Blogiarhiiv

neljapäev, 9. juuni 2011

POLIITIKUD JA SUVEPÄEVAD

Sattusin juhuslikult huvitavale leheküljele ja otsustasin rohkem otsida.

http://www.reform.ee/et/reformierakond/Pressiruum/Uritused/uudis/4462

http://noored.irl.ee/meist/sundmused/icalrepeat.detail/2011/08/13/102/16%7C17%7C29%7C30%7C32%7C33%7C31/ZTNhYjk4ZGMxZDMzOGJmMDgyYjU0MTYwYmI2YWNkN2E=.html

http://www.irl.ee/et/IRL-i-suvepaevad-2011

http://www.sahinad.ee/eesti-uudised/item/2223-keskerakond-jatab-suvepaevad-sel-aastal-toenaoliselt-pidamata

http://www.sotsdem.ee/suvep-evad/

Tõsiselt tore oleks kui suvepäevad hõlmaks mitte eelkõige kohalolemist, vaid ka kohalejõudmist? Sest väga põnev ju kui osalised püüaks kohale jõuda ühistranspordi ja/või jalgratastega!? Teeks küll sellise üleskutse! Tuhalaanega muidugi probleem selles, et Türi-Viljandi vahel raudtee remont. Teisest küljest, eks muidu matkajadki ole kurvad, et rongiga Viljandini ei saa. Seega jääb alternatiiviks panna rattad bussi? Anda osalistele ülesanne jõuda kohale rataste ja bussidega? Ka bussidega kohalejõudmine võib vajada ümberistumist. Ja kuna suvepäevad üldjuhul nädalavahetusel, mil kohati transport viletsavõitu, siis kasuks seegi! See oleks justkui võistlus reaalsetes oludes! Tulemuseks võivad ju olla ülihead ideed siseturismi, ühistranspordi ja muudel aladel?
Nelijärvele saab rongiga muidugi lausa ukse ette, kuid ehk võiks sõita rongiga näiteks Raasikuni või Tapani? Ja edasi taas ratastega?

Mingilgi moel ei ole see iroonia! Seda enam, et hiljutised matkad värskelt meeles ja tegemist on tõepoolest äraütlemata mõnusa ettevõtmisega. Suvepäevadel võib ju äärmisel juhul kimpsud-kompsud tellitud transpordiga kohale saata, sest muidu võib rattaga ka Tartu vaksali uste vahele kinni jääda tunnelisse minnes. See küll väike norimine, aga pigem heatahtlik.

Ei tohiks unustada, et ühistranspordi kasutamine aitab natukenegi turgutada seda ka rahaliselt. Sajad lisareisijad pole just vähe!?

Kui Keskerakond aga peab vaid piirkondlikke üritusi, siis sellekski kohti piisavalt. Olemas ka RMK metsamajad ja lõkkeplatsid.

RMK lõkkekoht Ilumetsas. Lõkkepuud kohapeal olemas.

Fotod: mina

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar