Blogiarhiiv

kolmapäev, 15. veebruar 2012

RONGIGA KÜLLA EESTIMAALE 19 - peatus.ee



Kirjutasin siin portaalist peatus.ee Otsisin kord sealt sõiduvõimalusi Valgast Piusale ja käisin ära. Otsisin ka tuttava palvel bussiaegu Pärnusse ja...portaal ei näidanud rahvusvahelisi busse. Õnneks taipasin otsingusse panna Tallinn-Riia. Tõsi küll, selgus, et otsingu tulemused olid vigased ja bussi, mis kirjas, ei sõidagi. Mul muidugi tuttava ees häbi, aga kas häbi ka neil, kes süüdi lihtsamate asjade puhul.

Prooviks midagi. Kui sõidaks õige Valgemetsa või Põlvasse? Te kõik ikka teate, et rongiga saab Põlvasse? Paneme otsingusse portaalis peatus.ee. Näitab, et ei sõida rong Tallinnast Põlvasse. Ega Valgemetsa. Ega Taevaskotta.  On tulemus hea rongireisijate arvule? Kahtlen. Võimalust ei näita isegi Edelaraudtee koduleht. See mõte tuligi siis kui üks reisija selle kohta küsis ja arutlemise järel tuli välja, et kodulehe otsing seda ei näita. Ja ei näita siiani. Kuid, kas otsija peaks vedama sõrmega järge ja esmalt otsima (kooligeograafiale tuginedes) rongi Tapale või Tartusse? Peatuste kaupa? Tegemist õhtuti otserongiga, vaid number Tartus muutub. Tegelikult peaks otsing näitama ka ümberistumisi. Ja sama probleem ka peatus.ee portaalis. Näitab vaid 5 bussi, kuid mitte ühtegi rongi.

Viljandi rongid kihutavad Viliverest mööda. Aga kui tahaks Kuldkala püüdma minna? Olge tähelepanelikud, 18. veebruaril on see võimalus olemas vaid 1 euro eest! Läheks ka? Lõin Vilivere-Viljandi otsingusse nii Edela koduleheküljel, kui ka peatus.ee portaalis. Saab! Kasvõi eelmisel õhtul Türil rongilt bussile ümberistudes. Peatus.ee näitab, et isegi võimalik sõita Kiisa kaudu ja ka Lelle kaudu ümberistudes! Vapustav! Kuid Edela otsing näitab, et istu parem kodus, kuldkalad pole sinu jaoks kui sa pole taibanud vähe kobedamasse kohta elama kolida.

Sakust Tapale? Muide, kui vaatan portaali kella 17 ajal, siis isegi teiste päevad puhul näitabki vaid peale seda kellaaega võimalusi. Peatus. ee puhul tuleb tihti proovida erinevate kellaaegadega, et näha KOGU PÄEVA sõiduplaane.Vist lausa kümne minuti kaupa, et mitte ridu vahele jätta...

Vaatame alates kella 06.00-st. Vapustav!  Peatus.ee näitab, et rongiga Tapale ei saa. Aga ma olen hirmus tark ja panin nätaki kirja 06. 40 - naksti näitab, et saan küll ühelt rongilt teisele ümber istuda! Seda aga ei paku rongifirma.
Nii võib ju vajalikku ühistranspordiühendust otsima jäädagi! Ja ikkagi mitte leida! Ja tegelikult ma nüüd eriti tark ka pole. Kindlasti jäi mul üht-teist leidmata. Võiks ju kohe avaneda terve päeva plaanid ja muudkui keriks teisi edasi!?

Nii polegi vast põhjust nõuda, et rongilt 0013 saaks Tallinnas ümber istuda rongile 0045. Õigemini, saab küll, aga juba üle aasta ei suvatse Eesti Raudtee taastada võimalust, kus rongid seisid kõrvuti. Ju siis ainult mina arvan, et ümberistumised oleks vajalikud.
Sest isegi poliitikud mainisid, et Koidulasse vähe sõitjaid. Aga kas Tallinna ja Tartu vahelised reisijad ikka teavad, et rong Koidulasse läheb? Või tulevikus Piusale?

Kas ikka väheses reisijate arvus pole süüdi kellegi tegemata töö? Mis sest, et reisijate arv kasvab, ikkagi võiks rohkem olla! Alati võiks.

Rongiga külla Eestimaale? Miks mitte. Eks püüan edaspidigi tutvustada erinevaid võimalusi.

Proovisin ka infotelefoni 1447. Vaid üks väike viga paari sõiduvõimaluse küsimise kohta. Kuldkala püüdma saan, aga Tallinnast Taevaskotta pean ümber istuma õhtul. Siiski, vastaja väikse viite peale leidis üles vihje, et muutub vaid rongi number. Aga arvestades ümberistumise probleemidega Tartus (siiamaani ei tööta Tartus ka valjuhääldid!) võib rongist välja kappamine tähendada ka seda, et kõik kolm rongi sõidavad minema! Seda enam, et siiani ronivad hilinejad ja muidu kartlikumad või paanikas reisijad mööda raudteed. Selle asemel, et ülekäiku kasutada. Ja noh, ega invaliididki kuhugi pääse... Sest praeguse, vaid tunneli variandiga, võib aga invaliide kergesti juurde tekkida...  Ptüi-ptüi-ptüi! Sest ülekäike ei peetud vajalikuks.

Tegelikult on täpne info äärmiselt vajalik! Kuidas seda saada?

Kasutage portaali peatus.ee

Olge väga tähelepanelikud ja katsuge erinevaud variante. Ja kindlasti ollakse tänulikud kui vigadest teatate!

**********************************

Kalapüük on tõsine asi!
 http://www.sakala.ajaleht.ee/740478/kalapuugivoistlus-ogvendab-viljandi-bussiliiklust/

 Laupäeval Viljandi järvel peetavale Baltimaade suurimale kalapüügivõistlusele on korraldajate ennustuste järgi oodata vähemalt 10 000 külastajat ja ligi 3000 autot.

Kui paljud neist tulevad rongiga? Kas Viljandis on eraldi buss vastas? Kas ka mujalt tulevad bussid? Või on üritus korraldatudki nii nagu Palamuse Väljanäitus, kus korraldajaid ei huvita, kuidas saabutakse ja kas poleks võimalik väiksemate ummikutega hakkama saada?

Muide, arvan, et rongiga tuleb vaid mõni üksik kalamees. Miks? Pakkuge ise!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar