Blogiarhiiv

esmaspäev, 13. veebruar 2012

KURAT, MINA EI ANNAKS SELLISTELE KOPIKATKI!



No ei annaks! Pole elanikud mingil moel paremad laristavast valitsusest ega valitsus rahvast, kui asju selgeks ei suudeta teha! Kui palju kreeklaste hulgas petiseid, kes raha välja petnud. Nüüd kui pigistama hakatakse, siis lõhuvad, põletavad ja mida kõike veel. Loodan, et politsei paneb asjad mõnelegi paika...
http://www.postimees.ee/736868/kreekas-kasvas-meeleavaldus-ule-vagivaldseks-maruliks/

******************************

15. 02. 10225

 http://www.postimees.ee/740170/minister-kreeka-ei-saa-enam-rohkem-karpida/

Sellist populismi ma ei usu! Võib täiesti kindel olla, et petmist, teiste turjal liugu laskmist jms on küll ja küll! Kasvõi uudis mingist suurtest plaanidest sõjatehnikat juurde osta, miljardite eest! Milleks? Sõdida tahate? Võtku need, kes väga sõdida tahavad endaga kuhugi üksikule saarele punti ka need meie seast, kes tahavad tankivägesid, lennuväge ja ei te mida lollust veel ja mängige seal oma relvadega! Oma raha eest ostetutega.

Muidugi oleks väga tore, kui ajakirjandus pikemalt kirjutaks asjadest, mis sealkandis paigast ära. Kasvõi ametnike järglaste tuludehttp://www.delfi.ee/news/paevauudised/valismaa/kreeka-riigitootajad-saavad-18-kuupalka-ja-preemiat-katepesemise-eest.d?id=45875221st. Kuigi miks järglastele sellised tulud nagu vahepeal siin räägiti?

http://www.delfi.ee/news/paevauudised/valismaa/kreeka-riigitootajad-saavad-18-kuupalka-ja-preemiat-katepesemise-eest.d?id=45875221


• 800 endist poliitikut nõuab tagasiulatuvalt lisaraha – kokku umbes 80 miljonit eurot.
• Peaminister Georgios Papandreou kantselei töötajad saavad endiselt 16 kuupalka.
• Riigiettevõtete töötajad saavad muuhulgas lisatasu täpsuse, käte pesemise ja töötamise eest temperatuuril 0-8 kraadi. Isegi koopiamasina kasutamise eest saab lisaraha. Riigitöötaja võib sel viisil tõsta oma põhipalga 3908 eurolt 8675 euroni.

Reklaam


• Bussijuhid alustavad ametlikult tööpäeva juba töökoha poole teele asumisega. Bussimootori soojendamise eest on ette nähtud lisatasu.
• Vedurijuhtide vabad päevad on 24 tunni asemel 28 tunni pikkused.
• Preestrid saavad lisatasu iga jumalateenistuse pealt.
• Mõningates riigiettevõtetes, nagu Hellenic Petroleum, makstakse 18 palka aastas. Öövalvur saab kuni 72 000 eurot aastas. Iga töötaja saab aastas viiepäevase luksuspuhkuse vabalt valitud hotellis. Kontserni töötajad teenivad võrreldes näiteks Saksamaa sama ala töötajatega 50 protsenti rohkem.
• Pikaajalised kõrgetasemelised poliitikud saadetakse pensionile kuldse käepigistusega väärtuses 250 000 eurot. Parlamendiliikmed, kes on selles ametis töötanud alates 1993. aastast, saavad topeltpensioni.
• Iga neljas Kreeka töövõtja on riigi palgal. Kõik riigiettevõtted on kahjumis, raudteefirmal OSE on umbes 11 miljardit eurot võlgu.
• Kreekas ei tunnustata ametlikult enam kui 200 000 illegaalselt ehitatud maja. Maksutulu? Null.
• Üks maksuinspektor kõrvaldas 2 miljonit eurot. Ja isegi mungad tegelevad maksupettustega – Athose mäel tehti illegaalseid maatehinguid.
• Riik tagab apteekritele vähemalt 35-protsendise kasumi. Apteekide tiheduselt – üks apteek 1200 elaniku kohta – on Kreeka Euroopa Liidus esikohal.
• Ateena nooblis linnaosas tabati arst, kelle pangakontol oli 10 miljonit eurot. Maksuametis deklareeris ta aga vaid 30 000 eurot.

Ma arvan, et sellised asjad on väärt punaseks tegemist!

Hea töö nõuab õiglast palka. Kuid kas on normaalne, et öövalvur saab minust kümmekond korda rohkem? Elatustase ju enam-vähem sama!?
Poliitikud 250 000 eurot pinsile minnes? Meil vedurijut saab ka ehk ... mõnisada eurot!

Riigiettevõtted kahjumis, meil kasumis.

Meil võiks maapiirkonna apteegid mingigi normaalse kasumi saada, selle asemel pannakse neid hoopis kinni!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar