Blogiarhiiv

laupäev, 4. detsember 2021

2021 juuli. Valevorstide kontsentratsioon Hiiumaal on väike 2.

 

Reede, 30. juuli 2021

Valevorstide kontsentratsioon Hiiumaal on väike 2.

 

 
 
Bussidega ringi sõites peab hoolega kaaluma, mispidi sõita, sest kohati on liiklus nii hõre, kui veel olla saab. Sõrut ma ei võtnudki plaani, küll aga tahtsin Emmastes ära käia. Molutasin Käinas aega parajaks ja siis bussile. Sellelesamale, kus istus ka  prominente ja neid, kes ringiga läbi Kärdla Nurstesse sõitsid.  Sõitjaid veidi ka oli.




 
Hästi on lood vähemalt sõiduplaanidega, teatud ulatuses. Põhjalikult koostatud, kuid siiski oma puudustega. Liini nimetusi täielikult välja pole kirjutatud, nii ei saa ka aimu, kuspoolt need Kärdla, Emmaste jt bussid tulevad. Sulgudes nõudeliinid? Päris täpselt aru ei saanudki, nagu ka sellest, kui palju peab ette tellima.



 
Rahvast Tuuletorni aga vooris. 
Kuigi ka siin peaks hinnakiri toimima teisiti. Mõistlikum on perepiletite puhul lähtuda üksikpiletite liidetust miinus 50%, eriti mõjuka see ühe lapsega üksikvanematele. Maksimaalse hinna kujundaks siis 2 täiskasvanut + 2 last - 50%. Ka suhtlusmeedias räägitakse, et Hiiumaal on kohati hinnad kõrged, eelkõige majutuses ning küllap on siin igal osapoolel mõtteainet. Soodsam üks või teine, tähendab, et külastatakse ka kolmandat. Või ostetakse rohkem.



 
Nii mõnusad bussipeatused ja ootekojad. Oleks veel ruumi autode parkimiseks, paarilegi autole. On erinevaid põhjusi autoga peatumiseks.



 
Mulle meeldib selliseid hetki otsida ja tabada. Tavaline elu justkui, tegelikult aga võlu!









 
Kui ehitatakse, siis elu edeneb!


 
 
emmaste väike koht, mulle aga meeldis. Ka selline väike ringkäik, koos lõunastamisega igati hea.





 







 
Üpris keeruline, eritui kui avad peatus.ee, nt Emmaste - Õngu, siis ajad kohati oleks nagu valikutes puudu või erinevad. Siisn peaks vist 3 päeva hommikust õhtuni sõitma, et asjale pihta saada.





 
Seda ma aga olen kuulnud, et Kati Söögituba on hea!




 
Enne tegin veel väikese ringkäigu.



 
Spa? Võiks olla vägev! Kindlasti oleks Hiiumaale hea, kui siin oleks kasvõi väiksemad, aga mitu, erinevas kohas spaad. Ujula on käinas, mullivannide jm spaad aga mitmes kohas mööda saart laiali.







 






 





 
Ilm oli tuuline, aga ometi ajas üksjagu higistama. Hiljem lugesin, et pagan küll, Ristnas mõõdeti piirkonna kuumarekord.

 
Lestafilee aga imelisest imelisem. Tõsi, tomati-kurgi  asemel võinukski olla hoopis tiba sibulat rohkem  või ehk isegi kõrvitsakuubikuid. Maitse asi muidugi. Puhas nauding aga igal juhul!























 
Ja aeg tagasi sõita - seekord läbi Käina Kärdlani.
 




















 
Kardiraja ehitus.








 
Sõitjaid polnud palju, aga oli. Ja sh ka suvitajaid või üldse neid, kes õhkõrna aimugi sõiduajast või muust ei omanud. Parem liiklus, rohkem sõitjaid, mitte nii nagu valevorstid arvavad.

 
Mitmetes peatustes kasutusel pimedal ajal märguandjana sellised kettad. keerutad ja kollase helkuri ribad kettal annavad bussijuhile mõista, et siin oodatakse.
 
 
Bussijuhid teevad nii head sõitu, et sageli ei jõua "nurga tagant" avanevate vaadete puhul ei suumi liigutada, tuleb ainult tulistada. Aga isegi pool maja on ju emotsioon!? Mõelge ise juurde või minge Hiiumaale vaatama. Autoga või veel parem, ratastega /jala/seljakotiga, bussidega.






















 
Aitäh hea sõidu eest!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar