Blogiarhiiv

pühapäev, 24. oktoober 2021

TÄNUD HRT toetajatele! Sept 2013.

 

Monday, September 16, 2013

Küll ma olen tubli!

Vahel lugejatega suhtlemine (siin ja FB-s Haapsalu ja üldse raudtee ning teiste probleemidega tegeledes) toob kaasa mõnegi kiituse. See muidugi meeldiv, sest tegelikult vajame me kõik kiitust. Eks mõnevõrra isegi püüan kiita neid, kes millegi heaga hakkama saanud. Pole oluline ju vaid saada vaid ka anda.
Poliitikuid ma täna ja siin kiita ei kavatse. Kuigi küllap nendegi hulgas piisavalt neid, kes kiitust väärt. Paraku on ka tänavune valimiskampaania olnud vaid inimesi peletav. Ja selle eest ju kiita ei saa.
Ei saa kiita ka selle eest, et mõne asjaga, pean silmas näiteks Rail Balticat, tegeldakse vuhinal. Asjad aina liiguvad! Samas ollakse Haapsalu raudtee koha pealt nagu suu vett täis võtnud! Kui rääkida poliitikute võõrandumisest rahvast, siis ongi see üks näide, mille tähendus palju suurem. Sest teha tahetakse ikka asju, millest ei võida oluliselt mitte oma riik ja rahvas, vaid võõrad! Tegelikkuses võiks lausa öelda, et OMA RAHVA JAOKS TEHTAV ON ELULISELT JA ELLUJÄÄMISEKS VAJALIK! Sõiduvõimalus kaugele Euroopasse, eriti siis kui see tegelikult olemas, ei aita meil ellu jääda, vaid päriselt või virtuaalselt välja surra. Asjad, mille puhul valdav enamus asjadest liiguks meist MÖÖDA ja siit VÄLJA, ei ole näide jätkusuutlikusest! Viime mööda ja välja maavarasid ehk rahva vara? Suurendame eksporti? Kihutame mööda oma inimesest? Küüditame siit parematele jahimaadele oma rahvuse ning täidame maa (vietnami, sudaani jt) lastega? On see siis tulevikus üldse EESTImaa?
Häbiväärt on, et rahva poolehoiu võitmiseks tehakse mitteusaldusväärseid prognoose! Olgu siis reisijate arv RB-l ja ka kaupade puhul. Või autode arv VB-l.

Küll tahaks aga kiita neid inimesi, üle 2400, kes HRT sõbrana avaldanud oma toetust Eestimaale. Ja neid, kes lugenud Eestimaa Blogi ning kaasa aidanud asjade mõistmisele. Isegi siis kui vaid loetud ja "laigitud", arvamust avaldamata. Kõige suuremat kiitust ja austust väärivad aga need, kes oma arvamuse välja öelnud. Isegi kui see "vastaline". Sest ka need avaradavad "pilti". Muidugi loodan salamisi, et seni vaikinud, sh ka noored, kes ehk häbenevad rääkida oma arvamusest ja kogemusest sõidust rongiga või elamisest üldse Eestimaal, mõistavad, et nende arvamus oluline.

Tuli veel üks asi meelde!
Miks arvatakse, et hea töö on see, kui midagi tehakse? Midagi, mida inimene üles ei leia, sest internetimaailm ei eelda siin olemist! Või peaksin minema ühele lehele ja otsima seal tunde järgi "Muudatusi"!? Ei, ma peaksin neid kohe NÄGEMA! Sest muidu võin murda oma jalad või sõita mööda sealt, kus mind oodatakse! Sest ega me ei pea ju koos personaliga jooksma mööda perrooni...



Seda kõike ei saa ja ei tohi kuidagi võrrelda poliitikute jutuga kodanikuühiskonna kaasamisest ja diskussiooni tekitamisest. Eriti enne valimisi, kui isegi FB-s on poliitikud "ellu ärganud"!

Tegelikult mul mureks ka see, et asju, millega tegelda ja mille puhul valjuhäälselt arvamust avaldada, on palju rohkem! Keegi FB-s imestas, et kuidas ma jõuan!? Lihtsalt. Asju tuleb teha hingega ja pole vahet, kas selleks töö või hobi või võitlus normaalsuse eest! Kui ÜLE ei jõua keegi.
Palgatõusust rääkides tuuakse ikka põhjuseks, et meie töö ei ole piisaavlt efektiivne. Muidugi ei ole kui keegi töötab üle, aga tulemus on s...tt. Sest puudub arusaam, mida on vaja teha. Kaubandusketid juba solgivad konkurentsi, nüüd lõi sinna punti ennast ka riigikontrolör. Inimene, kes peaks olema eriti terava pilguga ja vaheda mõistusega, väidab, et apteegipiirangud töötavad eesmärgi vastu. Ei tööta! Kuidas on võimalik sellist lollust väita?
Lubamine teha apteeke niipalju kui tahaks (ärimehed, mitte apteekrid) ja kuhu iganes, tuleneb vaid suurkapitalistide lobitööst. Kui piisavalt raha tuua või õigele nupule vajutada, pikeneb trammitee Lasnamäe asemel kaubanduskeskuseni. Niisamuti tekib apteeke nagu vihma. Mida see kaasa toob?
Väide, et "osade" rohtude müükilubamine kauplustesse alandab hindu, on lollide püüdmiseks. Paljud toidulisandid, mis marketites müügil, on kallimad kui apteekides. Sama saab olema aspiriini jm-ga. Marketi omanikku, kes aina väidab, et kahjum tapab, ei huvita klient. Teda huvitab lühinägelikult konkurendile ärategemine, teades, et tegelikkuses tiksub priske raha ikka koju. Isegi siis kui ühes kohas kümme marketit. Ja igal juhul röövib ta ka apteegilt ehk selle kliendilt raha, lubades enda majast rentida ruume. Mis siis, et apteegi klientide arv langeb kõikjal. Nagu marketiteski. Tagajärjeks on käibe langus, ahnusest jm tingitud hinnatõus, lootusetus selleks, millest juttu ses lõigus alustasin. Palgatõusust....

Kuidas elab õiguskantsler? Hästi, olenemata sellest kui palju ta hoolib õigusest või rahvast?

Millest saada jõudu?
Oi, võimalusi on palju!
















Kas sellest kõigest võib väheks jääda? Vaevalt. Sest kuigi tänagi Terevisoonis räägitakse suhkrute kahjulikkusest ( meil ju nii palju kahjulikku, Viru bussiterminalist ja eurorahade toel poolkoksi mägede ümberpaigutamisest, mis meenutab nõuka jõgede ümbersuunamist, lõpetades), tuleb leida endas midagi jalustrabavat ja samas jõuduandvat!

Kui selle leiame, oleme tugevamad kui ameerikaliku elulaadi Rambod! Sest lihtsalt teame, et oleme õigel teel!

Pildistan ikka väga palju. Viga vist pole minus vaid, selles, mida Eestimaa pakub. Meie esivanemate jäljed on siia jäetud aastatuhandete jooksul. Miks me peidame neid?

Oled rongist maha jäänud? Muideks, ei ole vaja kodust välja tulla, nagu ütles...Podolski vanamees vist....

Leia end ja märka jälgi, mida endast jätad! Head inimesed räägivad sinust vaid head, halvad...näevad vaid iseennast... 

Ma leidsin selle, mis mulle väga tähtis. Sõgedana aina otsisin tõde ja juhiks sain hilja. Kuid samal ajal tänu paljudele inimestele sain AASTA JUHIKS. See andis jõudu. Sest hindasid mind inimesed!....

Selle loo pealkiri aga tuleneb naljakast olukorrast. Ma olevat unes kõva häälega öelnud, ennast rinnale patsustades: TUBLI MEES!.....

Aga poliitikutle üks väike soovitus: Mõelge enne kui Te midagi ütlete või teete! Sest paljude asjade üle naeravad isegi tõsised inimesed! Kui mõtlete, siis mõistate, et teid usutakse vaid siis kui ütlete, mida tunnete!

Mul on veel sadu pilte, mida siia panna. Aga...ma panen nad järgmisse teemasse...

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar