Blogiarhiiv

laupäev, 4. detsember 2021

Aardla - Nõuni pood - Otepää. Märts 2019.

 

Pühapäev, 24. märts 2019

Aardla - Nõuni pood.


Rongiga Tartusse tules võib märgata, et Elronil koosseise jätkub? Depoos seisab neid lausa kaks?


Koidula suunaks saab siis ümber istuda, kuigi liiklus sinnapoole ikka häbematult hõre! Küll aga ei saa ikka veel maakonnaliinidele ümber istuda. Kahju muidugi sellestki, et Tartu ei too põhibussijaama siia kaubateede asemele.
Plaanisin sõita Otepää poole, seega ei saanud ka linnaliiniga bussijaama minna, sest sõiduplaan endiselt ümber tegemata, liin 25 teeb ringi läbi Maarjamõisa ja jõuaks Turu peatusesse alles 10. 29, minut enne bussi väljumist. Seega, sõit läks rongiga Aardlani! Otepää suuna buss peatub lähedal ka Kabeli peatuses, aega jääb piisavalt


Aardla bussipeatuse lähedal liigub ka mingi linnaliin, aga peatuse nimi Suur Kaar, mitte Aardla Jaam. Muidugi ei hakka siinne liin ka uue süsteemi järgi suvest rongiaegadel sõitma, kuid peatus võiks olla küll nimega vastavalt asupaigale.






Kabeli peatusesse saab muidugi ka samanimelist tänavt pidi, aga jalutasin läbi surnuaia. Muidugi pole siin ka mingeid viitasid.






Muidugi pole mingeid viitasid ka siin, mis näitaks raudteejaama! Nagu pole siin muidugi ka maakonnaliinide sõiduplaani peatuses ning elektrooniline tabloogi neid ei kajasta. Imestama pani aga see, et sõiduplaani järgi liin 4 väljub siit 10. 35, tabloo järgi aga 10. 38!?






Tore oli, et bussis sattusin vana töökaaslasega kokku! 
Aga bussiliiklus on vähemalt siinkandis enam-vähem, ka nädalavahetusel. Muidugi peaks Otepää ka Palupera Jaamaga seotud olema, lisaks otsebussidele.








Tee ääres näeb vahel ka talutoodangu viitasid, aga ega neid lihtne lugeda pole.


Häh, jälle ajavad kalaisu peale...




See viit aga juba minu jaoks sel korral oluline! 




Aga siingi näha, et toimib "juurdevedu", autodega tullakse bussi vast. Loomulikult, miks autoga linna kellelegi järgi sõita, kui võimalik bussiga tulla!? Pealegi, pileti eest veel maksmata!




Eesmärk oli aga Nõuni pood. See, mille "maaelu edendaja" Coop kinni pani, õnneks aga leidub tublisid inimesi, kes asja käsile võtavad! Muidugi on väikeettevõtja käes ka efektiivsus parem, keti oma ju kõige parem pole!




Ja tore oli poes kuulda, et kui asjad juba "veidi paika loksuvad", siis plaanitakse ka rohkem väiketootkate kaupu võtta! Aga juba praegugi on ühte-teist! Olemas siis põhikaubad ja ega siin ruumigi väga pole, et suuremalt tegutseda.






Super! Omatehtud sushid ja salatid!







Muidugi saab ka kohvi ja poe nurgas väike lauakenegi toolidega, kus saab jalga puhata.



Ubinavurtsul aga isegi õunasordid kirjas!




Nõuni iseenesest üpris ideaalne koht selliseks väikepoeks! Ilus järv olemas ja iga põhjus, mis paneb autosid peatuma, on kasuks.














Bussipeatuse ootekoda aga küll selline, milline see olema ei peaks. Vaja oleks muidugi aknaid ette ja sisse ka laiad pingid. Koos koristamisega muidugi.









Nõunis ka purjeklubi.








 
 

Pühapäev, 24. märts 2019

Nõuni - Otepää



Nii aeglased eeltasutud bussid siiski ei ole, et osa inimesi hoopis jooksuga Tartusse lähevad....



Aga tee peal näeb siiski ka COOPi reklaame...





Puhkajate masse Otepääl siiski näha ei olnud...


Vaatamisväärsusi tutvustavatele siltidele aga alati ligi ei saa...









Otsustasin, et kui kalasuppi on, siis söön!




Saab küll ka peenemat puitu ära kasutada!


Forellisupp, jee! Aga paraku, mitte just eriti suur ports, küll aga on minu arvates hind 6.20 selgelt seda laadi - "ära tule, klient!"!











Busse seisis aga Otepääl küllaga! Miks mitte sõita siis (Kuutsemäe) - Otepää - Hellenurme - Palupera Jaam - Rõngu? Või kaugemalegi, Tõrvani? Viljandini? Rongidega peaks aga igal juhul kogu päeva ulatuses "kaetud" olema Paluperas.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar