Blogiarhiiv

reede, 3. detsember 2021

Jõgeva - Põltsamaa - Viljandi bussiga? Nali! Nagu ka Pärnu - Lelle rongbuss. Okt 2018

 

Esmaspäev, 1. oktoober 2018

Jõgeva - Põltsamaa - Viljandi? Ei saa!





































































 
 

Teisipäev, 2. oktoober 2018

Mõeldes Pärnu - Lelle rongbussile 2.



Varasemalt kirjutis siin


Et sõiduplaanide kinnitamine lähenemas ja kavandis palju vigu ning  puudub info teiste selle piirkonna bussiliinide allesjäämise kohta, lisasin ühe sõiduplaani variandi.

Seda eeldusel, et uute busside lisamise puhul pole mingi ime, kui teisi liine selles kontekstis üldse ei vaadatud ja/või võidaks mõni buss ka ära võtta! Kuid reaalsuses peaks vaatama suurt pilti. Sedasama, millest paljud sageli räägivadki, aga mõista ei oska!


Näis, mida otsustatakse kohtumistel kohalikega.

Mida aga Pärnu ÜTK plaanib teha Vändra - Pärnu bussidega, mis samadel aegadel sõidavad? Või kas jäävad alles ka lõiguti sõitvad bussid kogu lõigul? Oleks ju mõttekas needki võimalusel üheks liiniks kokku koondada?



Neeme J. Sihv Kommentaarides toodud sõiduplaani variandi puhul on muidugi omad küsimused. Mis saab bussiliinist 368 Pärnu - Rakvere, mis väljub 6.20 ja teeb pea kaks korda rohkem peatusi? Pärnust Rakverre on 2 bussi päevas siitkaudu. Kas oleks võimalik selle parema Kuva rohkem
Halda

tulususe jaoks nihutada väljumine 1,5 tundi hilisemaks, nii et saaks jõuda Türile 9.40 paiku? Istumaks ümber omakorda seal Tallinna rongile ja võttes ehk ka mõned reisijad Viljandi poolt? Ühtlasi saaks ka peatuste arvu vähedada ehk Vändrani ja selle võrra kiiremini sõita? 

Meeldib
 · Vasta · 52 min · Muudetud
Neeme J. Sihv

Neeme J. Sihv Kas 10.45 väljuv buss saaks asendada praegust liini 91 -1 Pärnu - Vändra (-Kaansoo)? Kas Kaansoo suunal on sel kellaajal sõitjaid? Panna käiku uus liin, millele saab ka Pärnust tulevalt ümber istuda ja suunata Kaansoo kaudu Suure-Jaani ja Viljandisse?
Halda

 · Vasta · 21 min
Neeme Sihv

Neeme Sihv Õhtune Pärnust - sama küsimus. Mida teha liiniga 91-3? Vändra (ootab ära 333) - Kaansoo - Olustvere Jaam? Rongile 048? Ja edasi liini 29 Suure-Jaani - Viljandi asemel Viljandisse? Sama liini asemel siis ka tagasi läbi Olustvere Jaam (rongilt 043) Kaamsoo kaudu Vändrani?
Halda

 · Vasta · 8 min · Muudetud
Neeme Sihv

Neeme Sihv Suunaga Pärnusse esimene 333, kas taas juurdeveo buss Kaansoo suunalt Vändrasse? Tundub, et heal juhul saakski vähendada Pärnu - Vändra bussiliinide kilometraazhi sel suunal asju sidudes, kahjustamata Kaansoo suuna inimeste võimalusi. Pigem neid hoopis paremaks muutes?
Halda

 · Vasta · 5 min
Neeme Sihv

Neeme Sihv Lõunane 333, jälle seondub Kaansoo liini ajaga?

Selline on üks variant siis. Lisaks peaks vaatama ka Vändra - Pärnu, Vändra - Eidapere ja Eidapere - Lelle liinide kontekstis. Neil lõikudel erinevad bussid ja osa isegi sobitatud ümberistumisteks, aga mida vähem peale sisse-välja keksima, seda parem! Seega peaks Pärnu ÜTK tegema teistega koostööd ja liine kombineerima!

Selline on siis PÜTL-i sõiduplaani algvariant, mida kohendatakse vastavalt rongidele, kui rongide plaan teada. Ei ole piisav!


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar