Blogiarhiiv

teisipäev, 7. veebruar 2012

RAPLA TALUPOOD


Käisin üle pika aja Raplas. Ja asjaajamise kõrvalt otsustasin külastada lõpuks vana tuttava Talupoodi. Rapla turg talvel tundub elavat osaliselt vaikelu, kuid miskit siiski oli ka avatud.

Oli kioskeid ja müügilette. Shnitti saab kindlasti natuke võtta. Muide, Tallinnas, Balti jaama turu värava ees olev pikk kiosk kindlasti piisav paljudes kohtades, kuid talviste vajaduste järgi oleks kindlasti vaja soojustatuna, kaminakütte ja lisaventilatsiooniga soojuse laialipuhumiseks + mõningame elektriküte. Kuigi, ega mina tea igasuguseid nõudeid, mis 10 000 euro asemel võib sellise hinnaks hoopis 100 000 eurot ajada. See selleks.

Talupood üllatas meeldivalt, nii kaubarohkusega kui ka (minu arust) täiesti rahuldavate hindadega. Loomulikult oskavad perenaised paremini kommenteerida, mind pigem huvitas kaubavalik, tootjate rohkus jms. Nagu ütlesin, üllatus oli meeldiv. Aga las pildid kõnelevad enda eest.


























Mõned asjad tunduvad ehk kallid, kuid eks tegemist ole käsitööga.
Ise muidugi aina kraaksun talupoodide vajalikkusest, kuid muidugi ostsin ka ise midagi.


Kurgupastillid, tootjaDon Caramello OÜ, olid päris mõnusa maitsega.
Äärmiselt mõnus oli aga rabarberi siirup Kaatarusaare talust! Just sellisest siirupist külma morssi tahaks eriti suvisel ajal ja miks mitte teeärsest müügikohast!? Nii et kui kuskil näete, ostke kõhklemata!!!
Lisaks võtsin veel pohlapüreest Minna marmelaadi, mis ka hea, kuigi võinuks ehk veidi hapum olla.
Jahimehe sink oli aga üks parimaid, tootja jäi küll vaatamata.

Ja kindlasti ostan taas...

**************************************

Ja nagu tellitult, oli Maalehes ka artikkel. Eks laias laastus kehtib se enamuse talutoodete kohta.

Aga on absoluutselt selge, et on vaja Kesk-Eesti taluturgu, mille tegemisega hakkama ei saada. Ja üldse teeäärseid müügikohti. Ja nii, et tööl sellisest kohast mööda sõitev pereisa saaks telefoniga pidevalt karme käskusid osta kartulit, kapsast, liha jne, mida parajasti vaja. Et koju tulles oleks pereisa panus olemas ja lähipäevadeks toit olemas. Seda enam, et nii jäetaks vahendajad kõrvale ja toetataks otse tootjaid.

************************

Ja teinegi uudis!

Juuli :
Ma pigem kahtlustan, et tegemist on jälle kellegi erahuvidega ja mängitakse suurematele tootjatele a la GoodKaarma suurem turg kätte. Huvitav, et nad väidavad, et ei mõtle uute nõuete peale. Minu teada on nad alustanud eraldi tootmishoone ehitamisega.

Euronõuete puhul tasub kindlasti märkida seda, et need ei ole riigile kohustuslikud ja neid ei pea täies mahus rakendama. Seega kui riik tahaks oma väiketootjaid hoida, saaks ta ka seda eurot nii palju painutada, et väiketootjad püsima saaksid jääda.

Natuke mõtlemisainet Reformierakonnale, kes väidetavalt ettevõtlust toetab. Või kehtib see ainult suurettevõtluse puhul?
 
 
tootjatele :
Seebile kirjutage peale, et poomiseks ja seda ei saa euroliit keelata. Poomisnööri seebitamine on maarahva põhiõigus.
vasta_kommentaarile teata ebasobivast kommentaarist
-0 -1  +1 +42
 
 
08.02.2012 08:57
seep :
või kirjutage peale hoiatus,
Brüsseli nõuetele mitte vastav pesemisvahend, veega kokkupuutel hakkab vahutama.
Siis igaühe oma asi, kas kasutab seda või ostab Brüsseli paska.
 
No mis sa kostad või kuhu pistad...
Ja ikka räägitakse, et euronõuded ei mõjuta midagi.

5 kommentaari:

  1. Talupoes tunduvad olevat päris isuäratavad asjad!! Kodumaised toiduained alati parimad olnud läbi aegade! AlõtSa marmelaad tundub nämma ja körvitsa seep vöib ka hea pesuvahend olla!?

    VastaKustuta
  2. Sink seal letis ajab isu peale-selline mönus mahlane tundub. Kohupiimakreeme selle talu omasid olen isegi proovind ning soovitan teiselegi-eriti sidruni kreemi!!

    VastaKustuta
  3. Tänud, Pirtsu!

    Sink oligi...mmm...nämma...

    VastaKustuta
  4. Mul tuleb isu peale nii ju....tahan ka..
    Kas sireliöite tee natuke möru pole-ma ei teadnud et sellest teed saab teha?

    VastaKustuta
  5. Mina ka ei teadnud. Peab uurima. Eriti hea kui viie või enama õielehega õitest...

    VastaKustuta