Blogiarhiiv

laupäev, 25. veebruar 2012

MKM-il absoluutselt õigus!


On ebaloomulik, et erinevates kohtades on erinevad sõidusoodustused!. Ka pensionärid, kes Tallinnas saavad tasuta sõita, võivad soovida Pärnusse või mujale puhkama sõita ja neile pole sugugi väheoluline, kas seal sõit tasuta või mitte.

http://www.postimees.ee/749900/ministeerium-taunib-linnade-transpordisoodustusi-oma-elanikele/

Ja MKM peaks seisma hea selle eest, et perepiletid oleksid kõikjal 50% soodustusega. Seda mitte ainult väikse lapsega, vaid ka sellisega, kes veel sõidab puhkama, matkama või vanavanemate juurde koos perega. Seega siis kuni 16 või 18 aastaseks saamiseni.
3 või enama lapse puhul peaks soodustuse õigus laienema lausa üksi sõites kõikidele pereliikmetele. Siis me natukenegi näitaksime, et ka tegelikult hoolime paljulapselistest peredest...

 Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi kinnitusel pole Tartu põhjendused pädevad. «Sõidusoodustuste kehtestamine eesmärgiga mõjutada inimesi määrama oma registrijärgseks elukohaks linna, ei ole kooskõlas ühistranspordiseaduse mõttega ega ka Euroopa Liidu õiguse printsiipidega. Selle kohta on olemas vastavad Euroopa Kohtu lahendid,» sõnas Ruuda.

Mina ütleks rahvalikumas keeles, et põhjendused on lollakad. Ja veelgi lollakam on järeldus, et peab soodustused kaotama. Kas Tartus, heade mõtete linnas, ei võiks tulla järeldusele, et soodustused olgu ühised kõigile?

Ei tea, kas pädevus ja lollus on üks ja see sama?

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar