Blogiarhiiv

laupäev, 4. detsember 2021

Kärdla. Juuli 2021.

 

Laupäev, 31. juuli 2021

Kärdla.

 

 
Kärdla uuest keskväljakust palju kuulnud, oma silm on aga kuningas!
 
 
Päris vahvalt välja mõeldud, nii ka sellised "mäed"!

 
Ruladega "kolistamine" sellistes kohtades häirib mõnevõrra alati, aga õnneks siin see koht pigem sümboolne, tõukside "algajate" jaoks. Ja lastele see paistis meeldivat.

 
Puude puhul tuleks aga hiidlastel ehk veidi korrektuure teha ja istutada ka mõni laiavõraline, suureks kasvav puu? On ju kuumust meil varsti nagu troopikas!

 
Aga vähemalt on siia puid üksjagu istutatud.

 
Bussi ootekoda on muidugi, käkerdis, väike ja ilmastiku eest kaitset ei paku. Kõigele lisaks ju ka klaas laseb päikesel agipähe kütta! Usun, et just hiidlased oleks võimalised midagi palju ägedamat siia tegema!

 
Pritsumaja kutsub sisse vaatama.


 
Mõnus ka seegi, et kasutataud kohati sellist plaadistamist, mis vihmavett läbi laseb, kuigi ehk on vaja veidi kivide vahele täidet tuua.



 
Kahjuks või õnneks nii palju süüa ei jaksa, aga ahvatlevat on siin küllaga!




 
Turu toimimise nägemiseks pidanuks varem tulema, küll aga polnud seal, kus liikusid, pea üldse näha teeäärseid müügikohti!? Vaid täna tavalised, mureli-kurgiletid ja ei muud!



 
Üldiselt, vaata millises suunas tahes, ilusad vaated! Sõltub ju palju majadest ja siin need korras ning erinevad. Ka puidust rajatised kenad.







 
Vitsakesi on siin palju.



 
Ma ei saa aga sellest aru, miks tihti bussipeatuste siltidel isegi nimesid pole? Kiitma peab aga selle eest, et Keskväljaku ees on sii olemas ka kohanimi Kärdla. See just peatus.ee puhul väga oluline.


 
Ja siingi ilusas kohas head toidud!




 
 
Kiitus kraani eest! Kärdlas on rohkem ka arteesiakeve, aga joogiveekraane peabki olema kõikjal ja palju, Käina, emmaste jt kohad kaasa arvatud. Silmatorkavalt!


 
Huvitav, mis puitu siin kasutati? Kui pole siberi lehis vm kõva puit, tuleb seda ka mõne aasta tagant üle immutada?




 
Ka siin, kõrrepottide ümber, võinuks olla murukivi?







 
 
Üks populaarsemaid söögikohti - Viiger.



 
Muidugi, ega midagi poleks ka pannkookide vastu! Tõsi, jäi vaatamata, mida pakutakse.
 

 
Homme sööma!







 
Mandril sai saaremaiseid mahlu siiski tunduvalt soodsamalt, siisn on hinnad ikka väga kõrged.


 
Mõni vits aga ongi kuivanud, just seal, kus ka istepink. Ehk istuda midagi tihedama võraga?
 
 
Ekskursioonibusse liigub ka siin-seal.



 
Ei tea kas joogivee kraanist "ülevoolavat" vett saaks ka kuidagi kastmiseks kasutada?






 
Üks puudus on sõiduplaanides veel - on väljumisaeg, aga mitte lõpp-punkti saabumise aeg (nt Heltermaa suunal just sealne aeg). Riiklikel pühadel ka vist väga busse "näha" ei taheta!? Oleneb ikka ju pühast?
Muide, Käina suunalt bussiga tulles ei saa ka Kärdla veerel Selverisse (on vist) tööle ega ostlema? Kas pole veidi teistpidi vaja liini korraldada?


 
Hea on, et Tallinnast tulles saab suvel soovi korral isegi Kalanani välja sõita. Kuigi suure bussi vedamine sinna nüüd päris hea lahendus pole.









 
Bussisõitjaid pole? Ma ei juhtunud valevorstidega kokku, oleks neile näidanud. Muidugi, nad ise asja käest ära lasknud ja ise bussidega ju ei sõida!

 
Ennäe, seljakotiränduridki jälle sõitsid.




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar