Blogiarhiiv

esmaspäev, 6. veebruar 2012

LAPSED KAPITALISTI TÖÖRIISTANA



Vähemalt linnas võib lapse kasvatamine pere eelarvesse suure augu teha kui minna koos lapsega R-Kioskisse! Loomulikult vajavad lapsed mänguasju ja üks selline osa neist, nagu pehmed loomakesed, on eriti hinnas! Ja hinna koha pealt oskab hea kapitalist sellega ka arvestada.

Vahepeal ähvardas R-Kioski ketti pankrotistumine, sest äri ei pidavat äar tasuma. Selle väljendi kasutamine on tuttav mulle vanast ajast, kui isegi mõni väiketalunik ütles, et paari lehma pidamine ei tasuvat ära. Nüüd ehk küll, ei oska öelda, kuid tollal sai oma perele piima ja ka teistele müüa. See selleks. Kui palju loodab siis omanik ühe kioski pealt teenida? Üks kiosk = 1 miljon puhaskasumit aastas? Kroonides? Eurodes?

R-Kiosk on päris kallis lõbu ostjale. Hinnad, olgu siis limonaad või mis iganes, on üldjuhul tublisti kõrgemad muudest kohtadest. Balti jaamas on muidugi tahtmine rongile või bussile minnes osta mõni võileib või limonaad või õlu... Ostadki, vaatamata hinnale ja kuigi sama ka Kaubajaamas või mõnes teises kioskis müügil. Enamasti. Voorivat rahvast vaadates on selge, et käive on vägagi suur!
Nii et ahnus paistab iga nurga pealt! Vahel ikka on kampaaniad, kus müüja PEAB igale ostjale ühte toodet juurde pakkuma, muidu võib see talle kalliks maksma minna. Lisaks kõigele muule pidev kontroll selle üle hajutab isegi tähelepanu.

Lapsega kioskisse minnes tõmbab lapse tähelepanu muidugi uus tore kampaania: pehmed loomakesed! Meilgi mõni neist kodus vanast ajast, ei tea kust tulnud. Mida tähendab aga väike rõõm lapse silmades rahakoti jaoks?
Ühe loomakes hind lihtsalt niisama 14,99 eurot (u 225 kr!!!!?). Muidugi on jälle see lapsekingades kapitalisti mõttelaad, mitte mingil juhul täishinda panna! Krooni ajal kindlasti mõnigi neist mõned ei saanud öösiti magada, sest hinnaks ei saanud panna 1999, 99 krooni, vaid pidi panema 1999, 95 krooni. Psühholoogiliselt võis see päris kõva põnts olla... See selleks. Kui kogud 5 punkti, võid loomakese osta 4,99 euro(u 75 krooni eest). Kui aga kogud 40 punkti, saad loomakese lapse kätte 1,99 euro ( u 30 kr) eest!! Hinnatundlik ostja näeb muidugi vaid väikest hinda ja punnitab, silm punnis, punkte kätte saada. Kes natukenegi mõtleb, valib muidugi teise variandi. Ja õnneks on olemas ka kampaaniatooted, mida ostes saad igal juhul punkti, olenemata hinnast.  Näiteks Õhtuleht (loe ikka kollaseid uudiseid, ega enese teadmiste täiendamine polegi just siin riigis vajalik, mida rohkem vähese teadmisega... khm..., seda parem valitsejatele...). Või kallihinnaline väike jook või shokolaad jne.
Tuleb vist üritada ennast pidevaks kliendiks möllida, igapäevaselt kioskist läbi käia. Sest kui tahaksid tavapunktide eest (1 punkt võrdub 3 eurot) loomakest saada, pead ostma kaupa 120 euro ehk u 1800 krooni eest!!!!!!!! Kampaania lõpp on juuli esimestel päevadel, nii et kiirustage seltsimehed! Kui soovid lapsele kõiki seitset looma, pead muretsema keskm ühe loomakese kuus. Suve lõpuks oled R-Kioskile toonud sisse ligi 13 000 krooni!!! Mis teha aga siis kui peale kommunaalmakseid jääbki natuke üle 1000 krooni elamiseks?
Ära muidugi unista, et saad need loomakesed siis tasuta! Maksad lisaks 1,99 ehk ligi 30 krooni per kärss ehk seitsme looma eest 210 krooni lisaks!
Vat nii püüab lollikesi R-Kioski omanik, kelle arvates äri ei tasuvat ära. Kuid kes pole ahnusest veel ka lämbunud mitte! Ausalt, minu pärast kadugu R-Kiosk kus kurat. Kahju küll töötajatest, aga ehk tekib asemel teine kiosk, kus pakutakse töötajale ka mõistlikku palka. Millest praegune palk pidavat ikka väga kaugel olema. Allpool.

Kui palju võiks olla nende loomakeste omahind? 0,09 eurot!?

Nii et, inimesed, enne ikka mõelge kui loomakesi koguma hakkate: Või üldse R-Kioski teenuseid kasutate. Küllap saate lapsele öelda, et ostame mänguasja teisest kohast. Ja kui oskate lapsega suhelda, küll ta mõistab...

Sellise inimeste mõnitamise üle jääb vaid tõdeda, et küll on hea, et apteek lähedal on, saab validooli osta...

4 kommentaari:

  1. R-kioski kampaaniatooted jah selliste tingimustega. Ma näiteks külastan seda kohta harva aga laps tahab sellist pehmet loomakest kindlasti saada-huvitav kas paljude noorte emade rahakotid peavad sellele vastu?? Kleepsude kogumine vötab aega-ennem saab kampaania läbi ja oleks siis kogutud kleepsualbumi eest tasuta kaup??-tuleb hoopis peale veel maksta, kuidagi naljakas teiste arvel rikastuda??

    VastaKustuta
  2. Nüüd pole enam kleepsusidki. Sest neid võis järjekorras eespool olija ka teistele anda. Nüüd kliendikaart, millel puudub tegelikult mõte. Vaid ostjate mõjutamiseks. Paraku on firmaomanikke, keda huvitab ainult papp ja eriti suures ulatuses...
    Nii et peaks lihtsalt selliseid firmasid boikoteerima nii palju kui võimalik. Ise käin seal vaid häda korral.

    VastaKustuta
  3. No siis asi seal töesti keeranud ära-tundub et halvemuse poole!!!

    VastaKustuta
  4. Tundub küll. Omanikud halavad, et ei tasu ära, kuid nööritakse südamest. Paraku toidavad neid inimesed, kes ei mõtle enne mui kalli hinnaga ostavad.

    VastaKustuta