Blogiarhiiv

neljapäev, 28. oktoober 2021

Liiprisaade, pööre Rohukülla, natuke ilu ja Sadama turg. Veebr 2014.

 

Monday, February 10, 2014

Mida teha talvel Haapsalus?

Suund Haapsalule, sest puhkusest ära ei ütle ja Rene soovil tuleb ka ära teha uus saade.



Paraku peab aga Laagris väljuma, et istuda ümber bussile.



Mitte kuidagi ei saa öelda, et Haapsalus pole Inimesi! Muide, just äsja olid mingid IRL-i sisevalimised ja üllatus-üllatus, just Juhan-poiss rääkis, pilgus uhkus, et just NEMAD teevad kõike inimeste hüvanguks! Sõnad versus teod?




Esimest korda einestamas Kultuurikeskuse kohvikus. Valik minimaalne, samas maitsev (nagu üks lõunaline ütles - pole aastaid nii head kapsasuppi saanud!) ja soodsa hinnaga.






UUS! Haapsalu Pitsikeskus!







Natuke kurvastav, et tõenäoliselt siin tänavu kohvikut ei avata, küll aga sai sel päeval nautida head kontserti...



Väga maitsev tee Raamatukohvikus.



Kes milleks kuhugi puhkama sõidab ja mida naudib. Minu jaoks on promenaadil jalutamine näiteks väga eriline puhkus, olgu ilm milline tahes, rääkimata aastaajast. üks Haapsalu  ilusamaid ja nauditavamaid kohti. Ehk me kõik ei oskagi tahta sellist rahu ja vaikust? Aga ega enne teada saa, kui ei proovi...




Haapsalu-Noarootsi jäätee. Meri talvel pakub erinevaid võimalusi. Olgu siis kelgutamine, kalapüük või mis iganes. Ka jalgrattavõistlused ja  - matkad. Kahjuks mõjutab paljutki ilm. Noo ju ära jäänud tänavu Vormsi rattamatk, Kolkja Kelk jm. Aga ikkagi!







Toetame seda poodi!



Väike Viik. Mõte! Kui planeeritakse Viiki muuta kvaliteetseks supluskohaks, siis kindlasti poleks paha ka hulganisti sarnaseid "supelmajakesi"!? Koos lauakestega ja ei tea millega veel.



Mõned kohvikud talvel ei tööta. Aga loodan, et iga aastaga jääb selliseid vähemaks.

Ei maksa mõelda, et abi on kaugel! Vana apteek täiesti töötab ja juba sellepärast jätke see meelde, et selliseid tuleb toetada!


Enne kontserti hea aega parajaks teha. Võtsin tee ja krõmpsud seakõrvad. Ei osanud ettegi kujutada, et need võivad nii maitsvad olla. Igatahes soovitan!


Müügil ka uued kodumaised taimeteed. Üheksavägise tee joomine minu jaoks esmakordne. Tõsiselt hea.

Epp Maria Gallery. Margus Kappeli klaverikontsert. Äärmiselt nauditav, hea õhkkond ja lahke pererahvas.








Maiustustest, sh käsitööst, siin puudu ei ole...

Kuidas aga saada Haapsallu? Selle nimel peab tegutsema. Otsima ja leidma, võitlema ja mitte alla anda!


Rene eestvedamisel toimus esimene kohtumine linnapea Urmas Sukelsega.
 

Seejärel aga mõtisklesime koos Aita Mölderiga ning meenutasime olnut. Haapsalus ON mitte AINULT  HEA, vaid on ka neid, kes soovivad, et oleks VÄGA HEA!

 Ja targad inimesed on ammu mõistnud, et üks oluline viga vajab parandamist...



Raudtee trassi planeering üks olulisi asju, kus rolli mängib iga pisiasi. Seepärast ei peaks see kohtumine Merle Mäesaluga teps mitte viimaseks jääma.
Üks teema, mis vajab põhjalikku arutelu, on Haapsalu jaama tehniline lahendus, et ehk - kuidas jõuda veelgi kaugemale, Rohukülla, Hiiumaale ja Vormsile.





Talumehe kõrtsis, veiseliha üdikondiga.



Spordihoone ujula. Paar sauna, bassein suurtele ja väikestele, tilluke mullivann, liuglemistoru, kohvik.
2 tundi - 5 eurot.
Majutus siinsamas hostelis 16 eurot, mitmekesi soodustused.


Too post on huligaanide poolt vist "ära keeratud". Näitab siiani vale suunda!










Müüriääre kohvik laienenud, aga endises headuses....


...ja suveterass ootel...


Eks hinnad tulegi mitte ainult nõudlusest-pakkumisest, vaid vajalik on ka olelusvõitluses ellu jääda. Ka kohvik Dietrich ei ole just odavate killast, samas saad olla kindel, et pakkumised on head! Nii et suurim "süüdlane" siin ehk riigi majandus ja inimeste ostuvõime, õigemini selle viletsus.. Ning seda kahjuks ülevalpool küll ei mõisteta ja nii muutuvadki inimesed aina enam pettunuks, muserdatuks, väsinuks, tülpinuks...
Nii et parim ravi on üks puhkus ja selle hulka kuuluvad ka ... kohvikud! Nii et ikka jõuame elementaarsete puhkamisvõimalusteni...
Aga teadmiseks, ka kallimates kohtades võivad olla soodsad ja maitsvad päevapakkumised.



Restoran, Blu Holm...

...aurutatud haug maeiteamiserinevate lisanditega (homaarikaste oli küll)....

...ja Koit Toome ning Jorma Puusaag. 



Aga põhjuse Haapsallu
 minna leiab alati....



Inimesed ei oota ju ainult bussi...




2 comments:

  1. Väga ilusad pildid, suht huvitavaid üritusi toimub Haapsalus ma vaatan.
    See tähendab seda et peaks ise ka külastama seda kanti? Maagiline koht kus ilusad inimesed veedavad ka talvel aega seltskondlikult

    Reply
  2. Just nii ongi, Pirtsu! Pakid pane vööri ja usu mind, sa ei kahetse!

     

    *********************************************************************

     

    Tuesday, February 11, 2014

    Midagi ilusat!

    Oeh, seda karmi maailma küll ümberringi, tahaks midagi ilusat! Ajalehti sirvides raske miskit leida! Otsin ehk ühe pildigi?

















     

    ******************************************************************* 


    Wednesday, February 12, 2014

    Kappasin Sadama turule.

    Kuigi liikumine pole hetkel mu tugevaim külg, siis tundes, et asjad liiguvad paremuse poole, otsustasin rattaga ühe väikse sõidu teha. Ja miks mitte ühendada kasulik....kasulikuga?
    Lugesin just rattaga jm liikumisest grupis FB "Linnad ja Liikuvus" ja pean mainima, et meie oleme tõesti arengumaa! Õigemini arengukavademaa! Küll on viimastel aastatel kulutatud raha arengukavadele, aga teel Sadama turule on minu jaoks vähemalt kolm ÜLOHTLIKKU kohta. Esimene siis Linnahalli trammipeatuse (või mis nimega see on) lähedal, kus keset kõnniteed on ületuskohale pandud valgustuspost! No püha niuks! Ja see ongi seal, sõida või pilbasteks ennast!

    Järgmine koht on otse kaugustes näha. Tegemist ristmikuga trammitee naabruses, kus AEG-AJALT põlevad rohelisega kõik suunad jalakäijatele. Kuid mitte kogu aeg. Ja see tekitab vägagi ohtliku olukorra. Sest kui oled harjunud, et suuremas osas on kogu ristmik sinu päralt ning võid lõigata....siis võib see lõppeda hapumalt kui hapukurk!


    HHapukurki oli turul ka. Ja et mitte mitu korda mitte viriseda, siis ütlen, et üldiselt on hinnad ikka kõrged, mõeldud heapalgalistele soomlastele. Kui siin töötav müüja saab alla 500 euro, siis Soomes töötav üle 2000. Nii et tegelikult pole hinnad kõrged, vaid ostuvõime ikkagi häbematult madal!. Ometi, kui võimalust, võib ju lubada endale midagi head!? 
    Samas, olge tähelepanelikud. Mitmete nõude-pottide-pannide puhul võib samaväärne toode maksta mujal kaks korda vähem. Vähemalt selline mulje mõnelegi ostjale jäänud...
     

    Õunu seekord ei ostnud, kuigi ilusad ja ausalt öeldes oli ka hind vägagi normaalne. Mõeldes pea kaks korda kõrgamale hinnale suvel meie turgudel...



    Kui osta ei saa, sööge silmadega. Nagu minagi natuke...


    Kuid siin mul vedas! Tegemist siiski mitte kilo- vaid tükihinnaga!. Aga sellestki 50% alla on asi, mida kasutamata ei tohi jätta!



    Õite magus....

     




    Palju ka erinevaid saunatarbeid, põnevatest keraamilistest termomeetritest pirtsmee ja aroomiõlideni.




    Mõisakeraamika siis. Sama muide, mida kasutab Haapsalus Talumehe Kõrts. Hinnad all 50%. Tasub kingitustele mõelda! Ja erinevaid võimalusi seal küllaga. Ikka ju sooviks midagi eestimaist!?




    Suvenirs!



    Kalatoodete puhul nii tuntuid kui vähem tuntuid tegijaid.


    Väga mitmeid variante shokolaade, taas mõnusad kingitused. Olemas ka Kõlleste hea toodang!

    Pilt tagasiteelt. Autod peatuvad, tuli roheliseks ei lähe. Vajutad nupp isegi enne, ikka saad lubava tule alles teise korraga. Koht veel eriline sellepärast, et liigub väga palju rattureid. Küllap on linnaametnike jaoks normaalne, et rattur PEAB seisma isegi siis kui autod seisavad! Kaua see veel kestab, ei tea. Juba ammu peaks linnavõim sellest teadlik olema. Aga küllap põhjus sama, mis ikka - a meil pohhui....



    2 comments:

    1. No hinnad töesti ilusad, samas kujutan ette et tootedki puhtamad ja ülimaitsvad! Kohalik käsitöö sokolaadid jne jumala isuäratavad tundusid et tuleb kohe ostma minna kui mahti saab!

      Reply
    2. Õigus, Pirtsu!

      Kindlasti osta midagi head!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar