Blogiarhiiv

laupäev, 30. oktoober 2021

Juuni 2016 - Lasnamäe paepealsel, Elroni asendusbuss lasi jalga enne reisijaid, Ülemiste RIMI talunurgake.

 


laupäev, 4. juuni 2016

Paepealsel on ilus!

















































































































************************************************************



kolmapäev, 15. juuni 2016

Tänu Elronile saab Tartus kolada.



Sõidan harva, aga seda võimsam elamus! Näha ja tunda Elroni ämbrit, lausa kuulda! Kuidas asendusbuss läheb mõni minut enne rongi ära. Sellist asja ei saa juhtuda kaks aastat järjest, siis tuleb kahtlustada juba käsku! Kes andis käsu mängida lolli?















Tallinn-Tartu-Riia?



*********************************************************



neljapäev, 16. juuni 2016

Ülemiste Rimi talunurgake.



Et vaadata üle pika aja, kuidas on edenenud talukauba nurgake, väga tänuväärt asi, Ülemiste Keskuses, siis sinna täna linna peal kolades suuna võtsingi. Eks selle talukaubaga olegi nii, et mõnedki asjad on meie, Euroopas maksejõuliselt tagant kuuenda jaoks, ülejõukäivad. Kuid tasapisi muidugi ostaks midagi head. Kasvõi iseenda premeerimiseks? Sellega on aga parajalt probleeme!


https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1714609872135926&id=1622403628023218
Mõnigi püüab alustada ekspordiga Soome. Kahetine asi! Ma pole asjatundja, kuid küsimusi tekib küll. "Ehtne Talutoit" lehel oli selline postitus. Miks on nii mõnedki talukaubad ikka vägagi kallid? Mõistan, et väikeses koguses saab toota ilma väga kalli tehnikata, kuid äraelamiseks peab ju piisavalt teenima? Kui müüd vähe, siis peab olema suurem juurdehindlus. Kui on suurem juurdehindlus, pole piisavalt ostjaid. Seega pead suunama ennast kaugematele turgudele? Samas, kas seesama Tõrvaaugu Talu omab suuri müügivõimalusi?


http://www.torvaaugumahetalu.eu/index.php/et/edasimuujad-est
Tundub, et omab! Kui ma aga hakkaks otsima infot kõikidest neist müügikohtadest, siis kuluks vist terve päev. Kohti nagu on, aga.....kui lähen talupoodidesse, siis sageli on nende valikud ikkagi kesisevõitu. Miks küll? kas sellepärast, et hinnad on nii kõrged? Ja kas hinnad on nii kõrged, et juurdehindlused on suured? Juurdehindlused oleks ju ehk väiksemad, kui valik oleks suurem? Aga seda vaid juhul, kui oleks ..... piisavalt ostujõulist klientuuri!? Nokk kinni, saba lahti?
Paljud müüvad vaid laatadel, samas on aga kuulda, et ka laatade kohatasud onväga ja väga kõrged. Kui minna näiteks Vanamõisa laadale, siis tekib ikka küsimus, miks on seal sissepääsu pilet. Kas selleks, et maksta kinni piletisüsteemi ja aedade ja turvameeste kulud? (Mõistan, et sinna kuulub ka esinejate tasustamine jm, aga ikkagi....). Kas seda piletisüsteemi ikka on vaja? Või on vaja seda kõike selleks, et laada korraldaja saaks ühekordse toimetamise eest tasu terveks aastaks?
Kui ma aga tahaks minna Lindora laadale, siis oleks seegi sõit juba ülikõva kulu minu jaoks! Seda enam, et paljudesse kohtadesse ei saa ühistranspordiga, mugavalt, kiirelt ja koos majutusega. Või siis erirongiga. Tellimusbusside võimalus muidugi on...




Läksingi siis Ülemistele!


Talukauba nurk ei olegi nii väike ja ka valikut on mingil määral. Kuid kindlasti mitte piisavalt! Eelkõige on mul hea meel, et see nurk on püsma jäänud. Ja tasapisi ehk ka muutub aina paremaks.









Millegipärast on sageli just tatratooted ülikallid! Võiks ju isegi osta, sest mis see 4.49 ükskord siis nii väga on!? Kui aga mõtled, et kilo hind ulatub tublisti üle 100 EURO, siis.....
Eriti muidugi siis, kui peres lapsi rohkem ja tahaks neile ehk võimaldada veidi tervislikumat magusat!? Maitsmata need minu poolt siiski jäid, sest mis liiast, see liiast! Ja karta on, et selliseid tooteid vist tehaksegi näpuotsatäis, kuna ostavad neid vaid tõelised fanaatikud. Muide, seda oli märgata ka Juustukuningates, kus olid mingid tatrapallid müügil. Nii vähe kui ma tööl olin, minul ei õnnestunud neist ühtegi müüa.




Metsamesi on mahedikurullidest ligi 5 KORDA soodsam! Kui, siis eelistan seda, pole kahtlustki! Aga magusavalikut Ülemistel muidugi on.






Praegu aga kahetsen, et vanu häid piimakomme ei ostnud! Eks siis teine kord.
Marjakrõpse, mis allpool näha, on aga müügil paljudes kohtades ning tundub, et neid saadab edu. Küllap ka välisturistide seas. Seda enam aga on meil vaja teeäärseid müügivõimalusi, et ehk terve Eesti peaks olema kaetud talupoodide jm-ga. Paraku jääb mulle mulje, et väga vaevaliselt edeneb meil see koostöö asi. eestlane, oma põlveotsas (teeotsas?) nokitseja? Miks? Miks ometi?
Rõuges oli ka näha käsitöö- ja talukauba poodi. Sealgi oli valikut, kuid kaugelt mitte sellist, mida võinuks olla. Muidugi on Rõuge vaid eelkõige turistide pärusmaa. Aga suured maanteed?


Mõtisklemiseks üks pilt parklast Tartu maanteelt.
Koostöö? Riigipoolne toetus väikeettevõtete jaoks kumab siit läbi?













Toortatra halvaa aga üpriski taskukohase hinnaga. Kõige selle juures muidugi kehtib see siis, kui ei plaani väga paljusid asju osta....
Aga eks proovida tahaks küll!










Vinnukas ja eks ka marjarullid, -krõpsud jm tähendavad muidugi seda, et nende saamiseks on kasutatud lõppkaalust kordi suuremat kogust toorainet.








Väike valik on ka leibadest. Kuid saiadest on valikus kahjuks vaid üks. Uskumatu! Seda ajal,. kui Leibur jt suurfirmad pakuvad ainult ersatsi. Tõsi, vaesel ajal kasutati aganaid, nemad kasutavad aga lisaks veele ja õhule isegi jahu! Minu jaoks on see täiesti müstiline, et suurfirmad põhjendavad seda sellega, et piima, või vm lisamine muudaks saia KONDIITRITOOTEKS!? Mis see siis muidu on? Saepurulaadne toode? Tahaks väga loota, et meil tekib veel KONDIITREID, kes hakkavad ka SAIA pakkuma!?




Maasika ja üldse erinevad teed on muidugi head! Tasapisi võiks mingi osa neist levida ka söögikohtadesse?








Praegu mõtlen, et seenehoidised ma küll ei näinud!? Ah ei, oli ikka küll, tükeldatud riisikad ja midagi veel. Tore! Sest kui ikka midagi seentest teha, siis ikka PÄRIS seentest!




Jahude jm-ga tundume küll mäel olevat. Paraku, mina pole kokk ja ma ei oska kommenteerida, kuidas need toted tunduvad.
KAS TEIL ON KOGEMUSI? KOMMENTEERITE EHK?






Hm, ma pole mingi kamafänn, aga ometi, tundub ahvatlev!?












Ivan-tshai astelpajuga on igatahes väga hea!








Külmutatud marjad paistid igatahes väga ilusad ja eks kase- või vahtramahlgi oleks huvitav proovida. Igatahes on kiiduväärt, et lõpuks on meil kasemahlaga tegelema hakatud.








Sink on proovimisootel, aga suitsuangersäga on hea!!! Tõsiselt!




Üllatavalt vähe oli aga lihatooteid. Suitsuvorste pakutakse ju laatadel tonnide viisi, kuidas siis siin vaid üks? Ja maheviinereid oleks küll proovinud, kuid nende hind võttis jalust nõrgaks, ma ei usu, et sealt saadavad kalorid piisavad oleks jalulesaamiseks.....












Piimatoodete valikut meil on nii siin kui seal. Ja tahaks küll, et inimesed jõuaks naturaalse juurde tagasi, ehk on väikestviisi suundumus selle poole?
















Näe, ongi seened!








Saaremaa kadakas ja sellised kastmed on juba oma headust tõestanud. Isegi mina tean seda, et kotlettide või muu puhul annab kadakasiirup hea maitse.













Ja kel kalja isu, siis võib ju Tannheiserit või Coqi oma võtta, aga võib ka siia nurka kolida. Tegelikult, Rimi, miks on talunurk kõige kaugemas nurgas? Ahjaa, te ju ei toeta väga eestimaist.....








Üks 6, teine ligi 30 eurot kilo! Vapustav vahe!







Eesti maasikas läheb tasapisi odavamaks.




Aga asukoht on väga oluline! Ja loodan, et Balti jaama turg, mis täna nurgakivi sai, kujuneb Eesti toidu mekaks!!!

Posted by Neeme Sihv at 08:24



2 kommentaari:


pirtsu16. juuni 2016 12:08

Sellie mahetoidukene on hea ning tervislik, maitsev kuid nôustun et vahest kallis ikkagi!! Perele tahaks loomulikult alati paremat toidulauale, kuid pidevalt ostes miinimumpalga juures oleksin omadega miinustes nädalaga.
Isuäratavad tooted seal tôepoolest, nagu sadama turulgi. Tore et meil on veel inimesi kes hoolivad kodumaise toidu säilimajäämise nimel vôitlema. Ise eelistan samuti tihti kodumaist.
Päikest ☺

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar