Blogiarhiiv

reede, 3. detsember 2021

Bussipeatuste ümbernimetamine, Saue vald esirinnas, aga bussiga Viking spaasse ikka ei saa. Okt 2018.

 

Esmaspäev, 8. oktoober 2018

Bussipeatuste ümbernimetamine - Saue vald tegi tee lahti!


Tubli tegu! 
Nüüd jääb vaid oodata, millal jaama läbivate busside liininimetusse tuleb ka kiri Riisipere Jaam!
http://www.peatus.ee/#route_search;4883;A14259


Ja ka Laitse ümbernimetamine õige. Nagu soovitasingi. Sest sealset bussipeatust ei saa kvalifitseerida ühispeatusena omavahelise kauguse tõttu.


 
 

Esmaspäev, 15. oktoober 2018

Pärnu rong - sihtpunkt Viiking Spaa




Nagu saatuse tahtel oli haiguse kallaletulemise ajaks broneeritud puhkamine Viikingus kuigi vaid üheks ööks. Tervise parandamise võimalus aga lubas jääda kaheks ööks. Pole ju paha just sel ajal soolakambris (mitte segi ajada soolaputkaga) istuda jms. Nii seadsingi sammud rongile. Muidugi hommikul vara, sest lõunast rongi enam käigus pole. Ja ongi viimane aeg, sest varsti pole rongi enam üldse!


Et asi oleks keerulisem, siis saatis Elron kohale hoopis asendusbussid. Remondi tõttu Tallinn-Väikse jaamas. Laupäeva varahommikul oli rahvast palju, aga ei tasu arvata, et kõik Pärnu rongile minemas.







Liivalt sai siis edasi sõita rongiga.



Rongisõit on romantika!


Nagu näha, siis teel on kohti, kus toimivad ka ümberistumised bussidele ja bussidelt rongidele. Rõõmustav.







Lelles suitsupaus kuni toimub rongide lahtihaakimine.







Viljandi sõitis eest minema, endiselt ees kiri, mis näitab, et sõidab ka Pärnusse....




Tulevikus saab siis siin ümber istuda Pärnu bussidele 333. Kui tihti, see sõltub muidugi ÜTK-de asjatundjatest. Praegune lahendus näitab, et neid aga justkui pole olemas....



Seni saab aga veel siinseid vaateid nautida.



Koogiste. 


Tootsi.



Pulli.






Pärnu Kaubajaam.







Pärnusse sõitis paarkümmend inimest.






Võinuks minna ka bussile, aga et nii vara spaasse nagunii sisse ei saa ja ilm ilus, saab ka jalutada. Pealegi, pole ju kuskil ka infot, kuidas saab pileti osta ja ega siis taha ka rohkem maksta. Oleme ju võõrad, mitte oodatud külalised....



Kuidas meelitada rohkem inimesi autodest ühistransporti? Kas keerulise ja kalli piletisüsteemiga, nagu Pärnus on?



Aga turist? Välisturist? Kuidas tema infot saab? Heakene küll, et põhjalikku piletiinfot peatustes ei leia, aga nii lihtsa teksti saanuks ju inglise keelde tõlkida?


Bussijaama sõitsin siiski bussiga. Erinevad liinid, erinevad hinnad ja palju segadust.







Varsti ainuke rong, mida Pärnus näeb!


Pärnu aga paljuski korras ja ilus linn!






Aeg puhkamiseks ja ravimiseks muidugi hea. Soojarekordid ja kuldne sügis! Muidugi võinuks ka ette võtta sõidu kuhugi männimetsa, aga nii pikast sõidust siiski loobusin.








Puukoristaja.



Aga kuigi Pärnus palju ilusat (nagu edaspidigi näete), siis minul kodust tunnet ei tekkinud. Jalutada oli siiski mõnus, sest väga palju ka korda tehtud maju, erilisi maju. Neid vaadata mulle meeldib.























Viiking. Üldiselt võis rahule jääda. Palju tõeliselt abivalmis inimesi, enam-vähem rahuldav söök ja spaa ning protseduurid.













Mõnus kujundus, privaatsemad sopid ja suures basseinis soojem vesi vist kui mõnes teises spaas. Tõsi, kuuldavasti oli laste bassein liigagi kuuma veega! Kuid tundus ka, et Viiking ei olegi väga orienteeritud väikelastega puhkamisele. Peab aga ka märkima, et ohutuse koha pealt (väikesed nüansid nagu trepiastmete märgistus basseinis, teravate nurkade puudumine jms) on asju siin läbi mõeldud rohkem.











Baaris küll võiks olla müügil lahjem, nii paari protsendiline õlu või siis selle joojad olla silma alt ära. Ei hakka ütlema, milliseid arvamusi juhtusin sellel teemal kuulma....
Üldiselt muidugi hea, et baar olemas ja janu kustutamiseks palju võimalusi.



Spaa kõrval olemas ka väike pood. Eks spaas ole jookide jm hinnad kõrgemad ja nii on sel poel ka käivet. Peaasjalikult muidugi alkoholilt. Teisest küljest on see omajagu põhjuseks, et spaas hinnad nii kõrged. Pooleliitrine karastusjook 2 euro eest on palju mis palju.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar