Blogiarhiiv

neljapäev, 28. oktoober 2021

Väike võit, turvaline ülekäik ja taas rongide täituvusest. 2014.

 

Monday, May 26, 2014

Suur pettumus.

Võitsin esimest korda FB-s auhinna. Pilet Vennaskonna kontserdile. Võiks ju olla rõõmus, aga...








Neeme Sihv Jagasin Teie infot eelkõige Läänemaa reklaamimiseks. Te pole isegi suvatsenud vastata?
Neeme Sihv Teine kord oleks kena kui ka teada antakse. Või tuleb lennuk järgi?

 Haapsalu VanaKino Neeme, üldtuntud sotsiaalmeedia vaikimisi reeglite järgi ei ole meie kohustus kõikide loosimiste võitjaid eraldi teavitada, vaid piisab, kui paneme sellekohase informatsiooni mõistliku aja vältel enne kõnealust üritust üles. Lõppude lõpuks on ju ikkagi jagajate huvi auhindasid võita ning selle tõttu võiksid nad loosimise tulemustega ka ise tutvuda. Peale selle puudub meil kahjuks võimekus palgata lisainimesi tegelema detailidega, mis vajaksid tähelepanu, kuid hetkel seda ei saa. Loodame, et varsti olukord paraneb 

 Neeme Sihv Tänan! Vaadake, minu jaoks oli see esimene võidetud asi Facebookis. Teiseks, mõistlik aeg ei ole paar tundi enne üritust. Kahjuks ei ole mul ka kopterit. Inimesed ei ole ööpäevade jooksul pidevalt arvutis, teiseks ei tule selle kohta ekraanile isegi mitte märget. Ise kõike jälgida, kuupäevi üles täheldada vms - see võib ka osutuda ilmvõimatuks. Lisaks kõigele, oma jagamisega ma pigem püüan rohkemate inimeste tähelepanu tuua Haapsalule, sh ka ürituste korraldajatele. Mitte omakasust loomulikult. Vaid, et teil ikkagi paremini läheks. Nii et selline tänu on ausalt öeldes küll Teie poolt väga "kena". Edaspidi ma ei pea õigeks selliste "vaikimisi" reeglite pidajaid kahjuks toetada. Vähemalt vabandus olnuks oodatud, aga Te lasite selle võimaluse tuulde.

Emotsioonid nüüd erinevad..
Teade võitjate kohta ilmus paar tundi enne kontserti. FB ei anna märku, et sind on kuskil ära mainitud. Ei saagi ju olla pidevalt arvutis ega pole ka loomulik, et peaksin Eestimaa teisest otsast jõudma Haapsallu kahe tunniga. Miks ma üldse jagasin? Jagasin gruppi Läänemaa Ootab, mis spetsiaalselt tehtud selleks, et võimalikult paljusid informeerida huvitavatest üritustest Läänemaal. Erinevalt ürituste korraldajatest (nagu ka Vanakino?) ei ole ma kuidagi omakasu peal väljas. Ehk olen liiga tundlik, aga nende käitumine on ikkagi minu jaoks äärmiselt ebameeldiv.

Inimesed ju jagamisega ei otsi sugugi alati võimalusi auhindade võitmiseks. Vahel on see hea võimalus ka oma tuttavate teavitamiseks, sest nemadki ju näevad seda jagamist Ja tegelikkuses ei jõuakski kõiki jagamisi kuupäevaliselt ja kellajaliselt meeles pidada, et otsida oma "võitu"!?
Nii jõuab klienti ära kasutades reklaam väga paljude inimesteni. Korraldaja jaoks tasuta promo!!! Auhind ongi väike tunnustus kellelegi reklaamimise eest ja selle kättesaamine peaks olema kampaania korraldajale prioriteet, mitte nii, et meie oleme võitja nime üles pannud, kas ta teab või kas saab toreda üllatuse osaliseks, see pole enam meie asi!? Kuidas muidu nimetadaseda, kui et oma klientide-sõprade austamiseks?
KUI MUIDU EI SAA TEAVITATUD 8TAAGIDA, NIME AKTIIVSEKS TEHA JM), SIIS MINA PALUKS POSTITUSES KÕIKI OMA LEHE SÕPRU, ET KELLELE VÕITJA TUTTAV, SIIS AIDAKE TEHA NII, ET TEAVE JÕUAB TEMANI!
Sõprade sõnumid jõuavad ju kohale!

Kui vaadata nendepoolset vastust, siis võib isegi natuke analüüsida tegijaid inimestena. Mitmest asjast puudub neil arusaam, puudub ka oskus suhelda. Huvitav, milleks nad ise enda arvates selliseid asju üles panevad? Ei usu, et nii kangesti soovivad kellelegi võite jagada. Rohkem ikkagi info levitamiseks jne. Nii et kui huvi on minupoolne võita, siis nendepoolselt puudub igasugune huvi, kas  saad võidu kätte või mitte!?

Kelle vahel on need "vaikimisi reeglid kokku lepitud?
Kas 2 tundi on tõepoolest mõistlik aeg?
Kas jagaja ei ole mitte see, kes hoiab kokku korraldajate raha reklaami pealt?
Kas 6 sõnumi saatmiseks oleks vaja lisainimene palgata? Sel juhul ma paluks selle töökoha endale!
Kas sõnumi lõpus smile peaks olema vabandus?
Kas sõna "vabandus" üldse on Vanakino jaoks kuuldud sõna?

Ahah, on küll. Vabandati hiljem halva helikvaliteedi pärast. Mängutemaatikat see ei puuduta muidugi.... Minu jaoks on nüüdseks aga vabandused hiljaks jäänud.

Ja ega ma tegelikult polegi kindel, et see mul esimene võidetud asi!? Äkki varemgi võitnud, ning keegi tänu "vaikimisi vaikimisele" hoidnud kulusid kokku või lausa auhind nüüd omal kodus!?!?

Kas teil olnud samasuguseid muresid? Kas peate õigeks seda, et korraldajad ei viitsi võitjaid teavitada?

**************************

Nüüd...

Haapsalu VanaKino Neeme, vabandame sellegipoolest! Meie aga eeldame, et jagajad tulevad peole sõltumata sellest, kas saab tasuta pääsme või mitte. Sinu olukorras mõistame, et oli tegemist teistsuguse eesmärgiga ja täname selle eest!

Hilja kahjuks. Esiteks peaks vabandus üle huulte tulema kohe. Teiseks on soliidsetel tegijatel kombeks siira vabanduse korral midagi kompensatsiooniks pakkuda. Kolmandaks võibki järeldada, et vabandus pole siiras. Siirus aga on oluline asi...
Kuigi mulje jääb, et siiski päris asja sisu ei mõistetud. Jutt ju sellest, et kõige olulisem ongi info SÕPRADENI jõudmine. tegemist pole ju äriga? Või on? Minu jaoks ikkagi FB-jagamised on kuidagi inimlikumda ja siduvamad. Oled lehe fänn, siis oledki kui sõber, mitte lihtsalt klient!?

***************************

Korra kommenteerisin napilt piletita jäämist kuskil ja võeti ühendust. Peale blogi postituse lugemist aga kadus vist soov asju klaarida. Ehk siis,laseme samas vaimus edasi...

********************************

Siiski, Vanakino pakkus asemele nüüd, tükk aega hiljem, teise ürituse pileteid. Tänan! Tore, kui ikkagi asjad lahenevad, kasvõi pikema aja jooksul. 
Õnneks siiski ka muid juhtumeid. Taas üks võit ja nemad panid postituse oma lehele, nii, et see kohe ka minu seadetes märgata oli. Tänud!

************************************

26. 07.

Juulikuu auhinnakorv sisaldab:

Astelpaju pulber 80g
Aroonia pulber 100g
Metsjõhvika pulber 100g
Metsmustika pulber 100g
Mustsõstra pulber 100g
Pohla pulber 100g
Punasesõstra pulber 100g
Ebaküdoonia pulber 100g
Rabarberi pulber 100g
Õuna pulber 100g
Kukeseene pulber 50g

Fortuuna Sarah Maria loosis välja:

ASTA SOMER, PALJU ÕNNE !!!

Võtame Teiega ühendust. 

Leidub neid, kes ei tea midagi "sotsiaalmeedia vaikimisi seadetest"!

***********************

12. 09.

Nüüdseks saan lisada, et peale ühte kommentaari FB-s saan teatada, et kuigi see "võlg" mainimata jäeti, siis ikkagi nüüd kutsuti üritusele Vanakinosse. Tore, olgu see siis iroonilises võtmes või mitte, aga ehk on siiski sellest protestist ka abi olnud ja kellegi mõtlema pannud.

*********************************

8. 07. 2015.

Järjekordne võit!
Aga süsteem nagu Vanakino puhulgi. Ürituse loosimine mõni tund enne üritust. Tallinnas tööl ja kuidagi ei saaks! Kuid seekord saadeti SÕNUM, aga .....  nimi pole ju aktiivne, seega jäi teavitus saamata. Kuna sõnum läheb ju postkasti "teised", sinna aga ei taipa pidevalt vaadata. Pealegi, tööl olles EI ISTU ma pidevalt arvutis, seega ka mitte Facebookis. Teada sain vaid tänu FB sõpradele.

Helistasin. Küsisin, kas saab tulla mõnel teisel päevak õhtusöögile, ei olevat võimalik. Otsisin oma FB sõprade seast "asendusliikmeid" ja õnneks ka leidsin. Peeter I õhtusöök oli vähemalt nauding nende jaoks.



Kas aga jätkata edaspidi restorani SOFFA asjade jagamist? Ikka jagan vast, sest Läänemaa käekäik on mulle oluline.
Pealegi sai nendega suheldud ja nad mõistsid olukorda. Loodame, et järgmine kord läheb paremini. Inimestel.

***********************


3 comments:

  1. ega jh heliga oli seal ikka väga suur jant jah, see kes helipulti reguleeris Ipadist see ei saanud mikrofoni maria sutarti ajal rahvale kuuldavaks teha kuna lihtsalt muusika mängis üle ja mitte midagi aru ei saanud, kuid vennaskonnal natukene sai midagi isegi kuulata

    Reply
  2. Pole hullu, teine kord trehvab Teil äkki paremini, tuleb ju uusi ja huvitavaid üritusi! Nii et pea püsti ja päikest!!! :-)

    Reply
  3. Aitäh!

     

    ****************************************************************************

     

     

    Tuesday, June 10, 2014

    Ülekäigu turvalisusega on vaeva nähtud!

    Ükski lahendus ei anna 100 % garantiid! Aga ometi: leia piltidelt kümme erinevust!

    Ivari saadetud pildid Venemaalt.








    Ja minu pildid Raasikult.




    Või peaks veel lahti seletama? Kuhu viivad jäljed ja kas tõesti "ametnikud ei näe probleeme"? Peab sellest veel kümme aastat iga nurga alt kirjutama?

    Geniaalne lahendus Nõmmel!


    Foto: Kerttu-Kaisa.
     
    ********************************************************* 

    Sunday, June 1, 2014

    Vaata, et sul omal varsti vetsher ei ole...

    See tsitaat M-Klubis. Kus igal juhul olid targemad mehed, kui praegu tüüri juures....

    Reisijad lihtsalt ei mõista, kus ja kuidas peaks sõitma. Ja siis lihtsalt vinguvad, sela ajal kui teleekraanidele jõudmas sajandi hittsari! Realiti-shou "Bossid jälgivad elu reaalajas" oma kodus ekraanidel!

    Mati Jaeski

    01.06.2014 20:15
    Käisin kah esimest korda sel aastal Eestis. Mai alguses (1-13). Täpselt küll kuupäeva ei mäleta aga oli nädala algus. No ma küll ei kurda! Rong oli pooltühi, puhas, kolises vähem kui vana... Esmamulje igatahes positiivne. Ahjaa, sõitsin siis Viljandi rongis ja istusin peale Tallinnas ning väljusin Olustveres.
    Ilmselt on see ülerahvastatuse probleem vaid nädalavahetustel, kui kari pensionäre oma suvilatesse ja tagasi kimab. Reeglina tähendab see ka vaid lühikest lõiku Tallinnast Raplani (üldistades). Ja see on nii olnud ka varem ning ilmselt jääb nii ka tulevikus.

    did_187652

    01.06.2014 20:58
    Abikaasa läks täna kl 18,41 Raplast rongile. Seal oli ees tuttavaid, kes seisid juba Türist alates. 
    Reisijad teadsid rääkida, et Viljandis haagiti lahti 2 vagunit (sic!!! Kütuse kokkuhoid???). Tallinnasse jõudes oli rong PUUPÜSTITÄIS!!! Kas nii hakkabki olema?

    Mart

    01.06.2014 20:13
    Need reisijad , kes Pärnu poolt Lellesse tulles Tallinna rongile ei mahtunud , said seal tund aega oodata järgmist rongi. Nüüdsest uue plaaniga nad sinna Lellesse jäävadki , sest rohkem sealt ronge ei tule . Samal ajal see õnnetusse sattunud rong seisab siiani Pääsküla depoos ja sellega pole midagi ette võetud pea 2 kuud juba .Nagu depoos pole mõnda tahvlit plekki ja paari vaba remondimeest , kes rongi parandaks
    Need reisijad , kes Pärnu poolt Lellesse tulles Tallinna rongile ei mahtunud , said seal tund aega oodata järgmist rongi. Nüüdsest uue plaaniga nad sinna Lellesse jäävadki , sest rohkem sealt ronge ei tule . Samal ajal see õnnetusse sattunud rong seisab siiani Pääsküla depoos ja sellega pole midagi ette võetud pea 2 kuud juba .Nagu depoos pole mõnda tahvlit plekki ja paari vaba remondimeest , kes rongi parandaks

    Küsimus

    01.06.2014 20:50
    Milles on küsimus, et selliseid mõttetuid artikleid treitakse ? Palun kirjutage siis ka seda, kuidas Tallinn- Tartu vahel ekspressliinid on reede ja pühapäeva õhtuti pidevalt välja müüdud. Mai alguses oli ja näiteks 13. juunil ning juuli alguses laulupeo ajal on Tallinnas enamik majutuseasutusi juba ammu välja müüdud ja hinnad laes jne. Ning las siis madalauablised ja rumalad kommnetaatorid siis jälle kommneteerivad, et valitsus on saamatu jne. On ju loomulik, et teatud aegadel on rongid ja bussid puupüsti täis, mõne staari kontserdi ajal on Lauluväljaku ümbrus kilomeetrite ulatuses ilma ainsa vaba parkimiskohata, jõulude eel on kaubanduskeskustes ülipikad järjekorrad jne. ÜHESÕNAGA SEE UUDIS ON JU TEGELIKULT "UUDIS" MITTE MILLESTKI !
    Mina tahaks teada, kes on see mõttetu mees (või naine), kes selliseid kommentaare treib? Midagi soodade maailmast?

    Nädalavahetuse reisija

    01.06.2014 21:00
    Üle nädala kasutan reede linnast lahkumiseks, pühapäeval linna tagasi saamiseks partsu porkse edela suunal. Mingist uuest kvaliteedist, vähemalt teeninduse, alal ei saa juttugi olla. Rongid on 3 vaguniga (!!!). Olen sõitnud nö kiirrongidega - seega ei tühjene need ka tee peal eriti. Pühapäevane tagasisiõit on aga inimkatse. Poole reisi pealt rongi tulles, on see juba puupüsti täis. Lellest peale tulevad Pärnu rongi inimesed jäävadki maha. Mida monitooritakse? Inimeste taluvuse piiri? Laupäeviti (näen koduõuest) sõidavad kahest koosseisust rongid, pühapäeval veereb ette aga 3 vaguniga rong. Lisaks on viimaste reiside ajal ilmnenud uus "teenus". Ostan reedel I klassi piletid nii sinna kui tagasisõiduks, sest enam ei saa loota sellele, et istuma saad poole reisi pealt või et üldse peale mahud. I klassi piletiga peaks olema garanteeritud istekoht, arvate. Valesti arvate. Viimased reisid on mu koht enne minu peatust müüdud teisele reisijale. Elroni põhjendus: nende bron. süsteem ei näita, kus kohast inimene peale tuleb ja nii eeldataksegi, et koht on vaba ja müüakse maha! Soovitus oli: austage sõitu rongi alguspeatusest, siis saate oma piletiga ka sõita... Huvitav, et probleem tekkis alles hiljuti, varem seda ei olnud. Kõik, kes ütlevad, et pole häda midagi, sõitke reede õhtul linnast välja või pühapäeval tagasi, ja siis öelge: kõik on korras!!!
     

    saa loota sellele, et istuma saad poole reisi pealt või et üldse peale mahud. I klassi piletiga peaks olema garanteeritud istekoht, arvate. Valesti arvate. Viimased reisid on mu koht enne minu peatust müüdud teisele reisijale. Elroni põhjendus: nende bron. süsteem ei näita, kus kohast inimene peale tuleb ja nii eeldataksegi, et koht on vaba ja müüakse maha! Soovitus oli: austage sõitu rongi alguspeatusest, siis saate oma piletiga ka sõita... Huvitav, et probleem tekkis alles hiljuti, varem seda ei olnud. Kõik, kes ütlevad, et pole häda midagi, sõitke reede õhtul linnast välja või pühapäeval tagasi, ja siis öelge: kõik on korras!!!

    et miks need valvekoertest ajakirjanikud just negatiivsed asjad "üles leiavad". Võiks sellest ka kirjutada, et vaatamata alguse äpardustele on Elron siiski rongiliikluse korralikult käima saanud. Ei taha enam mõeldagi nende vanade logisevate rongide peale. Rahvast täis on ka bussid. Miks sealt ühtegi artiklit ei tule? Kui nädala lõpus rongid täis on ja keegi seisma peab, no mis siis teha? Sõitke mujal maailmas, täiesti tavaline, et tipptunnil reisid püsti seistes. Täiesti pseudoprobleem ju, et sellest nüüd üle pika aja jälle artikli valmis sai sepistatud. Lisan, et olen tavaline Tallinn-Tartu liinil reisija, mitte Elroni töötaja. Kui norida tahaks, siis vähemalt Tallinn-Tartu liinil teadustaja hääl küll häirib. Liiga paatosliku häälega, võiks siiski koolitatud ja meeldivam teadustaja olla.

    Veel üks tark ommikumaalt! 

    Sry, vaidlen vastu. See ei ole uudis mitte millestki. Rongid on reaalselt rahvast puupüsti täis, hundiseadused hakkavad võimust võtma. Viimasel reisil tuli Raplast peale vanem proua, kes liikumiseks vajas keppi. Ja ta seisis kuni Tallinnani e ca 1 tund püsti... Oma kogemuse põhjal: kui alguses broneeringud toimisid, siis nüüd enam mitte. Pool aastat on aega olnud OMA KLIENTIDE liikumisvoogusid analüüsida. Pool aastat on aega olnud asju korda seada, vigadest õppida. Aga VAJADUST EI OLE ilmselt. Las koerad hauguvad, karavan läheb ikka edasi. PS. Kõigile, kes siin ilguvad: käige jala, ostke auto, sõitke bussiga - teate, kõigil ei ole võimalik osta autot, paljudesse kohtadesse EI SAAGI bussiga, aga lähedased ja kallid inimesed ootavad kohtumisi. Antud juhul ei ole siiski tegemist "ajutise" nähtusega nagu Lalupidu või jõulude-eelne ostuhüsteeria. Antud juhul on tegemist riigifirma oskamatusega oma kliente teenindada.

    No sellised vingujad küll ministeeriumist ei ole!!! 

    to EDELaraudtee tagasi!!! 01.06.2014 22:36

    01.06.2014 22:51
    Maksumaksja ei pea rattarallitajate hobisid kinni maksma! Kui nõudlus on suur, siis tellib rattaralli korraldaja oma vahenditest erirongi, see on tema bisnes!
    No veel üks kloun platsis!


    01.06.2014 22:36
    Täna kella 1800 Tartu-Tallinn EKSPRESSrong oli nii täis, et osad ratturid jäid maha ja inimesed seisid püsti. Täiesti uskumatu, kui on teada, et toimumas on rattaralli, lisaks on pühapäevane päev ja käiku pannakse mingi yhevaguniline tramm. Boikott sellisele lollusele!!
    Kas ikka ametnikud on vait selle koha pealt, et on vaja erironge? Mida lihtsam ümber ehitada paarist vanast rongist? Ei saa kuidagi oma vigu tunnistada?

    Täiesti müstiline ikkagi! Riigi miinimum nägi ette kuus rongi Viljandi!? Kus need on? Kordi sai hoiatatud, et on vaja pühapäeval pikendada vähemalt üks Türi rong Viljandini! Aga ei! Tehakse risti vastupidi, üks Türi rong käib vaid raplani ja tööpäevane rong ju ei sõida! Loodan küll, et see tööpäevane rong veel selle nädala jooksul saab tõstetud igapäevaseks! Kui seda ka ei tehat, siis ongi vaid häda mõistuse pärast...

    No mida kostame?


    On üllatav, et igasugune eliit ei saa aru ühest asjast. Mitte mingil juhul ei tohi kiidelda tehtuga (eriti kui suur osa väidetest ei vasta tõele)! On parem vait olla või endale tuhka pähe raputada, nii vähemalt ei tekitata hullul kombe viha, mis su kaela kipub langema...

    Kui aga eliit isegi nii elementaarset asja ei mõista, on siis ikka tegemist eliidiga või ülemakstud madala taseme bürokraatidega erakondade kaitsva hõlma all? Ma mõtlengi nii, sest keegi pole suvatsenudki inimeste arvamusi arvestada ega paremat imiidzhi kujundada endast. Järelikult pole tegu kaugeltki säravaimate helkuritega. pole ime, et me viiest rikkamast nii kaugel maas ja unistaja vaid volinikukohta unes näeb, mitte oma rahvast! Veel kaugemale vaadates, kas me sellist kaaseestlast tahtsime?

    5 comments:

    1. Tere!
      Saatsin eelmisel nädalal Elronisse kirja, kus soovisin teada, millistel väljumistel tulevad kasutusele pikendatud koosseisud. vastuseks sain: Pikendatakse ronge nr 241, 42, 212, 217, 377, 378, 381 ja 372.
      Julgen arvata, et vähemalt osad Tallinn-Tartu kiirreisid(10-17) peaksid olema samuti pikendatud kooseisud.
      Huvitav oleks teada, kas leiduks üks asjalik tegelane, kes suudaks teha kõikidele enam-vähem rahuldava graafiku?

      Reply
    2. Tänu!

      Jutt siis rongikoosseisude pikendamisest? Sellest vähe kasu, vaja on paremaid sõiduvõimalusi.

      Tean Eestis vähemalt nelja inimest, kes teemat väga hästi valdavad. Nende koostöös võiks sündida parim, mis võimalik. Eeldusel muidugi, et riik ikka laseb teha nagu vaja.

      Reply
    3. Kogu strateegia on siiski mäda. Elron on võtnud raudseks põhimõtteks, et ÜHTKI mitte-Flirt rongi nemad enam jooksutama ei hakka, kas nui neljaks !
      Ja mingit reservi neil pole ja nad ütlevad, et seda pole vajagi. See on vist esimest korda maailmas , kus riiklikul reisijaveofirmal pole veeremi reservi, mida saaks suurema nõudluse korral või avarii järel käiku panna. Lätil on reserv, Leedul on reserv, Venemaal on meeletu suur veeremi reserv( palju sellest küll üsna kulunud, kuid siiski töökorras ), kuid meil pole.

      Isegi nagu hirmutav, et niiviisi jääb veel 30-ks aastaks.Juba puht vahelduse mõttes oleks hea kui Elronil oleks kasvõi kümmekond klassivagunit ja paar TEP-70 olemas, mida saaks teele lükata siis kui vaja.Ei pea olema tuttuued kõigi moodsate kellade ja viledega, remonditud vanad vagunid käivad kah hästi .
      Ma oleks nõus Tartu-Tallinna pileti eest maksma ka 15-20 eurot kui saaks sõita OMAL kindlal kohal kupees, mida keegi ei tohi okupeerida sellal kui ma WC-s käin või restoranvagunis einet võtan.Ja muide, kus on need lubatud einelauad rongides ? Pole ju ühtki !

      Mulle need suured, eraldi vaguniteta DMU-d üldse ei meeldi, kus kogu rong on nagu ühislaut., mulle meeldiks kui oleks pisut privaatsust

      Kuid paistab, et see on täitumatu unistus.

      Reply
    4. Tere, siin esimene Anonymous.
      Mis peaks tegema, et saaks kokku see võimukas nelik, kes suudaksid luua parima üleriigilse ja otstarbeka graafiku, mis oleks ka kuluefektiivne? Loodetavasti ei ole koostatav graafik riigile ülejõu käiv. Kusjuures antud neliku tegemistel peaks ka meedia hoidma silma peal. Meedia suudab vahel ka alguses võimatuna näivaid asju parandada. Kui rahvas tuleb selle "neliku" seljataha, siis ehk tegelased ministeeriumis ja Elronis mõistavad muudatuste vajalikkusest.
      Selge on see, et jäävad teatud päevad ja kellaajad, mil on suurim nõudlus transpordi järele ja sellele vastavalt peab ka rongioperaator reageerima.
      Kogu ühistransporti tuleb arendada tervikuna, st jõudes sihtpunkti peab olema võimalus lühikese aja jooksul vajadusel ümberistuda edasitransportivale sõidukile (tramm, troll, buss, rong, miks mitte ka laev) Eks sellise asja ülesehitamine on paras katsumus, kuid ehitajad oleksid ordenit väärt.

      Reply
    5. Aitäh esimene ja teised Anonüümused!

      Viie rikkama riigi hulka jõudmiseks peaks MKM käituma lihtsalt inimlikult. Tunnistama, et ronge on rohkem vaja, need ostma, paar vana rongi sh, neid renoveerides luksnostalgiarongideks ja kirjutama neljale mehele. Kui need (miks mitte pideva meedia tähelepanu all?) tõsielusarjas alustavad enneolematut kodanikuühiskonnaprojekti? Ja siis sõbralikult Balti jaama rongile!


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar