Blogiarhiiv

esmaspäev, 25. oktoober 2021

10225 aastat tagasi tulime... Haapsalu rongi ootamas. Sept 2013.

 

Thursday, September 26, 2013

10225 aastat tagasi tulime...

...ja selle kuu 22. päeval kohtusime Haapsalu Raudteejaamas. 18 aastat reisirongita! Millal tühjeneb Eestimaa taas?

Õnneks on neid, kes hoolivad. Ja kuigi tegelikkuses äärmiselt kurb, et jaama ei tulnud tuhandeid reisijaid! Jah, ilm oli vilets ja eks lootuski kipub inimestel vähenema. Neil, kelle esivanemad siia tulid siis üle 10 000 aasta tagasi. Ometi!?
Aga lohutagem end sellega, et teie eest seistakse.



 
Piletid esimesele rongile saadaval. Sihitult ekslev valitsus ei mõista, kellega neil tegu!




 
Hinges oli ikka selline tunne, mida seletada ei oska! Lihtsalt hea koos olla, millest tuhanded tulematajäänud ilma jäid. Kahjuks. Ühtehoidmine ON oluline!








 
Ja Haapsalu ilu üle pole midagi vaielda. Tõsi küll, väidetakse ju, et Haapsalus on hea! Ja ongi. Kuid sügise algus tegi kurvemaks. Sest pühapäeva õhtul veel sööma jõuda... Kahjuks see omaette kunsttükk. Aga mõistetav, sest ega ilma klientideta ei saagi kohvikut lahti hoida!
 
Siinkohal ongi naljakas mõelda, et rahandusministri arvates kuluks palga kahekordistumisel raha välismaale ja ei tea mida veel. Tühjagi! Igal inimesel jääb kõvasti puudu esmavajaduste rahuldamiseks. Kas selle hulka just restoraniskäik kuulub, aga miks ka mitte. Sest seegi on ju kultuurne ajaveetmine, rääkimata emotsioonist, mida see annab, et tööle puhanuna minna. Et riigile ikka endiselt tulu teenida ja võimaldada elu vanematele ning lastele. Elamisväärset. Kasvõi natukenegi...





 
Kuid tänutäheks püsivuse eest oli imemaitsev praad!



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar