Blogiarhiiv

neljapäev, 2. juuni 2011

PUHKUS ELU ALLIKATEL - VÄRSKA

Värska. Küsimata jäigi, kuidas järve nimetatakse. Et aga kõrval Hirvemäe puhkekeskus, nimetasin selle siis Hirvejärveks.

Hirvemäe puhkekeskus. Ööbimiskohaks valisin kämpingu, see normaalse hinnaga. Kuigi ma ei küsinud, usun, et ka tubadel ka norm hinnad. Kena koht. Olemas kohvik. Ööbimine + hommikusöök 15 eurot.
Kena nurgake miljonivaatega. Kuigi ise istusin rohkem järve kaldal kus avaram vaade. Varem polnudki näinud mustviirest, keda sel järvel mitu paari.
Miskid näidised looduslikest värvidest ehitustöödel. Paberi järgi oli näha, et sel teemal tehtud koolitusi. Ilusad ju?

Värska sanatooriumi Veeparadiis. Kodunt tulema hakates vaatsin ka, et võtaks kaasa lühikesed püksid. Ei osanud arvata, et niii palavaks läheb. Õnneks saingi siit osta mingid bokserid ja sanatooriumikirjadega t-särgi.
Veekeskuse ees ka istumiskoht. Muidugi, sest söögikoht olemas. Ostsin prae ja pannkoogi ja Värska mahe piparmündimaitselise. Mida tavaliselt ei leia. Poodide lolli kaubavalikupoliitika tõttu. Tegelikult võiks kirrongide puhvetiteski olla just ehtne kodumaine vesi. Värska vee valik piisavalt suur ja eriline. Rääkimata Kõlleste kommimeistrite shokolaadidest. Ostsin kadakamarjadega ja ka mustapiprashokolaadi. Kuigi hinnad võivad tunduda krõbedavõitu (1,5 - üle 4euro), siis tegemist siiski erilise asjaga. Eriti õietolmu- ja taruvaigutahvlid. Igati hinda väärt!
Sanatoorium - see on baar, naised, muusika Praegu on ülesanne nr 1 - leida paat! Vooh!
Aga paate mitu! Vanasti oli ka sisejärvel laevuke liikunud. Võiks ka praegu?
Kultuurimaja. Siin ootas õhtul ees superüllatus!
Üllatav lahendus. Ukse kõrval lihtne (2 kohta)lahendus kuulutamiseks. Kusjuures üldse ei häirinud, pigem geniaalne ja isegi stiilne lahendus.
Pole iidamast ajast käinud millelgi sellisel! Aga kuigi seekord suviste ilmade tõttu rahvast vähe, eiseganud see kuidagi nautimast. Teise kuulutuse järgi tekib tunne, et tule või veel! Veelkord tõestus, et on vaja rohkem (kiir)ronge ja ümberistumisi bussidele, et kaugemaltki mõnusam tulla. Ja kui piletihinnas oleks lisaks soodsam majutusvõimalus... Ja rongis-bussis perepilet 5o % soodustusega... Tantsuklubi külastus muidugi tasuta.

Võrratu! Sain teada, et ka kohapeal oli tehtud pillikursusi. Ja nauditav oli kuulata karmoshkamängu. Tõsiselt. See siis vist soojendusbänd!
Ja siin siis neiud-mehed Pihkvast. Samuti elamus omaette. Koos lugudega seotud mängud, kaasa tõmmati ka pealtvaatajad. Head lood ja head hääled. Lahedad inimesed.
Muusikat ja harjutamist jagus ka õue.
Oi kuidas oleks tahtnud neid pillimehi (või pillinaisi?) järve äärde nii paganama ilusal õhtul. Mängima hommikuni Kahju, et seda saan vaid ette kujutada...



Päiseloojangu ajaks läksin sillale. Lummav. Kuulda oli hüüpi, ringi lendasid haigrud ja nägin ka loorkulli.
Ja sealt ta tuli! Kopra jälg vees...

Muidugi oli hämar, nii ei saanud ma koberit hästi pildile, külla ga kunstilisi pilte sellisest hetkest. Ja polnud see hetk ainuke.
Tsäimaja. Söögid head, kuigi rohkem võiks olla kohapealset erilist toitu!
Et aga avamisajad sassi ajasin ja kõht tühi, siis kõigepealt einestasin. Selle ajaga pandi muuseum kinni. Aga pole hullu, kena oli ikkagi.

Linnuke oksal nokatäit ootamas. Ööbimisel kämpingus kontsert jätkus. Ühelt poolt kuulda hüüpi huikamas, majakese kõrval laksutas ööbik ja vahel läks käima väga võimas konnakontsert.... Pilet esireas...
Järve ääres ka parvsaun. Ilus ja tõeliselt hea koht puhkamiseks.
Parvel. Mõnus kastikene jookide külmas hoidmiseks.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar