Blogiarhiiv

teisipäev, 7. veebruar 2012

RAS Eesti Transport



Ammu oleks aeg alustada ühistranspordi riigistamist, sest ühtse, riigisisese ühistranspordi (bussid, rongid) ülalpidamine ühtses firmas ja riigi hallata, oleks tunduvalt odavam. Seeme on olemas - 42 uhiuut IVECO bussi, mis pidid minema Ida-Virumaale. Hangeteprobleemidega (mis iseenesest juba pidev lisakulu) seose aga asjad venivad. Seega peakski alustama just sealt piirkonnast uue RAS loomisega, laienemine toimuks aja jooksul teiste piirkondade hankelepingute lõppemisel.
Muidugi peaks RAS valdkonda kuuluma ka maakonnaülesed bussiliinid kuni linnadevahelisteni välja.

http://www.postimees.ee/731174/segadus-ida-virumaa-bussihanke-osas-jatkub/

Peale hiljutise uudise, mille järgi sõiduplaanid läheksid Maanteemeti alla, sest maakonnad kohati ei suuda hakkama saada, võib näiteid leida hulgi.


Rapla Maavalitsus ei ole suutnud siiani ühildada Alu-Rapla ja Rapla linnaliini. Kuigi vajadus selle järgi ilmne ja seda kahel põhjusel. Esiteks hakkab enamus Alu liinidest Mahlamäelt, mida nagunii linnaliin läbib. Teiseks peaks Alust rongile minnes vahepeal ümber istuma, mis on äärmine totrus. Ja Alu inimesed ei sõida sugugi vaid Tallinna, mis oleks justkui veidi "pikem ots", vaid ka Pärnusse ja Viljandisse.
Teatud osa on ka piletihinnas, otseliiniga oleks pilet Alust raudteejaama tõenäoliselt mõnevõrra odavam.


Jälgides kahte sõiduplaani, on näha, et osad bussiajad peaaegu kattuvad. Seega, miks ei ole liinid veel kokku pandud?

Rapla bussijaam.


Raplas on bussijaamas silmatorkaval kohal ka takso tel.numbrid. Mis muidugi on hea.


Küll aga puudub bussijaamas rongide sõiduplaan ja rongijaamas busside sõiduplaan. Ka see on maavalitsuse apsakas, millele on tähelepanu juhitud. Ja nagu tavaliselt, "meie ei pea seda vajalikuks". Nagu ei peeta vajalikuks ka enamuse busside läbisõitu raudteejaamast. Aga reisijad peavad!?

**************

4 kommentaari:

  1. Raplas nati jama see et suur bussijaamm on teises linna otsas aga loodetavasti linnaliin sealt kesklinna käib.
    Teatud pildid vahvalt kahemötteliselt välja kukkunud!!

    VastaKustuta
  2. Tänud!

    See on probleem jah. Seepärast vajakski Rapla suuri muutusi.

    VastaKustuta
  3. Terve meie kodumaa probleeme täis aga riiki see ei huvita ainukesena olete Teie rahva pärast mures-respekt!! Palju jöudu Teile edaspidiseks!!

    VastaKustuta
  4. Tänud, Pirtsu!

    Ainuke pole ma kindlasti. Aga hoolimatust ja ükskõiksust ma ei kannata küll. Seda enam, et enamuses kulub meie endi raha. Olukord sarnane, kui poes maksad vorsti kilo eest, aga saad 100 gr. Ülejäänud (raha) läheb larisatmisele ja muidusööjatele.

    VastaKustuta