uut töökohta otsima. Samuti aitaks see aastas kokku hoida hinnanguliselt 32-34 miljonit eurot.

Millestki ilma ei jää, sest midagi pole olnudki!!!
Võiks ju parafraseerida, et mida sa kulla mees kokku hoiad, kui seda pole makstudki?

Senini olen ikka pigem püüdnud mõista valitsuse tegevust, viimase aja käitumine aga ajab juba tülgastuse peale.
Pealegi, kelle rahadest see töötuhüvitis siis ikkagi tuleb ja kelle raha hr Pomerants tahab kokku hoida?
Ning kui mõtlema hakata, siis mis asi on Riigikogu Õiguskomisjon? Kas Riigikogu on nii valskust täis, et tuleb lausa õigust taga ajada? Või peab see tooma rahvani õige arusaama õigusest? Ja õiglusest? Kas puhkuse ajal palga saamine on õigustatud kui samas teistel tahetakse raske töö eest ära teenitud nädalake lisapuhkust ära võtta? See pole ju üleliia palju, kui meie 35 päeva kõrval puhkab soome kolleeg 44 päeva! Ja näe, õiged inimesed nagu sm Palo, ei jõua nädalaga äragi puhata (tööajast)!?

Miks ei ütle peaminister: Tule taevas appi!?

*************************

Kui juba riik ei pea lubadusi millekski, siis miks peaks pidama tööandja?

http://www.epl.ee/news/majandus/jurgen-ligi-asus-polevkivivaldade-raha-karpima.d?id=63927693

*************

On tore kui riik üritab kokku hoida ja suurendab tulubaasi. Kuid kuhu kõik see läheb? Kreekasse?

Ja tuleb välja, et ma pole ainus, kes näeb "reaalsest elust võõrandumist". See ju mu üks lemmikütlusi.

 http://www.epl.ee/news/arvamus/raimo-poom-ansipi-valitsus-astus-ule-taluvuspiiri-lave.d?id=63932825

http://www.epl.ee/news/eesti/taismahus-andrus-ansip-ja-jurgen-ligi-on-tegelikust-elust-voordunud.d?id=63932809

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar