Blogiarhiiv

reede, 29. oktoober 2021

RE Läänemaal halvim valik, pilte Läänemaalt ja jootraha majandusminister Palole. Jaan 2015.

 

Tuesday, January 13, 2015

Reformierakond halvim valik.


Miks on RE minu jaoks halvim valik? Asjadel pole kunagi üks ja ainuke põhjus. Võib olla on Ojuland või Iseseisvuspartei veel halvimad, ma ei tea. Sest neid ei mõista ma üldse. Ja RE-s on ju kindlasti palju toredaid ja asjalikke inimesi. Kuidas nad üldse sinna eksisid?
Püüdsin vanasti ennast poliitikast distantseerida ja tegeleda sisuliste asjadega. Ehk oli see vale ja ükskord peame oma positsiooni määrama? Mida varem, seda parem? Sest tegelikult ei ole poliitikat inimesteta ja see mõjutab ju kõige otsesemalt meie elu?

Esimene kõige ebameeldivam emotsioon oli seotud populismiga. Ansip, kes ei oska tunnistada oma vigu, pärandab sama probleemi edasi Rõivasele. Mis oli tulumaksu alandamise eesmärk? Populism ja rikkamate soosimine. Ettevõtjakeskne lähenemine. Võitsid sellest vaid rikkamad, vaesematele ei toonud see aga kaasa muud kui turvatunde vähenemise ja pettumise oma riigis. Läks ju tulumaks suures osas operatiivteenistuste ja kohaliku elu heaks. Palju siis oli sellest alandamisest KASU!? See väike rahaline kasu inimesele on erilise mõjuta. Ühiskonna jaoks aga tähendab see vajalikele asjadele suurte rahade kadumist. Ja edasi, siis päästeametnike töökaotust jne. Tagajärjed on nüüd selgelt näha. Ja sellest polegi mõtet siin pikalt heietada. Tegu oli vale, sest riigi eluspüsimiseks on maksud vajalikud, eriti väikeses ja vananeva elanikkonnaga riigis, seda peaks iga poliitik tunnetama.
Edasi tuli TLS, millega järjekordselt süvendati töötajate orjastamist. Veel paljud asjad, sh ka kooseluseadus, riigikogulaste puutumatuks tunnistamine, puuetega inimeste kõrvaletõrjumine. Ja loomulikult ka võltsi kuvandi tekitamine paljudes asjades. Väidetav kodanikuühenduste kaasamine on ju vaid sõnakõlks. Valdo Randpere arvamus, et tööandjad jooksevad tormi kollektiivlepingute sõlmimiseks, osutus blufiks. Kalev Kallemets, selle asemel, et kutsuda asjatundjaid nõupidamisele, räägib rumalusi Haapsalu raudtee kohta. Kalev Palling toetab RB hukatuslikku läbisurumist, tundes ARB puhul huvi vaid erilehe rahastajate vastu. Rahvast selgelt ja KINDLALT MÖÖDA - see on RE lipukiri.
Ja muidugi teerullipoliitika kõige NEILE vajaliku läbisurumiseks. Siim Kallas, VB fond jm on juba "lisaboonus".
Ning ähvardav tulevik ongi veel hirmutavam. Vaksali juures lugesin plakatilt "rahva arvu kasvust"! Nii vähe sellest räägitakse, kuid plaan on kohutav. Lasta vabalt 5 aasta jooksul lahkuda 44 000 eestlasel, et asemele tuua 49 000 immigranti!? Kas Teie, valijad ikka mõtlete sellele? Mida see meile toob? Jõudmise viie rikkama hulka? Ärimeestele see on kindlasti meele järgi...
Muidugi on väga halb ka see, et IRL kõrvale lükati ja valiti selgrootud sotsid partneriks. See võimendas kõige halva mõju veelgi.

Ja nagu näha, võetakse Riigikogu viimasel istungjärgul veel viimast. Muudetakse planeerimisseadust nii, et omavalitsused ei saaks oma sõna sekka öelda riigi raha raiskamise vastu. Kaotatakse jäljed sellest, mida Riigikogus öeldud, et tulevased põlved ei teaks, kes mida ütles ja kes  Eesti hukatusse saatis. Jne jne.

Ja ikka leidub meil neid, kes arvavad, et RE on meid edasiviiv jõud? Ei, ei ja veel kord ei!


Kas valida need, kes nina all või kiigata kaugemale?



Taavi Rõivas tegi veel ühe apsu, millest lähtub, et tegemist on õppimisvõimetu pundiga. Kas selline buss hakkab sõidutama Haapsalu ja Läänemaa inimesi?





Natuke tunnen reformierakondlastest lähemalt just Haapsalu inimesi. Keegi neist täiesti vastuvõetamatu, sest "võitlemine" on bluff. Samas mõnedki on väga toredad inimesed. See, et peakorterile ei suudeta elementaarseid asju selgeks teha, näitabki, et peakorterit (ääre)maa ja rahvas ei huvita. Nii on kahju, et asjalikud inimesed muutuvad vaid etturiteks suures mängus. Ning nemad polegi ehk milleski süüdi. Soovivad vaid parimat, aga toetuseta sellist asja tulla ei saa. 




Tore oli kohtuda ikkagi. Mis sest, et madal ja must lagi on meie toal....





Et rongi tulekuks siin lootust ei antud, läksin bussile. Palju pisemasse, kui see kollane kohvik-buss, mis parkinud kohta, kus bussid parkida ei tohi.


Põhiline on, et maa ja rahvas oleks südamele olulised! Seda ei saa tõestada vastupidiselt  ka suure bussiga enesereklaamimisega.


Tuleb meelde ka üks repliik. "ülejooksmine"! Seda ei peeta heaks tooniks, aga ehk on väärtuste nimel selline asi lubatud? Ehk peakski paljud poliitikud vaatama enda ümber ja mõtlema, kus nad on rahvale kõige vajalikumad!? Head poliitikud, ma pean silmas!
ON AEG teha põhjapanevad otsused tuleviku nimel. Kus peamine ei ole müütiline viie rikkama hulka jõudmine, vaid oma rahva ja riigi säilumine!

************************************

22. jaan.

Riigikogu viimane istungjärk paraku vaid tõestab kõike seda. See, mida pole jõutud veel teerulli ette ajujahiga ajada,püütakse nüüd tasa teha.
*tuletõrjujate palgatingimuste halvendamine (kollektiivlepingute nullimine)
* stenogrammide hävitamine/salastamine
* tasuta koolilõunad osutus blufiks
* soov piirid "lukku panna" ehk siis vene poolele järeleandmised ilma läbirääkimisteta.
* erivajadustega õpilaste rahade kärpimine.
*planeerimisseaduse muutmine
* abordiõigus
* apteegiseaduse muutmine

Kui vaid jõuaks rohkem teha läbimõtlematuid asju? Kodanikuühiskond on nagunii nullitud!

********************************************************************************

Tuesday, January 13, 2015

Vaheklipid Läänemaalt.







































































*********************************************************************

Friday, January 16, 2015

Jootraha majandusministrile pole keelatud!


Oli väga tore teada, et majandusminister proovib enne valimisi ka teisi ameteid. Ei tea ju kunagi, kuidas valimised lähevad, seega peab ka tulevikku vaatama. Nii otsustasingi minna ja kaeda, kuidas ministril töö teenindajana välja tuleb. 


Väga hästi tuli välja! Esiteks, minister ei jäänud tööle hiljaks! Hommikupudru kohta jäi küll küsimata, kas moosiga või võiga, aga see ka mõistetav. Vigu teevad ju ka kauaaegsed töötajad vahel, eksimine ongi inimlik! Ja ega siis sellepärast ma võist ilma jäänud, moosimistki polnud vaja. "Lyoni" tase tundub üldse piisavalt hea olevat!




Kõige rohkem mulle meeldis rahulik tegutsemine, ei mingit paanikat! Kuulsin küll, et tegelikult teenindajakogemused olemas ka varasemast ajast, mõnevõrra siis ju kergem. Hästi hea õhkkonna tekitab selline teenindaja kindlasti




Usun, et "õpilase" eksamiga sai majandusminister hakkama. Sellest, kas töö raske, muidugi tegelikkuses ühe tunni katsetamise jooksul aimu ei saa. Mingit aimu aga siiski. Kuidas palgaga on, selle kohta mul aimu pole. Võib ju püstitada küll küsimuse, et kas nende töötundide eest sai ministri või teenindaja palka? Kuupalga puhul läheks muidugi raskeks ära elada ja endast tööl parimat anda. Aga mis sii ikka. Kuna olin esimene, kellele pidi minister ka arve tooma, siis olin loodetavasti ka esimene, kes jootraha jättis!


Kuulsin, kuis minister mainis telefonis, et kui töö juures peaks nii palju intervjuusid andma, siis selline töötaja tuleks küll lahti lasta. Mulle see huumoriga asja võtmine isegi meeldis.








Kurja hunti selle tunni jooksul igatahes ei tulnud. Ja Punamütsikese roll võib täiesti vabalt järgmine "ümberkehastumine" olla! Saab kahtlemata ka selles osas hakkama!


P. S. Nagu ütlesin, mine tea, mis valimised toovad. Kui vaja, klassifitseerin tulevikus selle jootraha ümber ametlikuks toetuseks, raudtee tuleku eest! Ikka ju toetatakse erakondi! Aga ka selle toetuse peab ära teenima. Eks näis, kas raudtee mõne sotsi "eralõbu", või annab erakond ka ametlikult lubaduse asi kiiresti ära teha. Siiani ma seda lubadust kuulnud pole.



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar