Blogiarhiiv

kolmapäev, 1. detsember 2021

Uue Maailma festival ning Talu & Deli talupood. Sept 2018 EB3.

 

Laupäev, 1. september 2018

Uue Maailma festival ja Talu&Deli talupood


Õine kõva vihmasadu möödas ja ilm soe, võis ette võtta mõnusa jalutuskäigu. Midagi osta ja nautida lihtsalt olemist! Uue Maailma tänavafestival. Saab ka homme minna!



Rahvast oli palju.


Ütled Jaan Riis, mõtled Looduse Omnibuss!


Paljust heast jutustavad pildid ise. Ja võimalus hommegi minna!

























Kohal ka linnavalitsus ja teemadeks rattaparklad! (Tublid!) Segasin vaid lühidalt ja mainisin, et kui teha üks asi, tuleb mõelda ka juurdekuuluvale. Näiteks avalikele joogiveepunktidele. HÄSTI TÄHISTATUD punktidele! Zuzu mainis, et temagi hiljuti sel teemal kirjutanud, aga googeldades leidsin hoopis, et ta tahab turistimaksu! Samas seismata selle eest, et turistidele Tallinnas tasuline sõit kaoks!?

Joogiveest FB grupis Eestimaa Transport ja Turism

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1430651350414291&set=oa.1965922566995643&type=3&theater&ifg=1






Palju oli ka kõikvõimalikke toidukohti. Kuid suuresti "tänapäevast väljamaalikku". Õnneks sain siiski säina äkist, aga kalasuppigi mitte! Kuid samas kohas oli ka "teise päeva kruubiputru" ja muud head.










Siit sain aga imehead rabarberi limonaadi. 2 korda!


Ja siit siis mainitud äkist. Süüa oli muudki head, aga no ei saa ma ju ühe päevaga kuuks või aastaks ette süüa! Kuid silmadega õgisin vist tonni....









Kuid oli üks ÄÄRETULT KOHUTAV asi! Võiksin siin veelgi krõbedamaid sõnu kasutada! Harjutati muusikaliseks esinemiseks, kuid see ei olnud muusika! See oli kohutav tümakas! Milleks keeratakse niisuguseid basse peale? Kas PUHAST muusikat ei taha rahvas enam kuulata? Kui lähemale läksin, siis mõtlesin, et äkki mõeldakse, et lähen näppu viskama. Oleks visanud küll, aga mädanenud tomateid ei müüdud...
Kas tõesti ei saagi tänapäeval enam kuulata muusikat? Jube mõelda, mida elanikud ja lähimad müüjad ümberringi üle elama pidid!


Peipsi sibul jäi siiski ostmata 5 eurot kilo - no kuulge!?!? See on juba ahnus!




















Kutsuti ka kodututele loomadele appi.




Oeh, no ei jaksa, ei jaksa....




Peab veel mainima, et jalutada oli mõnus, mõne ringiga nägi kõik ära, sest paigutus hea!



Et aga faces nägin Talu&Deli reklaami, otsustasin minna talupoodi, kus ammu polnud käinud.







Kas siin ka joogivee punkt? Mina ei leidnud! Kas ongi puudus lihtsa moraali mõistmisest?
Oma silm olevat ikkagi kuningas – võtan koera ja jalutame läbi põrgupalavuse Harju tänavale, kus peaks olema esimene veevõtupunkt. Natukene otsimist ja lõpuks märkame üsna anonüümset musta toru. Kukume jooma ja selgub, et vesi maitseb tõesti täpselt nagu kraanist.
Järgmine peatus: Viru tänava joogipunkt. Jälle olemas! Peab tunnistama, et kõnnin torust igapäevaselt mööda, aga polnud seda mitte kunagi märganud.

Tööle jõudes uurin kolleegidelt: kas Tallinnas tasuta joogivett ka pakutakse? „Restoranidest ikka saab,“ ütleb üks. Tänaval asuvatest kaevudest pole keegi midagi kuulnud. Loo moraal: kui teed head ja tänuväärset asja, siis anna inimestele ka teada!



Kuid õnneks siin olemas vanad puud ja istuatud uusi. istepingidki olemas. Vast ehk võinuks puude all olla ka hekk, natukenegi müra varjav.





Nostalgiat ja ilusaid hooneid.
Meeldiv muidugi seegi, et siin-seal on õnnestunud puid säilitada ja isegi pargitukkasid.







Vana tuttav pood oli küll natuke pettumus. Talutooted praktiliselt kadunud. Kas praegu müüdava kõrvale siis väikeettevõtjate tooted ei mahtunud?




















Ja siiski ka turult läbi!








Turulkäigu eesmärk oli üks - et õhtu hakul süüa kuninglikust kalast - linaskist - kalasuppi! Jumalate rooga!

 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar